Witam,
Przypadłość od początku, kiedy kupiłem Tourana, to czasami dziwne stuki i puki wydobywające się z nawiewu. Czasami w ogóle nie stuka a czasami stuka non stop;-)
Zrobiłem kalibrację położenia klapek odpowiedzialnych za nawiew, temperaturę i obieg powietrza (recyrkulację), ale do końca to nie pomogło.
Ma tak ktoś, czy tylko mnie coś stuka i puka??
Ja się podłączę do tematu bo jednak mi podgłośnienie radia nie załatwia sprawy i po prostu szlag mnie trafia jak to tak stuka
Sprawa wygląda tak:
- klima coś sobie przestawia non stop podczas pracy to postuka w środku to postuka z lewej to z prawej ... - jak dam ją w pozycję OFF to też stuka (ale z nawiewów nie leci powietrze)
- czasami mimo iż lewe pokrętło jest ustawione na LO z lewego nawiewu leci ciepłe powietrze (na maksa) nie zależnie czy włączona jest klima czy tylko sam nawiew ... domyślam się, że klapka od strony kierowcy się zacieła
można te stukanie jakoś wyeliminować? przecież to oszaleć można
DawidGDA pisze:Ja się podłączę do tematu bo jednak mi podgłośnienie radia nie załatwia sprawy i po prostu szlag mnie trafia jak to tak stuka
Sprawa wygląda tak:
- klima coś sobie przestawia non stop podczas pracy to postuka w środku to postuka z lewej to z prawej ... - jak dam ją w pozycję OFF to też stuka (ale z nawiewów nie leci powietrze)
- czasami mimo iż lewe pokrętło jest ustawione na LO z lewego nawiewu leci ciepłe powietrze (na maksa) nie zależnie czy włączona jest klima czy tylko sam nawiew ... domyślam się, że klapka od strony kierowcy się zacieła
można te stukanie jakoś wyeliminować? przecież to oszaleć można
Można... trzeba wymienic silniczek... to tak w telegraficzym skrócie
Też robiłem to pierwszy raz, największy problem jest pod kierownicą, trudny dostęp do dwóch silniczków, miałem też problem z odpięciem poduszki od schowka pasażera ale jakoś dało rade, najlepiej zacząć z rana bo cały dzień może zejść jak pierwszy raz się robi.