Na zdjęciach zobaczycie felgi z jakimi kupiłem swojego turka.
Rozmawiałem z pewnym człowiekiem z okolic i stwierdził, że da radę to naprawić, wypolerować i pomalować.
Te felgi oryginalnie wydaje mi się że są matowe, on stwierdził że mogą zostać wypolerowane na wysoki połysk.
Czy warto na połysk czy lepiej zostawić matowe.
patarek pisze:A to dobre pytanie. Trzeba będzie zadać
Sam ostatnio rozglądałem się nad zakładem który wypiaskuje i pomaluje moje zimowe felgi stalowe (15') i w dwóch zakładach zaśpiewali mi 80-100zł w zależności od tego czy tylko piaskowanie i malowanie czy coś jeszcze (prostowanie).
100zł - dla felgi aluminiowej, 16' w dodatku dwukolorowej (bo widzę że "wnęki" masz czarne) wydaje mi się trochę mało... no chyba że to Twój znajomy
rock4 pisze:100zł - dla felgi aluminiowej, 16' w dodatku dwukolorowej (bo widzę że "wnęki" masz czarne) wydaje mi się trochę mało... no chyba że to Twój znajomy
ahhh... ta Warszawa
Rauko, tylko musisz wziąć pod uwagę, że cena pewnie dotyczy piaskowania i malowania. Nie ma słowa nt. uzupełniania ubytków czy polerowania powierzchni frontowej, a to pewnie podniesie cenę usługi...
Miałem takie felgi w Jettcie i po zimie w uszkodzone miejsca (uderzenia kamieni - sam ich nie uszkodziłem) lakieru powłoki dostała się sól i woda i wyglądało to podobnie. Nawet chciałem to reklamować, ale znalezione były drobne mechaniczne uszkodzenia powłoki.
To jest do zrobienia, kwestia tylko na ile to wycenią.
ja robiłem swoje łącznie z uzupełnieniem ubytków aluminium koszt około 200 za sztukę podobno super magicy są w Opolu i z południa Polski wszystko wysyłają właśnie tam.
100 zł to normalna cena za odnowienie 1 szt. felgi spróbuj się potargować bo felga nie ma trudnego wzoru (tj. dużo wnęk i zakamarków) także możesz śmiało odnawiać bo teraz nie wyglądają najlepiej, jeśli już malowanie to poleciłbym normalne - pistoletem, proszek nie jest zbyt dobry - ale to moje zdanie. Jeśli polerka całkowita do gołego aluminium to licz się z cotygodniowym czyszczeniem z pyłów itp. ale wydaje mi się, że pisałeś, że po lakierowaniu Ci zrobią polerkę
PS Bzyku, puściłeś się do Opola aż, a pod Wrocławiem masz człowieka co robi cuda z felg
Ja mam znajomych co felgi maluja i piaskuja w firmie zajmujacej sie malowaniem proszkowym i widzialem alu w roznych kolorach i wzorach,odnowienie wyglada rewelacyjnie, maja szeroka palete kolorow a cena ... 50zl sztuka malowanie i piaskowanie. Dowiadywalem sie jaki jest koszt malowania relingow- 50zl 2sztuki czarne relingi piaskuja i maluja bezbarwnym lakierem. Nie wiem jak jest w innych miastach, ale u mnie mam to juz oblookane.