Czy któs może wie jak zdjąć sam gril?
gdyż taki ala chromowy dodatek wokol grila sie odkleja i chcialem to przykleic i z tego co patrzylem najlepiej jest zdjac
jeśli nie da rady to ok
w instrukcji odnosnie karoserii wygladalo to tak jakby grill byl oddzielnym elementem zderzaka
U góry jest przykręcony na dwie śruby a reszta trzyma się na zatrzaskach. Nie wyciągałem osobiście ale widziałem jak to robił mechanik. Seraf uzupełnij profil o rocznik auta.
próbowałem dziś po odkręceniu tych 2 śrub na górzę ciągnąć to do siebie ale nie szło i nie chciałem niczego urwać
z doświadczenia wiem że trzeba uważać na takie rzeczy bo sa kryche strasznie ale jak kolega pisze że da radę tzn że za delikatnie to robiłem
Nie można ciągnąć bo urwiesz dolne "wąsy", z których wystając poprzeczne kołeczki. Poświeć czymś od przodu przez dolne kratki i zobaczysz poziome wąsy. Trzeba je odchylić w bok, żeby poprzeczne kołeczki ok fi 2 długie 5 mm. Nie pamiętam tylko czy odchylać je na zewnątrz czy do wewnątrz. Wąsy są około w i/3 od końców grila długie na ok 5-7cm. Potem przy zakładaniu trzeba docisnąć dokładnie, żeby kołeczki wskoczyły. Czasem dopchnąć palcem wąs. Łatwo ułamać kołeczek i potem nic nie trzyma dołu. Ja kupiłem swojego z niedokładnie dopchniętym jednym wąsem, przez co się odkształcił i gril mi odstawał na dole.
krankor pisze:Nie można ciągnąć bo urwiesz dolne "wąsy", z których wystając poprzeczne kołeczki. Poświeć czymś od przodu przez dolne kratki i zobaczysz poziome wąsy. Trzeba je odchylić w bok, żeby poprzeczne kołeczki ok fi 2 długie 5 mm. Nie pamiętam tylko czy odchylać je na zewnątrz czy do wewnątrz. Wąsy są około w i/3 od końców grila długie na ok 5-7cm. Potem przy zakładaniu trzeba docisnąć dokładnie, żeby kołeczki wskoczyły. Czasem dopchnąć palcem wąs. Łatwo ułamać kołeczek i potem nic nie trzyma dołu. Ja kupiłem swojego z niedokładnie dopchniętym jednym wąsem, przez co się odkształcił i gril mi odstawał na dole.
dlatego warto kupić w ASO zapas innych przydatnych platikowych dodatków. Grosze kosztuje i stresu nie ma.
Ja grill u siebie sciągałemjuż z 10 razy. Sprawa wygląda tak... 2 śruby tak, jak koledzy piszę. Potem obok zamka maski są jeszcze dwa plastikowe zatrzaski, które musisz wcisnąć i górę grilla lekko podnieść do góry. (odblokować). Potem łapiesz za środkowe żeberka i ciągniesz do siebie wzdłuż osi auta. Żadnych wąsów (oprócz dwóch, o których pisałem) nigdy nie odchylałem i nigdy nic się nie połamało. Pozdrawiam.
By niko02 at 2012-05-20
1. Odkręcasz
2. Podważasz
3. Ciągniesz
Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2012 22:31 przez niko02, łącznie zmieniany 1 raz.
niko02 pisze:Ja grill u siebie zmieniałem już z 10 razy. Sprawa wygląda tak... 2 śruby tak, jak koledzy piszę. Potem obok zamka maski są jeszcze dwa plastikowe zatrzaski, które musisz wcisnąć i górę grilla lekko podnieść do góry. (odblokować). Potem łapiesz za środkowe żeberka i ciągniesz do siebie wzdłuż osi auta. Żadnych wąsów (oprócz dwóch, o których pisałem) nigdy nie odchylałem i nigdy nic się nie połamało. Pozdrawiam.
wiec moze ja wstawie,jaki taki opis sciagania grilla,
a wiec na poczatku odkrecamy dwa wkrety po bokach,oraz odchaczamy dwie spinki kolo zamka, wspomniane wczesniej, zdjecie powyzej przedstawia zatrzaski trzymajace grill od dołu gdzie zaznaczylem co odginac w ktora strone, dodam jeszcze ze grill nalezy ciagnac w poziomie do siebie z lekka przewaga na dół.
a przy zakladaniu zakladamy podobnie od dołu wsówajac do góry.