Biksenony
- szluger1
- Przeglądacz
- Auto:: TOURAN 1T0 , 1,9 TDI 74kw
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 5 razy
Biksenony
Witam. Wracałem ze stolicy zjechał na cpn aby zatankować. Po ruszenia zauważyłem że lewy lksenon niżej świeci. Zjechałem na parking aby zobaczyć czy nie urwał się łącznik między wahacze a czujnikiem poziomowania i łączniki są obydwa sprawne. Ruszając zapalił em światła no i drugi ksenonowe prawy tez opadł nisko świeci jak ten lewy. Łączniki dobre . Czy można to sprawdzić VCDSem? Czy miał z was koledzy ktoś taki przypadek?
szluger1
- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Re: Biksenony
Po ponownym odpaleniu jest test lamp ?szluger1 pisze:Witam. Wracałem ze stolicy zjechał na cpn aby zatankować. Po ruszenia zauważyłem że lewy lksenon niżej świeci. Zjechałem na parking aby zobaczyć czy nie urwał się łącznik między wahacze a czujnikiem poziomowania i łączniki są obydwa sprawne. Ruszając zapalił em światła no i drugi ksenonowe prawy tez opadł nisko świeci jak ten lewy. Łączniki dobre . Czy można to sprawdzić VCDSem? Czy miał z was koledzy ktoś taki przypadek?
Vcds ci prawdę powie.
Może być chocby wtyczka albo moduł.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
- szluger1
- Przeglądacz
No właśnie niema testu. Tak jak świecą w dół tak świecą. Nawet nie drgną. Zmiana na długie jest .
szluger1
- bartez55
- ____________________

- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Jak świeca w dół to obstawiam jakiś czujnik. Podczas awarii któregoś układu lampy świeca w dół żeby nie oslepiac innych kierowców. Vcds pokaże prawdę.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- szluger1
- Przeglądacz
Wstawiam moje zdjęcie kiedyś jak zepsuło.mi się ramię łączące wahacz z czujnikiem. Zrobiłem nowe ramię i wstawiłem zdjęcie. Na zdjęciu widać nowe ramię. Odkrecilem górna śrubę kluczem 10mm włączyłem światła biksenonowe. Ruszyłem ramieniem od czujnika poziomowania ale światła nie reagują. Ramię czujnika ciężko chodzi. Myślę że ono właśnie się uszkodziło. SPRAWDZIŁEM NAJPROSTSZYM SPOSOBEM CZY REAGUJĄ ŚWIATŁA. MANUALNIE.
-- 30 gru 2017, o 17:31 --
-- 30 gru 2017, o 17:31 --
szluger1 pisze:Wstawiam moje zdjęcie kiedyś jak zepsuło.mi się ramię łączące wahacz z czujnikiem. Zrobiłem nowe ramię i wstawiłem zdjęcie. Na zdjęciu widać nowe ramię. Odkrecilem górna śrubę kluczem 10mm włączyłem światła biksenonowe. Ruszyłem ramieniem od czujnika poziomowania ale światła nie reagują. Ramię czujnika ciężko chodzi. Myślę że ono właśnie się uszkodziło. SPRAWDZIŁEM NAJPROSTSZYM SPOSOBEM CZY REAGUJĄ ŚWIATŁA. MANUALNIE.
szluger1
- MajKu
- Początkujący
- Auto:: 5T 2.0 TDI DSG
- Imię:: MAjCin
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
może wyczepił się "trzymacz" soczewki który trzeba wczepić wyciągając lampę... mi się ostatnio zatarły te trzymacze przekręciłem manualnym ustawieniem imbusem i ni cholery nie szło ustawić prawidłowo lamp musiałem zdjąć zderzak wyjąc lampy i rozruszać te sprężynkę która reguluje prawo-lewno... masakryczna robota chciałem zrobić kilka zdjęć poglądowych ale w środku lampy nic widać nie było
- m0nter
- ____________________

- Auto:: Touran BMN 2007
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 31 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
VCDS i kabel w rękę. Zrobić adaptację od nowa. Kiedyś w A4 rozjechała się mi adaptacja i ponowne ustawienie pomogło.
Innym razem niestety silnik przesunął soczewkę poza zakres roboczy i zablokowała się, pomogło wtedy manualne ustawienie (podniesienie) i znów adaptacja.
Zacznij od rzeczy najprostszych, czyli VCDS
Innym razem niestety silnik przesunął soczewkę poza zakres roboczy i zablokowała się, pomogło wtedy manualne ustawienie (podniesienie) i znów adaptacja.
Zacznij od rzeczy najprostszych, czyli VCDS
- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Zobacz jqki jest błąd. Bo to zw są na dol lampy to dla bezpieczeństwa bo coś nie działa w poziomowaniu. Albo jedna lampa albo wiązka albo czujnik albo ........
To nie syrena. Trzeba zrobić skan
To nie syrena. Trzeba zrobić skan
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
to bez sensu trzeba było najpierw zacząć od VCDSa a dopiero wymieniać czujnik bo to takie pisanie patykiem po wodzie równie dobrze coś mogło zjeść Ci instalacje i wiele innych czynników stać...szluger1 pisze:Musze zrobić scania. Założyłem drugi czujnik i bez zmian.
-
puchaty106
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Domino
- Podziękował: 3 razy
Witam
Mam pytanie odnośnie zarnikiów xenon mam Touran 2008 bi-xenon Skrętny jaki są zastosowane zarniki d1s czy d2s a może d3s?
Mam pytanie odnośnie zarnikiów xenon mam Touran 2008 bi-xenon Skrętny jaki są zastosowane zarniki d1s czy d2s a może d3s?
-
puchaty106
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Domino
- Podziękował: 3 razy
Kurcze mam 2 sztuki d3s w dobrym stanie myślale ze podmienie choć te co mam swieca. Zapewne trzeba zregenerować odbłyśniki bo światło jest takie sobie.