Witam mam VW touran 2.0ecofuel, problem polega na szarpaniu przy dodawaniu gazu, dzieje się tak na benzynie i na gazie, wyczyściłem przepustnice i czujniki w rurze dolotowej i kolektorze i jest bez zmian.
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
szarpanie przzy dodawaniu gazu
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Re: szarpanie przzy dodawaniu gazu
Do sprawdzenia również przewody zapłonowe (najlepiej na mokro, spryskiwaczem do szyb)
- Gerardos
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
- Imię:: Gerard
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Przewody WN możesz również sprawdzić zwykłym przewodem elektrycznym (lepszy drut od linki ), bierzesz z 1,5m przewodu elektrycznego , zdejmujesz z jednego i drugiego końca kawałek izolacji , jeden koniec mocujesz do masy a drugi koniec przesuwasz wzdłuż przewodów WN w odległości około 2-3mm , w miejscu gdzie kabel będzie miał przebicie będzie widoczna przeskakujaca iskra między kablem WN a elektrycznym .misiek775 pisze:Do sprawdzenia również przewody zapłonowe (najlepiej na mokro, spryskiwaczem do szyb)
-
pabaga
- Auto:: touran 2.0ecofuel
- Imię:: paweł
- Podziękował: 3 razy
bardzo dziękuje, przewody sprawdziłem zaraz jak zaczeły się objawy, dziś wymieniłem świece( były jeszcze fabryczne z logo typem VW i Audi firmy Bosch, 154 tyś przejechały) i odpukać jest okey.
dziękuje i pozdrawiam
dziękuje i pozdrawiam
-
konradkry
- Użytkownik
- Auto:: Toledo 1,9 BXE-
- Imię:: Konrad
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
NGK wkładając w cordobie takie na pierwszy montaż miałem, ostatnio widziałem bosch made in rosja, nie mam nic do braci zaa miedzy, samarka mi przy -25 odpalała z dotyku. Ale bosch a la rosja, globalizacja