Jak odpiąć ten wężyk od Odmy ?
-
- Kandydat
- Auto:: Touran 2005 BKC 1,9 TDI
- Imię:: krzys
- Podziękował: 4 razy
Jak odpiąć ten wężyk od Odmy ?
Witam jak się odpina ten wężyk od odmy ? na końcu jest zaolejony ,może jest zapchany,a tak w ogóle to jak zapalam to idzie niebieski dymek tylko przy odpalaniu, i od strony EGR w tym grubym wężu jest troche oleju,egr już raz czyściłem ale nie wymontowałem tego kolektora też był mocno zawalony ,prosze o porade co z tym olejem czy turbina czy co ,spadku mocy nie odczułem.Przesyłam zdjęcie.pozdrawiam wszystkich Wesołych Świąt Wielkanocnych
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Jak odpiąć ten wężyk od Odmy ?
tu po lewej to chyba wiesz jak tu na gorze tej fotki to masz scisnac ten plastik na tych zebrowaniach z dwoch stron przeciwleglych i juz jest towje. Zapchane to tam nie bedzie. Opary oleju to tam sa i beda zawsze nawet w nowym aucie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Kandydat
Czy jest mozliwe ze przez te opary zawala olejem te grube węze i zawor egr i ten kolektor tez co jest na zdjeciu czy jest to wina turbo sprezarki ?
- wesol
- Władca postów
No glownie przez wlasnie odme olej sie pojawia w dolocie a nie przez turbo. Jak turbo bedzie walic oliwa to wierz mi ze sie zorietujesz.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Kandydat
Odpiolem dzisiaj ten wezyk i patrzylem do tej rurki Grubej co idzie do filtra powietrza ze tam pluje troche olejem czy to ma jakis wplyw ze tam pluje tym olejem? Niewiem gdzie jest ta odma ,jedni mowia ze to przez odme !?
- wesol
- Władca postów
Ta rurka wlasnie to odma. Tam masz chyba oring na tym polaczeniu. Oczysc to ladnie i nie powinno byc juz tam zaolejone. Ewentualnie wymien oring. Nie przejmuj sie tym bo to normalne jest.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC