Przekładka z anglika
-
Aspro
- Początkujący
- Auto:: 1T2, 1.6 BSE, pb95+lpg
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Przekładka z anglika
Witajcie.
Szybkie pytanie, w związku z planowanym powrotem do kraju, chcielibyśmy zabrać auto ze sobą. Czy ktoś ogarniał temat przełożenia gratów, żeby dostosować do ruchu prawostronnego? Wiem, że można się ograniczyć do świateł, lusterek i przeciwmgielnego, ale interesuje mnie raczej pełna przekładka. Byłbym bardzo wdzięczny za informacje zawierające przybliżony koszt takiej imprezy. Pacjent to 1.6 bse w podstawowej wersji wyposażenia, bez żadnych wodotrysków oprócz elektrycznych szyb przednich i regulowanych/ogrzewanych lusterek.
Szybkie pytanie, w związku z planowanym powrotem do kraju, chcielibyśmy zabrać auto ze sobą. Czy ktoś ogarniał temat przełożenia gratów, żeby dostosować do ruchu prawostronnego? Wiem, że można się ograniczyć do świateł, lusterek i przeciwmgielnego, ale interesuje mnie raczej pełna przekładka. Byłbym bardzo wdzięczny za informacje zawierające przybliżony koszt takiej imprezy. Pacjent to 1.6 bse w podstawowej wersji wyposażenia, bez żadnych wodotrysków oprócz elektrycznych szyb przednich i regulowanych/ogrzewanych lusterek.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Przekładka z anglika
Nie oplaca sie.
Zeby auto bylo z klasy premium z rocznika 2013 lub nowsze to okej a tak auto warte nie wuecej jak 20 tys i przekladke za 5 tys robic. Jakby jeszcze w uk te auta byly lepsze a tam rdza bierze dwa razy szybciej.
Sprzedaj auto i kup unas.
Zeby auto bylo z klasy premium z rocznika 2013 lub nowsze to okej a tak auto warte nie wuecej jak 20 tys i przekladke za 5 tys robic. Jakby jeszcze w uk te auta byly lepsze a tam rdza bierze dwa razy szybciej.
Sprzedaj auto i kup unas.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
Aspro
- Początkujący
Dobra. Dzięki za odpowiedź. Pytanie drugie, jakiś namiar na konkretny warsztat? Tak, żebym mógł zadzwonić i zapytać. Nasze auto jest w takim stanie, że chętnie wrzuciłbym 5 tyś zamiast kupić niebitego z Niemiec, który nigdy nie jeździł od poniedziałku do soboty, a i w nie każda niedzielę, bo Helmut nie czuł się w potrzebie do kościoła jechać.
- wesol
- Władca postów
Nawet nie musisz. Poszukaj sobie czesci potrzebnych z europejczyka i dodaj min ze dwa patyki.
Podpowiem ci: maglownica rurki do niej kokpit znaczy sie deska. Z okablowaniem tez by bylo lepiej pewnie tunele i nawiewy schowek pasazera lusterka lampy poszycie drzwi zamek drzwi. Potem nie pisz ze cos tam ci nie trybi jakies szyby w drzwiach itp.
Nie kazdy niemiec musi byc rozbity a wiele osob ma robione obcierki.
Podpowiem ci: maglownica rurki do niej kokpit znaczy sie deska. Z okablowaniem tez by bylo lepiej pewnie tunele i nawiewy schowek pasazera lusterka lampy poszycie drzwi zamek drzwi. Potem nie pisz ze cos tam ci nie trybi jakies szyby w drzwiach itp.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
Aspro
- Początkujący
Gdyby udało mi się znaleźć 1.6 benzynke to pewnie bym się skusił. Nie pozostanie mi nic innego jak uważnie patrzeć w takim razie. Dzięki za odpowiedzi
- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Tak poza tematem o jakie rurki do maglownicy chodzi,wesol pisze:Nawet nie musisz. Poszukaj sobie czesci potrzebnych z europejczyka i dodaj min ze dwa patyki.
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
- czarny73
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 1.9 BLS z 2009r
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 60 razy
- Otrzymał podziękowań: 59 razy
yogicc pisze:Tak poza tematem o jakie rurki do maglownicy chodzi,
Chyba o rurki z kremem
- wesol
- Władca postów
Sorry bo sie rozpedzilem i mam na kanale vw foxa i tam wczoraj jeszcze grzebalem i jest ram elektrohydrsuliczne.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- magic
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 MPI 2008
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Sprzedaj angola, dorzuć 5k (koszt przekładki) i kup europejczyka. Gdybyś miał high lina to jeszcze warto byłoby pomyśleć o przekładce, ale w basic -u...
never ever give up
-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
1.6 stary.... przeciez tym sie nie da jeździć a o ekonomicznej taniej jeździe można pomyslec ale tylko do 80km/h
wiem bo mam
wiem bo mam
- wesol
- Władca postów
Jakby to byla wersja napasiona jakas jeszcze cross to moznaby jeszcze pomyslec ale silnik tez musialby byc jakis lepszy. Ewentualnie autko 5 letnie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
Aspro
- Początkujący
Czy powinienem przeprosić, że to nie mega wypas? Ludzie, dla mnie to auto jest warte dużo, nawet ze 100 konnym benzynowym silnikiem, bo taki chciałem kupić. Gdzieś mam wszystkie bezsensowne gadżety, bo ile się z nich korzysta? Ale dziękuje za wszelkie uwagi.
- wesol
- Władca postów
To po co pytasz. Przekladaj nawet jak cie wyniesie i 8 tys zl.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC