Telefon w touranie...
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Telefon w touranie...
Witam
Auto to highline z 2007roku, niestety handlarz wyjoł z niego oryginalne radio RNS510 a włożył MFD2 DVD. Na kierownicy guzik ze słuchawką, przy zegarach standardowy "goły" uchwyt na telefon.
Pytanie czy można jakos podlaczyc telefon z ta instalacja po za adapterem pod dedykowany telefon lub bluetooth PAIRING??
VCDS pokazuje ze mam centralke bluetooth 3C0 035 729 G ....
Czy zmieni sie cos jak włoże RNS510 po za ewentualnie ksiazka i SMSami na wyswietlaczu?
Jak to najtaniej/najlepiej polaczyc?
pozdr
Auto to highline z 2007roku, niestety handlarz wyjoł z niego oryginalne radio RNS510 a włożył MFD2 DVD. Na kierownicy guzik ze słuchawką, przy zegarach standardowy "goły" uchwyt na telefon.
Pytanie czy można jakos podlaczyc telefon z ta instalacja po za adapterem pod dedykowany telefon lub bluetooth PAIRING??
VCDS pokazuje ze mam centralke bluetooth 3C0 035 729 G ....
Czy zmieni sie cos jak włoże RNS510 po za ewentualnie ksiazka i SMSami na wyswietlaczu?
Jak to najtaniej/najlepiej polaczyc?
pozdr
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Własnie jak wsadzisz RNS510 to nic się nie zmieni bo zestaw masz LowLine i navi nie zczyta Ci nic. Po dokupieniu modułu BT do istniejącego uchwytu bedzieszs miał tylko opcje parowania z BT. W 2007 nie było chyba jeszcze RNS510 ,a to najprosciej sprawdzic po VIn jakie było wyposazenie, ale w RNS510 nie montowano centralek LowLine.
-
- Przeglądacz
Wraz z samochodem dostalem teczke z książeczkami, wiecie taki skoroszyt z klamerka w środku. W chyba 3 rozdzialem byla ksiażka/instrukcja właśnie do radia RNS510 i dlatego zainteresował mnie ten temat.
Sprawdzałem po kodach z wklejki niestety nic ciekawego sie nie dowiedziałem.
Gdzieś po za serwisem siedowiem po Vinie co w nim bylo zamontowane? jaką mam instalacje telefoniczną?
Mam VCDS i same sterowniki moge sprawdzic ale czy np. mam mikrofon?
Mowisz LowLine, to o jakich numerach jest HighLine i co sie zmieni w moim przypadku montując HighLine?
pozdrawiam
Sprawdzałem po kodach z wklejki niestety nic ciekawego sie nie dowiedziałem.
Gdzieś po za serwisem siedowiem po Vinie co w nim bylo zamontowane? jaką mam instalacje telefoniczną?
Mam VCDS i same sterowniki moge sprawdzic ale czy np. mam mikrofon?
Mowisz LowLine, to o jakich numerach jest HighLine i co sie zmieni w moim przypadku montując HighLine?
pozdrawiam
- spacewalker
- Władca postów
Mic to w standardzie w lapce jest, a jak masz ten zestaw i błedów nie zgłasza to instalacja jest itp.
3C8 035 730x , 5N0 035 730x, 3C0 035 730x, 1Z0 035 729x wazna cyfra na koncu bo niek azdy zestaw pracuje z czerwonymi zegarami. Pytanie co chcesz miec, bo premium fajnie dzialają z rns 510. Ja mam MFD2 i pełny fis i całą obsługe mam z zegarów.
tak działa mój premium zestaw od Skody. Nie ma funcki Rsap i dziala z wieksza iloscią zestawów niz 3Cx itp.
http://youtu.be/p_3cHxbSblg
3C8 035 730x , 5N0 035 730x, 3C0 035 730x, 1Z0 035 729x wazna cyfra na koncu bo niek azdy zestaw pracuje z czerwonymi zegarami. Pytanie co chcesz miec, bo premium fajnie dzialają z rns 510. Ja mam MFD2 i pełny fis i całą obsługe mam z zegarów.
tak działa mój premium zestaw od Skody. Nie ma funcki Rsap i dziala z wieksza iloscią zestawów niz 3Cx itp.
http://youtu.be/p_3cHxbSblg
-
- Przeglądacz
Chciałbym:
1. żeby telefon jako aparat bez wyciagania z kieszeni czy torby sie połączył w samochodzie
2. wykorzystac guzik słuchawki na kierownicy do odbierania rozmowy
Fajnie żeby:
3. Prezentowało na radiu kto dzwoni, lista polaczen czy SMS.
całej operacji towarzyszy dylemat bo nie mam zmieniarki na płyty i albo w radiu siedzi mapa albo CD. Nie mówiąc o MP3.
Dlatego RNS510 biore pod uwagę.
1. żeby telefon jako aparat bez wyciagania z kieszeni czy torby sie połączył w samochodzie
2. wykorzystac guzik słuchawki na kierownicy do odbierania rozmowy
Fajnie żeby:
3. Prezentowało na radiu kto dzwoni, lista polaczen czy SMS.
całej operacji towarzyszy dylemat bo nie mam zmieniarki na płyty i albo w radiu siedzi mapa albo CD. Nie mówiąc o MP3.
Dlatego RNS510 biore pod uwagę.
- spacewalker
- Władca postów
-
- Przeglądacz
Reasumując:
1. MFD2 + adapter Bluetooth:
- Tylko odbieranie na kierownicy i wykorzystanie głośników w samochodzie.
- Jak telefon dzwoni to nie widzę ani na FIS ani radiu kto.
- po dokupieniu emulatora zmieniarki mam dostep do płyt w formie cyfrowe podczas gdy w napędzie siedzi płyta z mapą.
2. Kupuje RNS510 + adapter bluetooth oraz zmieniam sterownik telefonu:
- mam w/w opcje plus wyswietlanie na radiu i FIS
Jesli dobrze zrozumiałem to najtaniej wyjdzie kupic emulator zmieniarki, adapter Bluetooth i ewentualnie zminic centralke tel. dobrze myśle?
1. MFD2 + adapter Bluetooth:
- Tylko odbieranie na kierownicy i wykorzystanie głośników w samochodzie.
- Jak telefon dzwoni to nie widzę ani na FIS ani radiu kto.
- po dokupieniu emulatora zmieniarki mam dostep do płyt w formie cyfrowe podczas gdy w napędzie siedzi płyta z mapą.
2. Kupuje RNS510 + adapter bluetooth oraz zmieniam sterownik telefonu:
- mam w/w opcje plus wyswietlanie na radiu i FIS
Jesli dobrze zrozumiałem to najtaniej wyjdzie kupic emulator zmieniarki, adapter Bluetooth i ewentualnie zminic centralke tel. dobrze myśle?
- spacewalker
- Władca postów
1 - tak, tak, tak
2 - jesli kupisz RNS 510 to kup centralke BT Premium i juz wszystko.
navi zczytuje ksiązke, masz obsługe z jej panela, dodt FIS itp. Warunek - telefon musi miec rSAP, bo te centralki Premium przejmuja kontrole nad telefonem i fizycznie centralka loguje się do sieci GSM a nie telefon.
2 - jesli kupisz RNS 510 to kup centralke BT Premium i juz wszystko.
navi zczytuje ksiązke, masz obsługe z jej panela, dodt FIS itp. Warunek - telefon musi miec rSAP, bo te centralki Premium przejmuja kontrole nad telefonem i fizycznie centralka loguje się do sieci GSM a nie telefon.
-
- Przeglądacz
Szukam na allegro adaptera, tylko jeden na licytacji jest typowy z końcówką xxxxxPA i widze ze cena bedzie powyzej 300zł
Zastanawia mnie dlaczego za 150zł sa dedykowane np. pod Nokie E50 tez bluetooth i nikt nie kupuje....? jakia jest różnica? wiadomo ze w dedykowanym naładujesz dedykowany telefon jednak w uniwersalnym nie naładujesz żadnego..
Co za diabeł?
@spacewalker jak mozesz daj numer tel do siebie zajme ci 2 minuty, a tak pisze i pisze, mecze...
Zastanawia mnie dlaczego za 150zł sa dedykowane np. pod Nokie E50 tez bluetooth i nikt nie kupuje....? jakia jest różnica? wiadomo ze w dedykowanym naładujesz dedykowany telefon jednak w uniwersalnym nie naładujesz żadnego..
Co za diabeł?
@spacewalker jak mozesz daj numer tel do siebie zajme ci 2 minuty, a tak pisze i pisze, mecze...

- spacewalker
- Władca postów
-
- Przeglądacz
OK, przez przypadek znalazlem podobny temat na forum pasata. Mam nadzieje że wszystko wiem:)
Najtniej bedzie kupoic centralke premium zamiast tego adaptera. Emulator zmieniarki juz kupilem tylko czekam na paczke.
Spacewalker jaki numer nosi twoja centralka od skody? To ta najbogatsza bez rSAP ?
DODANO:
Podłączyłem na próbe centralke 5N0 035 730 B z rSAP. telefon sie łączy ale jak wiadomo brak sieci bo antena nie przepieta z uchwytu do centrali.
Przerabiał ktoś ten temat? ile kabla trzeba dokupić? jak sie zwie końcówka do centrali?
Pozdr
Najtniej bedzie kupoic centralke premium zamiast tego adaptera. Emulator zmieniarki juz kupilem tylko czekam na paczke.
Spacewalker jaki numer nosi twoja centralka od skody? To ta najbogatsza bez rSAP ?
DODANO:
Podłączyłem na próbe centralke 5N0 035 730 B z rSAP. telefon sie łączy ale jak wiadomo brak sieci bo antena nie przepieta z uchwytu do centrali.
Przerabiał ktoś ten temat? ile kabla trzeba dokupić? jak sie zwie końcówka do centrali?
Pozdr
- spacewalker
- Władca postów
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Nie w temacie firmowego telefonu do tourana ale sie przyłączę z takim pytaniem...
Chce kupic zestaw Bluetooth Nokia CK-15W. Czy będzie on działał z telefonem z Androidem ?
http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... owy-ck-15w
Teraz mam w c-klasie NOKIE CK-7 i działa z androidem, ale tam nie ma wyświetlacza.
Czy ktoś ma może taki zestaw ? Jestem ciekaw czy zadziala ten CK-15w z androidem ???
Chce kupic zestaw Bluetooth Nokia CK-15W. Czy będzie on działał z telefonem z Androidem ?
http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... owy-ck-15w
Teraz mam w c-klasie NOKIE CK-7 i działa z androidem, ale tam nie ma wyświetlacza.
Czy ktoś ma może taki zestaw ? Jestem ciekaw czy zadziala ten CK-15w z androidem ???