Witam. Problem polega na tym ze caly czas swieca swiatla stop i mysle ze to dziwny przypadek a raczej wyzwanie bedzie. Czujnik pedalu hamulca wymieniony, napiecie do czujnika dochodzi, polaczenie miedzy czujnikiem a BCM ok żarówki ok, czujnik sprzegła ok zostaje mi jeszcze tylko polaczenie miedzy komputerem silnika a czujnikiem ktore sprawdze jutro. Auta jesli trzymamy wcisniety hamulec nie mozna zgasic. Po wyjeciu kluczyka ze stacyjki auto nadal pracuje i gasnie kiedy puscimy hamulec. Komputer pokazuje blad czujnika hamulca i tylko to nawet po wymianie. Ciekawe czy ktos sie z czyms takim spotkal. Pozdrawiam i czekam na sugestie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Caddy 2012 1.6 diesel palace sie swiatla stop wszystko chyba
-
poaa1hd
- ____________________

- Auto:: Touran 2.0TDI CFJB 2014
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Re: Caddy 2012 1.6 diesel palace sie swiatla stop wszystko c
Dawno to było i trochę odpowiedz mi zajęła ale może komuś kiedyś się przydać. Czujnik w tym przypadku nie jest montowany przy pedale hamulca a na pompie i był wymieniony na oryginalny z serwisu vw. Okazało się że hak przyczepki był dokładany i nie było dobrego kontaktu w instalacji i przez to były błędy i światła świeciły cały czas. Wszystkie wtyczki jakie były użyte do podłączenia się do instalacji samochodu zlikwidowałem i polutowałem przewody zabezpieczając miejsca lutowania opaskami termokurczliwymi. Teraz wszystko działa jak powinno. Pozdrawiam