Mam problem w moim VW touran 2005 r 1.9 diesel, za każdym razem jak uruchamiam samochód godzina jest skasowana i stan ostatnich przejechanych km. Po podpięciu pod komputer pokazuje także błąd 1T0920861A. Może mi ktoś pomóc o co chodzi??
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Rozrusznik kręci normalnie? Być może jest to słaby akumulator , może luźne klemy przy aku lub luźna masa . Doładuj akumulator prostownikiem i zobacz co wtedy.
Mam problem w moim VW touran 2005 r 1.9 diesel, za każdym razem jak uruchamiam samochód godzina jest skasowana i stan ostatnich przejechanych km. Po podpięciu pod komputer pokazuje także błąd 1T0920861A. Może mi ktoś pomóc o co chodzi??
Dziekuje i pozdrawiam
Miałem u siebie podobny problem, ale tylko z dziennym przebiegiem i na białym, podstawowym liczniku. Zegar się nie kasował. Po zmianie licznika na MFA+ problem minął. Myślę więc, że problem może tkwić w liczniku, gdyż to w nim te dane są przechowywane.
Ale może któryś z naszych forumowych speców od liczników się wypowie. Odezwij się do Krzycha, albo Spacewalkera.
akumalator jest ok auto stało dwa tygodnie bez odpalania wrocilem po 2 tygodniach bez problemu zapalil, teraz przy mrozach -5 nie ma problemu z zapaleniem. Poprzedni wlasciciel mowil ze wyciagnola akumlator z Tourana a następnie włozyl go z powrotem iodtego czasu ten problem jest.. kupilemz allegro koske obd do sprawdzania błedów w aucie i pokazuje błąd 1T0920861A jak szukałem w necie pisze ze błąd licznika