[Problem] Końcówka węża spryskiwaczy przednich szyb
-
- Początkujący
- Auto:: T1, 1.6, 2005
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 3 razy
[Problem] Końcówka węża spryskiwaczy przednich szyb
Samochód został sprowadzony z Niemiec i chyba musiał tam trochę stać, bo mam problem ze spryskiwaczami. Po przeczyszczeniu dysz sprężonym powietrzem niestety płyn leci tylko z jednej dyszy. Przewody raczej nie są zapchane, bo ładnie z nich sika. Będę musiał zakupić nowe dysze. Niestety w trakcie zdejmowania dyszy z końcówki węża, plastikowa opaska, która się "odkręca", żeby dysza wyszła poluzowała się. Jak z powrotem założyłem dyszę na końcówkę węża to trzyma się, ale kręci się wokół własnej osi. Niestety teraz wężyk nie trzyma i mniej leci na szybę i płyn ścieka po masce i grillu. Czy jest jakiś sposób, żeby poprawić tę plastikową opaskę tak, żeby dysza nie okręcała się i płyn mi nie uciekał ?
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Re: [Problem] Końcówka węża spryskiwaczy przednich szyb
Witam. Nie wiem jaką ty masz złączke w 1T1 ale dzisiaj właśnie tymczasowo naprawiłem taką złączke ale w 1T3. Na fejsie zapodałem temat i taki element można w ASO kupić miałby kosztować nie więcej niż 15 zł. Nie wiem z której strony ci pękła ale ja lutownicą zrobiłem takie rowki i związałem to cienkim miedzianym drucikiem. Jak na razie działa.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
-
- Początkujący
To chyba w T3 jakieś inne rozwiązanie jest. To jest zwykły plastik, który ma przerwę, nie jest pełny. Tę opaskę się przekręca o 90 stopni i wtedy dysza wyskakuje.
-
- Początkujący
- Auto:: 1,9avq 2003
- Imię:: lukasz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
witam
ja swym tez to mialem na klej to zrobilem i mam spokoj jak bym mroz to wiecej pod maska plynu bylo niz na szybie klej zalatwil sprawe delikatnie boki dalem klejem dwu skladnikowym i trzyma poki co
ja swym tez to mialem na klej to zrobilem i mam spokoj jak bym mroz to wiecej pod maska plynu bylo niz na szybie klej zalatwil sprawe delikatnie boki dalem klejem dwu skladnikowym i trzyma poki co
- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Kiler86/Łukasz jesteś z Gdyni, na pewno masz ASO w mieście. Element którego szukasz to "Kruciec element kątowy" o numerze części "3B0955665C" cena w ASO we Wrocławiu (Motorpol) czy w Gdańsku (Benepol) to odpowiednio 13,12 i 12,50 PLN brutto. Rozumiem że do Wrocławia nie pojedziesz bo daleko i drogo
Fakt, że teraz on działa trochę inaczej, jeżeli chodzi o podłączenie do systemu spryskiwaczy, niż ten stary w naszych autach z 2005 roku.
Sam oceń czy warto kleić czy wymienić na element na nowy i wolny od wad.

Fakt, że teraz on działa trochę inaczej, jeżeli chodzi o podłączenie do systemu spryskiwaczy, niż ten stary w naszych autach z 2005 roku.
Sam oceń czy warto kleić czy wymienić na element na nowy i wolny od wad.
-
- Początkujący
Dziękuję za pomoc Panowie. Widzę, że ten króciec nawet na allegro jest dostępny i na innym stronach ze sklepami. Zobaczę czy klej chwyci czy zakupię nowy element.