ciśnienie w układzie chłodzenia i ubytki płynu
-
- Auto:: touran,2.0 tdi azv,2004
- Imię:: krzysztof
ciśnienie w układzie chłodzenia i ubytki płynu
Witam.kupiłem niedawno turasa 20.0 azv i sie zaczeło ,dopuki jade nie przekraczając 100km/h jest wszystko ok ,lecz gdy jadę ok 120-140km/h po pewnym czasie wylatuje płyn chłodzący zbiorniczkiem wyrównawczym.kolejny objaw to jak stoję w korku to temperatura idzie do góry i wypycha płyn chłodnica jest gorąca więc termostat wykluczyłem korek w zbiorniczku nowy.pompa wody nowa.auto nic nie kopci,odpala od strzała na zimnym i ciepłym.pozostała już chyba tylko głowica??
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Re: ciśnienie w układzie chłodzenia i ubytki płynu
Uszczelka pod glowica badz dziabnieta glowica. Pod wiekszym obciazeniem to zapewne upg. Pcha spaliny bo wieksze cisnienie wtedy jest. Zadne tam korki itp sprawy. Zwalaj glowice.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Auto:: touran,2.0 tdi azv,2004
- Imię:: krzysztof
tak myślałem bo to jest tylko wtedy jak sie pożądnie nagrzeje albo jak ma dłuższy czas obroty powyżej 3tyś.wczoraj byłem nad morzem w jedna strone waliłem autostradą to 3 razy dolewałem a jak wracałęm wolniejszą trasą do 100km/h wogule nic sie nie działo.także dzięki za utwierdzenie mnie we wstępnej diagnozie i nie marnując czasu przebieram się i śmigam zwalać głowice o postępach będę informował.pozdro:)
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Nie tyle co o obroty chodzi a oto ze mozna jechac pod gore z przyczepa nawet i 2000 obr i tez bedzie mlyn w wodzie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC