Matiz czy Seicento ??
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Matiz czy Seicento ??
Chciałem kupić jakieś małe autko dla żony,typowo do miasta i wożenia dzieci do szkoły i przedszkola:).
Siedzę i myślę co byłoby dobrym wyborem (o ile można to tak nazwać) ale może ktoś z Was użytkował te pojazdy i może się coś wypowiedzieć na ich temat.
Mój plus dla Matiza to 4 drzwi , natomiast blacha to porażka pod tym względem to chyba Seicento wygrywa a dalej .... poczekam na wasze opinie .
Siedzę i myślę co byłoby dobrym wyborem (o ile można to tak nazwać) ale może ktoś z Was użytkował te pojazdy i może się coś wypowiedzieć na ich temat.
Mój plus dla Matiza to 4 drzwi , natomiast blacha to porażka pod tym względem to chyba Seicento wygrywa a dalej .... poczekam na wasze opinie .
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
nie wiem czego oczekujesz po tym aucie, ale czy przypadkiem żona i dzieci to nie jest twój największy skarb? jeśli tak to zastanów się jeszcze raz czy na pewno chcesz ich chronić w takim malutkim autku...
moim zdaniem VW Polo czy Fabia to absolutne minimum co do wielkości budy i solidności konstrukcji jeśli chodzi o bezpieczeństwo bierne, ja bym nigdy mojego dziecka nie przewoził tymi małymi trumienkami...
moim zdaniem VW Polo czy Fabia to absolutne minimum co do wielkości budy i solidności konstrukcji jeśli chodzi o bezpieczeństwo bierne, ja bym nigdy mojego dziecka nie przewoził tymi małymi trumienkami...
Ostatnio zmieniony sob kwie 21, 2012 16:44 przez jarry, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Sergiusz polecam Tourana, sporo miejsca dla dzieci i na zakupy w markecie
A tak serio to zgadzam sie z jarrym, moja zona po zrobieniu prawka (uczyła sie na Punto) wsiadła w Tourana i powiedziala że moge zapomniec o kupowaniu jej jakiegos miejskiego "malucha". W dużym czuje sie bezpieczniej no i bagaznik starcza na cos wiecej niz tylko waciki... Tym bardziej ze był to czas gdzie wozilizmy 2 wózki...

A tak serio to zgadzam sie z jarrym, moja zona po zrobieniu prawka (uczyła sie na Punto) wsiadła w Tourana i powiedziala że moge zapomniec o kupowaniu jej jakiegos miejskiego "malucha". W dużym czuje sie bezpieczniej no i bagaznik starcza na cos wiecej niz tylko waciki... Tym bardziej ze był to czas gdzie wozilizmy 2 wózki...

1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Powiem Wam że spodziewałem się takich komentarzy 
Żona lubi jeździć Touranem ale sama chce coś małego do przemieszczania się po mieście.
Ma być "mały,ładny,ma mało palić i nie kosztować za dużo" w razie jakby na drogę wyszło nagle drzewo

Żona lubi jeździć Touranem ale sama chce coś małego do przemieszczania się po mieście.
Ma być "mały,ładny,ma mało palić i nie kosztować za dużo" w razie jakby na drogę wyszło nagle drzewo

Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Matiz czy Seicento ??
Żaden matiz czy seicento - kup smarta :-)sergiusz pisze:Chciałem kupić jakieś małe autko dla żony,typowo do miasta i wożenia dzieci do szkoły i przedszkola:).
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
U mnie tak właśnie jest, także dlatego o czy pisał jarry.QQRYDZA pisze:Żadne się nie nadaje dla żony i dzieci,oddaj jej tourana a sam jeździj matizem
A poza tym.
Ja od wielu lat ma dwa auta, zaczynałem od Opla Corsy, potem było CC 704, Punto, teraz jest Micra. Wszystko kwestia ceny. Polecam Micre, silnik 1.0, zgrabna, poduszki, na łańcuszku, ja mam nawet klimke, elektrykę, centralny czyli całkiem nieźle jak na małe autko.
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
pomyślałem że zareklamuję ci auto mojej księgowej (jako model do rozwagi, nie żebym sprzedawał)- Clio 1,2 16V - rocznik 2005 - kupione za 16 tys. 4 lata temu było najlepszym jak dotychczas pomysłem - elektryka, klima 2 poduszki, nic nie rdzewieje ( bo w większości plastik - błotniki) . Od zakupu zrobione 45 tys ( aktualny przebieg 110tys.) wymieniony rozrząd i bieżąca eksploatacja. Poza oczywistymi kosztami (opony, oleje) nie dołożyłem do auta ani złotówki !!! Żona dołożyła psiakowi więc kosztowało ją to zderzak i jego malowanie. Poprzednio jeździła citoenem AX 1,4 d i reno to jej drugi francuz. Nawet w opini znajomego mechesa Clio jest bardzo udanym pojazdem - jak na francuza)
-
- Zaawansowany
- Auto:: TouranCross 2.0 CR CJFA
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 136 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Ja bym osobiście odradził te dwa samochody, czyli seicento i matiz. Lepiej dołożyć niewiele kasy a mieć samochód bezpieczny dla żony i dzieci, a zarazem oszczędny i miejski. Jak kolega wyżej podał Clio. Według mnie jest to bardzo rozsądna propozycja i ma poduszki powietrzne
Oby się nigdy nie przydały ale są.