Pomozecie ? :)

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
emcies
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Pomozecie ? :)

Post autor: emcies »

Swoj problem opisalem w przywitaniu, jednak tutaj krótko jeszcze wyjasnie jednoczesnie liczac na pomoc :)

-Ojciec szuka samochodu ( stara szkola kupowania) nie wie od czego jest forum i jaka pomoc mozna tutaj uzyskac

-touran lub inny van, ale wczesniej jezdzil golfem IV dlatego prawdopodobnie padnie na VW

-Granica 38 tys plus minus

- najlepiej automat

Gdyby ktoś krótko wypowiedział sie o niżej zamieszczonym touranie byłbym wdzięczny ( ojciec pewnie zaskoczony, ale też wdzieczny )

http://moto.allegro.pl/volkswagen-toura ... 43842.html
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Pomozecie ? :)

Post autor: cheles »

emcies pisze:Swoj problem opisalem w przywitaniu, jednak tutaj krótko jeszcze wyjasnie jednoczesnie liczac na pomoc :)

-Ojciec szuka samochodu ( stara szkola kupowania) nie wie od czego jest forum i jaka pomoc mozna tutaj uzyskac

-touran lub inny van, ale wczesniej jezdzil golfem IV dlatego prawdopodobnie padnie na VW

-Granica 38 tys plus minus

- najlepiej automat

Gdyby ktoś krótko wypowiedział sie o niżej zamieszczonym touranie byłbym wdzięczny ( ojciec pewnie zaskoczony, ale też wdzieczny )

http://moto.allegro.pl/volkswagen-toura ... 43842.html
Na początek poproś o przesłanie VIN oraz skan książki serwisowej od sprzedającego. Poczytaj także Poradnik przed zakupem, który jest tutaj Poradnik
Sprzedający dodał tylko jedno zdjęcie a resztę opisał a jak poczytasz forum to zauważysz, że opisy nijak się nie mają do orginału sprawdź sam w tym wątku Dział Giełda
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Jak na 2008 to duży przebieg ,tak jak cheles napisał to vin podstawa i książka serwisowa ;) ciekawe czy dwumas wymieniany był ? ;) Zdjęć trochę mało ;)
Tu popatrz ---> http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod/vol ... modelId=37

i na to ;) ---> http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/show ... abNumber=2
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2012 21:09 przez QQRYDZA, łącznie zmieniany 1 raz.
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

QQRYDZA pisze:Jak na 2008 to duży przebieg ,tak jak cheles napisał to vin podstawa i książka serwisowa ;) ciekawe czy dwumas wymieniany był ? ;) Zdjęć trochę mało ;)
Tu popatrz ---> http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod/vol ... modelId=37
Bo to pewnie z kupiony i jeżdzący z floty firmowej.
Obrazek
VW Touran by chelesline
emcies
Kandydat

okej, zaraz przedzwonię po VIN i Skan, ale nie do końca rozumiem o co chodzi z tym jednym zdjęciem, u mnie się wyświetla pod treścią opisu około 15-25 :).

Dodatkowo zanim wykonam telefon czy ktoś mógłby powiedzieć czy w ogóle warto tracić "impulsy" czy z góry widać, że auto ma coś na sumieniu.

Co do tego wątku z działu giełda to musze przyznać, że niezły specjalista... oni te opisy to chyba kopiują od kogoś... :)

[ Dodano: Nie Maj 13, 2012 21:09 ]
o prosze nie zdążyłem dodać posta a tu już sporo odpowiedzi, zabieram się do lektury ;)
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

tak jak cheles powiedział, VIN, SKAN KSIĄŻKI, potem wizyta w ASO i potwierdzenie tego przebiegu. Jak dobrze zagadasz powinni to zrobić gratis. Przy oględzinach przemierz lakier, i dobrze by było zrobić jakiś autoscan. Jak DSG to musowo musisz się przejechać czy nie zrywa przy przełożeniach, i kiedy był ostatni serwis skrzyni.
Auto od handlarza więc musisz być czujny, bo po foto widać że auto picowane do sprzedaży.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert

Czytaj i szukaj bo dorwać dobrego Turka to nie jest tydzień szukania ;) Można trafić na perełkę albo na ładnego szrota ;/ i co ważne to jak dla mnie pełny fis,multifunkcja ,webasto które jest nieocenione zimą ,zestaw telefoniczny miejsce na zapasówkę w bagażniku której ja nie mam ;) wygoda,wygoda,wygoda ;) Ja szukając Turka nie miałem pojęcia na co patrzeć ale dzięki forum i pomocy innych już to zrobiłem ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

aki pisze:tak jak cheles powiedział, VIN, SKAN KSIĄŻKI, potem wizyta w ASO i potwierdzenie tego przebiegu. Jak dobrze zagadasz powinni to zrobić gratis. Przy oględzinach przemierz lakier, i dobrze by było zrobić jakiś autoscan. Jak DSG to musowo musisz się przejechać czy nie zrywa przy przełożeniach, i kiedy był ostatni serwis skrzyni.
Auto od handlarza więc musisz być czujny, bo po foto widać że auto picowane do sprzedaży.
Aki ma rację - przydało by się zrobić autoscan. Zastanawiam się jak powinien działać CZUJNIK ZMIERZCHU Z FUNKCJĄ COMING/LEAVING HOME oraz CZUJNIK DESZCZU, bo włącznik świateł nie ma funkcji auto a zawsze mi się wydawało, że funkcja auto ? - poprawcie mnie jak się mylę.

Zgadza się foty są poniżej
Obrazek
VW Touran by chelesline
emcies
Kandydat

Tu popatrz ---> http://szukaj.pl.mobile.e...ant1.modelId=37

i na to ---> http://szukaj.pl.mobile.e...007&tabNumber=2
co do zachodnich sąsiadów myślę, że ojciec jest zbyt zapracowany a wolnym czasie zbyt leniwy aby udać się tam osobiście ( chyba, że ktoś sprawdzony tutaj sie tym zajmuje i można jakoś z nim skonsultować oferty)

Zwróciliście uwagę na DSG, wcześniej był golf IV. Wiadmo manualek 1.6 roboty dużo nie było przy nim... w zasadzie w ogóle roboty nie było, ale przyszedł czas na zmiany. Dlatego kieruje kolejne pytanie czy DSG dla ludzi których VW praktycznie nigdy nie zawiódł nie będzie zbyt kłopotliwe ? Jednym słowem polecacie odradzacie ?
Roczne przebiegi to około 15 tyś rocznie ( wiem, że to dosyć mało jak na diesla, ale to w zasadzie wyłącznie trasy bo mieszkamy poza miastem )
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert

Raczej Auto powinno być .
[you]--->Niebieski

ZWzPD

Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

emcies pisze:

co do zachodnich sąsiadów myślę, że ojciec jest zbyt zapracowany a wolnym czasie zbyt leniwy aby udać się tam osobiście ( chyba, że ktoś sprawdzony tutaj sie tym zajmuje i można jakoś z nim skonsultować oferty)

Tak Dodi się tym zajmuje więc masz na kogo liczyć.

Zwróciliście uwagę na DSG, wcześniej był golf IV. Wiadmo manualek 1.6 roboty dużo nie było przy nim... w zasadzie w ogóle roboty nie było, ale przyszedł czas na zmiany. Dlatego kieruje kolejne pytanie czy DSG dla ludzi których VW praktycznie nigdy nie zawiódł nie będzie zbyt kłopotliwe ? Jednym słowem polecacie odradzacie ?

Mam manualną więc nie wypowiadam się

Roczne przebiegi to około 15 tyś rocznie ( wiem, że to dosyć mało jak na diesla, ale to w zasadzie wyłącznie trasy bo mieszkamy poza miastem )
To bym pomyślał o benzynie - był już wątek na forum i wyszło, że przy małych przebiegach bardziej się opłaca kupić benzynę.

[ Dodano: Nie Maj 13, 2012 21:25 ]
QQRYDZA pisze:Raczej Auto powinno być .
No właśnie a i jeszcze Pakiet CHROM co to kuźwa jest bo w tym touranku to nie widziałem żadnego chromowanego elementu oprócz wstawek w radiu i klamek.
Coś czuję, że sprzedający oprócz odpicowania fury i zmyłek w opisie coś ukrywa by sprzedać. A tak w ogóle to chyba do niego zadzwonię i spytam się ile kosztuje usługa picowania auta ;)
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2012 21:28 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert

emcies pisze:

Są ludzie którzy się zajmują sprowadzaniem auta pod sam dom,załatwiają papiery na miejscu .Ja płaciłem za sprowadzenie tysiaka,ale licząc moje paliwo czas i nerwy to raczej niewiele.Fakt że jak jedzie się samemu to też inaczej,ale na pewno wychodzi taniej niż w kraju bo tu średnio bita to parę tysiaków ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

emcies
Kandydat

Cheles, zauważyłem w profilu, że ty jeździsz benzynka 1.6. Nie jest to za mało jak na 1500 kg ?
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert

Zawsze możesz szukać 2.0 tdi 140km ;) ja mam 1.9 tdi 105 km i w zupełności mi wystarczy ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

emcies
Kandydat

Są ludzie którzy się zajmują sprowadzaniem auta pod sam dom,załatwiają papiery na miejscu .Ja płaciłem za sprowadzenie tysiaka,ale licząc moje paliwo czas i nerwy to raczej niewiele.Fakt że jak jedzie się samemu to też inaczej,ale na pewno wychodzi taniej niż w kraju bo tu średnio bita to parę tysiaków
Całkowicie się z tobą zgadzam, tysiąc złotych za udany egzemplarz i brak nerwów ( a co więcej oglądania pajaców w stylu - gwarantuje pisemnie, że nie bity nic nie stuka nic nie puka ) to dobre rozwiązanie, jednak zaczeliśmy od przeszukania allegro, i konsultacji z wami tutaj.
ODPOWIEDZ