Witam,
mam takie pytanie, jakie sprężyny założyć do takiego zestawu amortyzatorów?
Przód trafiłem używany, ale w świetnym stanie. Niestety używany tył do Tourana to jak 6 w totolotka i chyba będę musiał odżałować 750zł i kupić nówki.
Pytanie z jakimi sprężynami to zestawić? Seryjne odpadają.
Myślałem o Eibach Pro-Kit, ale to tylko -25mm, a ja chciałbym jeszcze 1cm mniej.
Bilstein B6 Performance - jakie sprężyny?
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Re: Bilstein B6 Performance - jakie sprężyny?
Bilstein B6 jest dedykowany do standardowych sprężyn - te amortyzatory mają standardową długość. Chcesz glebić, to powinieneś założyć krótsze B8.
Odpowiadając na Twoje pytanie - do B6 to max ten Eibach 25/25, niżej nie schodzić.
Odpowiadając na Twoje pytanie - do B6 to max ten Eibach 25/25, niżej nie schodzić.
- m0nter
- ____________________
- Auto:: Touran BMN 2007
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 31 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Czyli pomimo grubego tłoczyska i pewnie innej charakterystyki zakres pracy jest ten sam.
No nic. Zobaczymy co wyjdzie "w praniu" z tym zestawem
Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
No nic. Zobaczymy co wyjdzie "w praniu" z tym zestawem

Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Tak, dokładnie. Można go założyć do krótszych sprężyn, ale pracuje wtedy w zakresie, do którego nie jest projektowany. Billy B6 to porządny sprzęt i myślę, że z Eibachem da sobie radę, ale jeśli chcesz schodzić niżej, to się nie nadaje.m0nter pisze:Czyli pomimo grubego tłoczyska i pewnie innej charakterystyki zakres pracy jest ten sam.
- Maro
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,9tdi BLS
- Imię:: Marek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Mam u siebie dokładnie taki zestaw jak chcesz założyć plus do tego wszystkie gumy z poliuretanu Powerfexa jeździ się tym jak wozem drabiniastym. Auto troszke siadło w dół ale nie dużo kiedyś pisałęm pw z kolegą rob555 na temat b6 oto co mi napisał.
B6 auto podnosza
bo sa tak sztywne ze czesc pracy sprezyny biora na siebie wiec 20mm to max co pewnie Ci zejdzie.
Ja bym bral ori amorki od wersji Sline czy jak to w touranie sie zwie + eibachy prokity.
Bilstein strasznie zszedł na psy z jakoscia mialem wiele reklamacji zwlaszcza jak ktos sobie z neta zakupil.
B6 auto podnosza

bo sa tak sztywne ze czesc pracy sprezyny biora na siebie wiec 20mm to max co pewnie Ci zejdzie.
Ja bym bral ori amorki od wersji Sline czy jak to w touranie sie zwie + eibachy prokity.
Bilstein strasznie zszedł na psy z jakoscia mialem wiele reklamacji zwlaszcza jak ktos sobie z neta zakupil.