Zmieniamy Tourana I na II
-
- Auto:: Touran 1.9 BXE 2004r
- Imię:: Cin
Zmieniamy Tourana I na II
Witam
Stoję przed zmianą auta na nowy model ( jako że Touran I spisał się idealnie tak więc wybór na następne auto był dosyć łatwy )
Natomiast borykam się z dwoma problemami w których prosiłbym o pomoc użytkowników lub osób serwisujących silniki/ samochody.
1- wybór silnika o ile w Touranie I wiedziałem że musi to być 1.9 105KM najwytrzymalszy silnik w tym aucie, o tyle w TII nie mam bladego pojęcia czy 1.6 TDI 105KM czy 2.0TDI 140 KM ? w grę wchodzi tylko diesel. Interesuje mnie najmniej zawodny ( czytałem dużo o awaryjnych 2.0 TDI ale czy to dotyczy starszych modeli silników czy 2.0 zostały poprawione ? )
2 - Wiele TII nie posiada lamp xenonowych ( kto raz spróbował jazdy na takich światłach wie, że jest to naprawdę wygodna jazda nocą ), ale do rzeczy. Doposażenie w lampy składa się z: lamp + zderzak+ wiązka +spryskiwacze lamp, czujniki poziomowania, moduł lamp ? Czy jest wymagany do zmiany lamp czy można go przekodować ? Czy istnieją gotowe zestawy doposażeniowe w lampy xenon ( chodzi mi o wiązki przewodów )
Stoję przed zmianą auta na nowy model ( jako że Touran I spisał się idealnie tak więc wybór na następne auto był dosyć łatwy )
Natomiast borykam się z dwoma problemami w których prosiłbym o pomoc użytkowników lub osób serwisujących silniki/ samochody.
1- wybór silnika o ile w Touranie I wiedziałem że musi to być 1.9 105KM najwytrzymalszy silnik w tym aucie, o tyle w TII nie mam bladego pojęcia czy 1.6 TDI 105KM czy 2.0TDI 140 KM ? w grę wchodzi tylko diesel. Interesuje mnie najmniej zawodny ( czytałem dużo o awaryjnych 2.0 TDI ale czy to dotyczy starszych modeli silników czy 2.0 zostały poprawione ? )
2 - Wiele TII nie posiada lamp xenonowych ( kto raz spróbował jazdy na takich światłach wie, że jest to naprawdę wygodna jazda nocą ), ale do rzeczy. Doposażenie w lampy składa się z: lamp + zderzak+ wiązka +spryskiwacze lamp, czujniki poziomowania, moduł lamp ? Czy jest wymagany do zmiany lamp czy można go przekodować ? Czy istnieją gotowe zestawy doposażeniowe w lampy xenon ( chodzi mi o wiązki przewodów )
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Re: Zmieniamy Tourana I na II
1. bierz 2.0 TDI. Złe opinie dotyczyły starych silnikówcinsw pisze:Witam
2. jeśli xenon, to od razu. Dołożenie po zakupie jest mocno problematyczne i wiąże się z niemałymi kosztami.
- artilee_84
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.6TDI, 2011
- Imię:: Artur
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam, czy możliwe jest żeby w silniku 2.0 w touranie z 2010 roku wystepował silnik o mocy 143 KM ? Oznaczenie BMM. Podaje link do ogłoszenia bo takiego chciałbym kupić.
http://allegro.pl/vw-touran-r-line-2-0- ... 94360.html
Czy o tym silniku są pozytywne opinie? Bo ogólnie mało ich na forum na temat tej odmiany.
http://allegro.pl/vw-touran-r-line-2-0- ... 94360.html
Czy o tym silniku są pozytywne opinie? Bo ogólnie mało ich na forum na temat tej odmiany.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Auto odpuść gość to typowy handlarz który chyba nie wie co sprzedaje z R-line to chyba ma znaczek o mocy 143KM wcale nie mówię a najlepsze sa xenony których w nim nie ma tak jak pakietu zimowego i halogenów typowa lalka ze Zwolenia albo Radomia...
-- Pn lut 27, 2017 20:43 --
w opisie jest jeszcze podgrzewana przednia szyba,podgrzewane siedzenia,składane lusterka,navi to jakiś chińczyk,czujnika deszczu i światła też brak ale sprzedający ma fantazję porażka...
-- Pn lut 27, 2017 20:43 --
w opisie jest jeszcze podgrzewana przednia szyba,podgrzewane siedzenia,składane lusterka,navi to jakiś chińczyk,czujnika deszczu i światła też brak ale sprzedający ma fantazję porażka...

- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... najlepsze są te znaczki na około "R-Line" x 4
takiego buractwa dawno nie widziałem 

-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
oj tam znaczek się nie liczy bo i tak to R-line przecież ma 143KM i podgrzewaną przednią szybę a to pewnie standard w tej wersji 

- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
- artilee_84
- Początkujący
Pochwale się. Od dzisiaj jestem właścicielem Tourana II z tego ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 47c51226ed

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 47c51226ed

- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Bardzo ładny. Ta listwa chromowa która idzie przez całe auto u dołu szyb jest oryginalna czy to jakaś samorobka?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- artilee_84
- Początkujący
-
- Auto:: touran
- Imię:: Wojciech
Witam jestem nowy na forum i tak jak kolega wcześniej posiadałem Turana l a chce kupić kl powyżej2011 r ale nie mogę nigdzie znaleźć jakiego modelu silnika szukać a którego omijać miałem silnik 1.9 105KM bla i było wszystko dobrze a teraz jestem w kropce bo słyszałem że któreś modele miały wadliwe pompa wymyśli pomocy
-- N maja 14, 2017 07:38 --
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yL1er.html znalazłem coś takiego ma wszystko co mi się podoba tylko cena trochę podejrzana i ja mam trochę daleko żeby jechać na wstępne oględziny bo aż 500KM pomóżcie w ocenie tego auta
-- N maja 14, 2017 07:38 --
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yL1er.html znalazłem coś takiego ma wszystko co mi się podoba tylko cena trochę podejrzana i ja mam trochę daleko żeby jechać na wstępne oględziny bo aż 500KM pomóżcie w ocenie tego auta