Przeszłość mam mocno związaną m.in z
GSiklub saabklub forum.vwgolf
Teraz jako 3cie auto nabyłem kilka dni temu touraska 1t2 z końca 2008, kupiony w salonie z wyprzedaży rocznika w 2009 i do dziś ma prawdziwie przejechane 132tyś km i poza przednim zderzakiem oryginalny lakier na całości.
Jest to raczej golas (jakaś wersja conceptline). W temacie touran raczkuję ale zapewne się MOCNO rozwinę. Żona przyjeżdża czasem do domu nowymi touranami w grubych opcjach i ten nie ma z nimi NIC wspólnego ale jest fajny. Przy dwójce łobuzów będzie przydatny. Mam pakiet zimowy, czujnik deszczu i zmierzchu, klimę manual i 1/2fis samościemniające lusterka (wraz z zewnętrznym lewym <-- nie powinno prawe też w pakiecie??) i składane elektrycznie lusterka, tempomat. To w zasadzie wszystko. Znam siebie i zaraz zacznę go doposażać
Motorownia 1.9BXE niestety prowadzona w trybie LL ale to już za kilka dni się zmieni.
Zamierzam przejść jak w moich pozostałych autach ( m.in od kilku lat i aut 1.9tdi w różnych odmianach) na właściwy olej jednak wymieniany w interwale 12-13tyś km i dla własnego spokoju wymienić panewki razem z 1wszą zmianą oliwy...
POZdrawiam