[FILM] Czy tam może spływać woda z podszybia ?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
kronos85
Początkujący
Auto:: 2003 1.6 FSI BAG
Imię:: Leszek
Podziękował: 1 raz

[FILM] Czy tam może spływać woda z podszybia ?

Post autor: kronos85 »

Witam mam problem z wodą po PRAWEJ stronie od pasażera z przodu jak i z tyłu. Było jej tam dość dużo aktualnie jestem na etapie suszenia auta.

1.Sprawdziłem drzwi przednie i tylne nic się nie dzieje, nic nie leci spod plastików drzwi.
2.Relingi też raczej wykluczam nie ma nigdzie plam po wodzie na wysokości tylko nogi.
3.Climatronic z powodu pogody jeżdżę w trybie ECON ,pyzatym rurka spustowa wody kondensacyjnej z Climy wygląda w porządku ta z prawej strony obok nóg pasażera.

Zostały mi chyba 3 opcje:
- albo od dołu gdzieś przez korki spustowe , ale żeby aż tyle i poza tym te korki wyglądają na szczelne.
-albo z podszybia . Dziś je wyczyściłem nie było tragedii z liśćmi i brudem wodę lałem bez osłony podszybia ładnie ściekała po nadkolach tam też nie było błota.

-może ROZSZCZELNIONA PRZEDNIA SZYBA ??? Jak to sprawdzić jak wybadać temat ?

na filmiku gdzieś tam kapie woda ale to raczej do komory silnika niż do wewnątrz auta

Link do filmiku gdzie kapie :Link do Filmiku gdzie woda kapie

Image
Awatar użytkownika
santiakoko
Auto:: passat, 1.8, 2006
Imię:: Karol

Re: [FILM] Czy tam może spływać woda z podszybia ?

Post autor: santiakoko »

W podnóżkach często zbiera się woda. Posprzątaj i odsyf auto a powinno być dobrze.
ODPOWIEDZ