Assistance
- vr_6
- Przeglądacz
- Auto:: 1.6 tdi DSG,CR,2011r.
- Imię:: Artur
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Assistance
Zbliża sie sezon urlopów i wakacyjnych wyjazdow.Zastanawiam sie nad wykupieniem jakiegoś dodatkowego Assistance.Znalazłem coś takiego:
http://www.mojeadac.pl/
Co do firmy to napewno są najlepsi, w DE to najbardziej rozwinięta sieć pomocy drogowej.
Zaletą jest to że ADAC mam wykupione na siebie "Imię Nazwisko" a nie na auto i nie ważne jakim autem jade , moge być tylko pasażerem i też to obowiązuje na terenie uni europejskiej.
Moze ktos korzystał z zakupu ubezpieczenia poprzez tego pośrednika?
http://www.mojeadac.pl/
Co do firmy to napewno są najlepsi, w DE to najbardziej rozwinięta sieć pomocy drogowej.
Zaletą jest to że ADAC mam wykupione na siebie "Imię Nazwisko" a nie na auto i nie ważne jakim autem jade , moge być tylko pasażerem i też to obowiązuje na terenie uni europejskiej.
Moze ktos korzystał z zakupu ubezpieczenia poprzez tego pośrednika?
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
z dyskusji na innych forach wiem że osoby jeżdżące za granicę wypowiadają się że ADAC nie ma praktycznie żadnej konkurencji, np. podobnież zawsze możesz sobie zażyczyć odholowanie auta do domu, choćbyś był akurat na Peloponezie nawet, w innych firmach limity i w takiej sytuacji raczej dramat kosztowy
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
-
anko1973
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
powiem tak, jak ktoś zna niemiecki i często jeździ po Niemczech to może i warto; strona ADAC nie ma nawet wersji angielskiej więc....
z mojego doświadczenia wynika ,ze przy nowoczesnych samochodach naprawa na miejscu zdarzenia to rzadkość - zazwyczaj jak cos walnie to jednak trzeba odholować no i wtedy pytanie czy jestesmy na wakacjach, czy w podrózy słuzbowej; czy wracamy do domu czy jedziemy właśnie gdzieś za granicę; czy sami z rodzinką i..psem jeszcze na dodatek
Assistance jest bardzo zindywidualizowane; przeciez Ci z assistance nie maja komputerów i nie postawia diagnozy na miejscu jaka jest oprzycyzna awarii - wiadomo odholuja do ASO....
przy dobrze serwisowanym aucie to pozostacje, kapeć, brak paliwa .....
mi przez klilkanascie lat jazdy assistance przydało się dwa razy - raz kapeć - na mrozie nie byłem w tsnaie odkręcic koła; drugi raz tez na mrozie nie chciał odpalić; póki co na autostradzie nie miałem niegdy akcji.
aha przedstawiciel ADAC w Poslce to (tak sami o sobie piszą):
http://www.starter24.pl/o-starter24,2/kontakt,11.html
moze tam warto zadzownić i pogadać
myśle że dobra znajomośc niemieckiego to kluczowa kwestia przy ADAC.
z mojego doświadczenia wynika ,ze przy nowoczesnych samochodach naprawa na miejscu zdarzenia to rzadkość - zazwyczaj jak cos walnie to jednak trzeba odholować no i wtedy pytanie czy jestesmy na wakacjach, czy w podrózy słuzbowej; czy wracamy do domu czy jedziemy właśnie gdzieś za granicę; czy sami z rodzinką i..psem jeszcze na dodatek
przy dobrze serwisowanym aucie to pozostacje, kapeć, brak paliwa .....
mi przez klilkanascie lat jazdy assistance przydało się dwa razy - raz kapeć - na mrozie nie byłem w tsnaie odkręcic koła; drugi raz tez na mrozie nie chciał odpalić; póki co na autostradzie nie miałem niegdy akcji.
aha przedstawiciel ADAC w Poslce to (tak sami o sobie piszą):
http://www.starter24.pl/o-starter24,2/kontakt,11.html
moze tam warto zadzownić i pogadać
myśle że dobra znajomośc niemieckiego to kluczowa kwestia przy ADAC.
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
www.adac.de - nie korzystałem, ale kiedyś czytałem trochę opinii i za ok 100E/rok można było mieć assistance w Europie (chyba całej). Co ważne nie na auto, tylko na osobę, czyli jak jechałeś z kimś jego autem i miałeś kartę przy sobie to w razie awarii i tak auto było chronione 
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Nie jestem pewny ale tam jest chyba ograniczenie, że trzeba posiadać przynajmniej konto w DE. Coś takiego było, bo firma w której pracuje posiada filie w Niemczech i bez problemu szef sobie wykupił tego ADACa, 80€ płacił, jednak dla siebie już nie mogłem kupićadmin pisze:www.adac.de - nie korzystałem, ale kiedyś czytałem trochę opinii i za ok 100E/rok można było mieć assistance w Europie (chyba całej). Co ważne nie na auto, tylko na osobę, czyli jak jechałeś z kimś jego autem i miałeś kartę przy sobie to w razie awarii i tak auto było chronione
Z tą kartą nawet jest tak, że można ją dać komuś i też Niemcy powinni to honorować
- Kris_Poland
- Przeglądacz
- Imię::
jestem po rozm.tel
w Aviva mam chyba obecnie najlepszy pakiet
1) 5.000.000 EUR dla szkód na osobie,
2) 1.000.000 EUR dla szkód w mieniu.
NW
Kierowca: 50000 zł
Pasażerowie: każdy po 50000 zł
Wariant ubezpieczenia: maksymalny
Pojazd zastępczy po wypadku, awarii i kradzieży - do 14 dni
Udział własny w szkodzie: 500 zł
Naprawa pojazdu z użyciem części oryginalnych: tak
Szkody o niewielkiej wartości: odszkodowanie nie zostanie
wypłacone, jeżeli wysokość szkody nie przekroczy: 500 zł
AC obejmuje szyby, gradobcie i holowanie po calej polsce, samochod zastepczy do 14dni rowniez zagranica, hotel do 3 dni, holowanie za granica do 500km, za granica wschodnia brak ub.kradziezowego (rosja, bialorus itp)
za rocznik 2003 placac karta mozna sie zmiescic w kwocie 1100-1300 za pakiecik
w Aviva mam chyba obecnie najlepszy pakiet
1) 5.000.000 EUR dla szkód na osobie,
2) 1.000.000 EUR dla szkód w mieniu.
NW
Kierowca: 50000 zł
Pasażerowie: każdy po 50000 zł
Wariant ubezpieczenia: maksymalny
Pojazd zastępczy po wypadku, awarii i kradzieży - do 14 dni
Udział własny w szkodzie: 500 zł
Naprawa pojazdu z użyciem części oryginalnych: tak
Szkody o niewielkiej wartości: odszkodowanie nie zostanie
wypłacone, jeżeli wysokość szkody nie przekroczy: 500 zł
AC obejmuje szyby, gradobcie i holowanie po calej polsce, samochod zastepczy do 14dni rowniez zagranica, hotel do 3 dni, holowanie za granica do 500km, za granica wschodnia brak ub.kradziezowego (rosja, bialorus itp)
za rocznik 2003 placac karta mozna sie zmiescic w kwocie 1100-1300 za pakiecik
- hubert222
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2004 1.9 TDI AVQ
- Imię:: Hubert
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Witam, ja wlasnie ubezpieczylem w pzu autko - caly pakiecik oc, ac, nw + auto pomoc rozszerzona na Europe bo za 2 tygodnie wybieram sie do Wloch. Ta dodatkowa auto pomoc na Europe wzialem z opcja holowania do 1000 km
- ten wariant auto pomocy kosztowal 204 zl na rok. A za calosc zaplacilem przy 2 ratach ok 1880 zl. Fajna opcja jest tez ochrona znizek w oc i ac w przypadku jakiegos zdarzenia.
- Kris_Poland
- Przeglądacz
samochod zastepczy, hotel, holowanie w pl jaki dystans, gradobicie, udzial wlasny, utrata znizek przy zbiciu szyb ?hubert222 pisze:Witam, ja wlasnie ubezpieczylem w pzu autko - caly pakiecik oc, ac, nw + auto pomoc rozszerzona na Europe bo za 2 tygodnie wybieram sie do Wloch. Ta dodatkowa auto pomoc na Europe wzialem z opcja holowania do 1000 km- ten wariant auto pomocy kosztowal 204 zl na rok. A za calosc zaplacilem przy 2 ratach ok 1880 zl. Fajna opcja jest tez ochrona znizek w oc i ac w przypadku jakiegos zdarzenia.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Tomas,
I tak okaże się w praniu. Ja np. mialem ubezpieczenie w PZU. kiedys dzwonie bo nie moge auta odpalic. Zgodnie z asistans mieli przyjechac w ciagu 60 minut od zglossenia, przyjechal po 2 godzinach.
Te wszystkie dodatki trzeba sprawdzic np. hotel o jakim standarcie czy do jakiej kwoty. Kogo obejmuje asistans czy tylko kierowce i pasazera czy wszystkich na pokładzie.
I tak okaże się w praniu. Ja np. mialem ubezpieczenie w PZU. kiedys dzwonie bo nie moge auta odpalic. Zgodnie z asistans mieli przyjechac w ciagu 60 minut od zglossenia, przyjechal po 2 godzinach.
Te wszystkie dodatki trzeba sprawdzic np. hotel o jakim standarcie czy do jakiej kwoty. Kogo obejmuje asistans czy tylko kierowce i pasazera czy wszystkich na pokładzie.
-
anko1973
- Zaawansowany
- Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Tomas, jak masz już gdzieś ASS to napisz gdzie i porówna Ci z ofertami PZU,Warty, Compensy; jak masz na oku inną firme tez daj znać zobaczę czy mozna tam dokupić ASS bez posiadanego AC; na pisz też gdzie masz OC,Tomas pisze:Koledzy, ja pytałem o dodatkowe assistance. Mam ubezpieczenie jak każdy, ale chce się dodatkowo ubezpieczyć na podróż.
z mojego doświadczenia największa kicha to jest z kontynuacją podróży; z 90% jak nie więcej ofert nie zawiera w sobie kontynuacji podróży do celu tylko "do celu lub do miejsca zamieszkania w zależności co jest bliżej od miejsca zdarzenia"; czyli jak masz do pokonania 1400 km i masz wypadek 500 km od domu - wracacie do domu; jak masz 200 km do kwatery no to kontynuujecie jazdę; w drodze powrotnej wiadomo jedziecie do domu; kicha jest taka, że jak masz poważną awarię to wiadomo lepiej naprawiac to w Polsce a jak niedużą to czasami mozna zaryzykować i pojechać na miejsce i naprawić u siebie w domu i wrócić po rodzinkę; najlepeij by było aby była dowolność - czyli aby ASS dawał Ci wybór czy rodzina jedzie dalej a Ty wracasz do Polski naprawiać czy kontynuujecie jazdę; mówię o awariach poważnych; pytanie tylko czy takie nam forumowiczą mogą się przydarzyć; wiadomo tu na forum jest elita Turanomaniaków
- Kris_Poland
- Przeglądacz
na pl.misc.samochody jeden gosc opisywal swoja historie w zasadzie przygode zycie, szczegolowch nie pamietam ale chyba gdzies do jakies awari kraksy w niemczech na autobanie, byl jakis problem z OC wiec robil to z AC i koncem koncow odzyskal wszytsko nawet co utracone, znizki itp jak ktos ma troche czasu to sobie to na news odnajdzie...