demontaż klamki wewnętrznej

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
lukkwi19801
Początkujący
Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2004
Imię:: Łukasz
Podziękował: 27 razy

demontaż klamki wewnętrznej

Post autor: lukkwi19801 »

Witam
Orientujecie się, czy muszę ściągnąć całą tapicerkę drzwi żeby wymienić klamkę wewnętrzną kierowcy - konkretnie przycisk blokady centralnego zamka, tylko nie wiem, czy on jest samodzielny czy jako całość z klamką. Wie ktoś coś?
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Re: demontaż klamki wewnętrznej

Post autor: gordon »

Zrzucasz tapicerkę drzwi, tak, można wymienić tylko przycisk blokady centralnego zamka.
Awatar użytkownika
lukkwi19801
Początkujący

dzięki, już to dzisiaj przećwiczyłem, ale wychodzi na to że to nie problem przycisku....
Awatar użytkownika
Lewik
Zaawansowany
Auto:: BKC 1,9
Imię:: Darek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: Lewik »

kable w przelotce sprawdziłeś?
Awatar użytkownika
lukkwi19801
Początkujący

osobiście nie sprawdzałem, bo średnio się na tym znam, u mnie cały czas wraca temat blokujących się dwóch zamków - na zmianę. Mechanik mi sprawdzał poprawność założenia zamków i twierdzi że są ok, wymienione 4 na 5, mój się nie blokuje. Za to przycisk blokady zamka czasem działa czasem nie i miałem teorie że może on coś pierdzieli i wymyśliłem że najłatwiej będzie go wypiąć i sprawdzić jak się zachowają zamki ...i wypiąłem ten przycisk i ...dupa. zamki tak samo - otwieram to otwiera się jeden, żeby otworzyć drugi muszę kilka razy zamknąć auto...to wtedy jeden się zamyka a drugi otwiera. Trochę to wkur...jące przy 4 osobowej rodzinie. I znowu jestem w d...znaczy się kropce bo nie wiem co to, te zamki oglądało łącznie 3 mechaników - 2 się ograniczyło do wymiany zamków, jeden twierdzi że ...nie się co to....słyszałem że powinienem znaleźć dobrego elektronika samochodowego, bo może to problem z pakietem komfortu ale nie chce się bawić w metodę prób i błędów....wiec szukam jakiegoś speca....ale nie jest łatwo wbrew pozorom. ...sie rozpisałem bo już mam nerwa....

-- Pn sie 07, 2017 19:43 --

co miałbym sprawdzić w tych kablach? zobacze coś gołym amatorskim okiem? czy nie są pozałamywane? czy coś więcej?
ODPOWIEDZ