Touran 2004 r - pytanie o symbol zamka drzwi prawy tył

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
magic1004
Auto:: Touran, bkd, 2004
Imię:: Marcin

Touran 2004 r - pytanie o symbol zamka drzwi prawy tył

Post autor: magic1004 »

Witam serdecznie. Mam pytanie ponieważ po raz drugi nie działa mi zamek w prawych tylnych drzwiach. Dwa lata temu kupiłem zamiennik i niestety znów się zepsuł tzn. jak zamykam z pilota to słychać jak się zamyka i ponownie sam otwiera, taki podwójny odgłos ryglowania. W związku z tym ma pytanie czy do mojego tourana będzie pasował zamek o symbolu 7L0839016D. Bo mam do kupienia w idealnym stanie od znajomego tylko nie wiem czy będzie pasował bo jest on z vw golfa VI combi z 2011 roku. Przyglądając się wszystko wygląda tak samo, wiem że linka jest inna ale pozostanę przy starej. Z tego co ustaliłem w touranie z 2004 jest o symbolu 7L0839016 bez literki D. Bardzo proszę o pomoc ponieważ oddaję samochód do mechanika i nie chcę żeby stał tam tydzień czy dłużej. Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Re: Touran 2004 r - pytanie o symbol zamka drzwi prawy tył

Post autor: gordon »

Tak, będzie pasował. Ten z literką D jest po prostu kolejną wersją tego bez literki.
Miło by było jakbyś jeszcze przywitał się w odpowiednim dziale.
magic1004
Auto:: Touran, bkd, 2004
Imię:: Marcin

Re: Touran 2004 r - pytanie o symbol zamka drzwi prawy tył

Post autor: magic1004 »

Bardzo dziękuję, uczynię to niezwłocznie. W sumie to pierwszy raz korzystam z tego typu pomocy i stąd to moje przeoczenie.
ODPOWIEDZ