Mam pytanie do klubowiczów z okolic Wrocławia Wybieram się na mecz 8 czerwca CZECHY - RODJA, chciałbym się dowiedzieć gdzie bezpiecznie zostawić samochód w okolicach stadionu najlepiej na strzeżonym parkingu. Nigdy jeszcze nie byłem we Wrocławiu tylko przejazdem i powoli dręczy mnie to pytanie.
Po za tym jak obstawiacie naszą Reprezentację , będzie jakaś nadzieja na dalszą grę niż tylko w grupie?
Za pomoc w poszukiwaniu parkingu wielkie dzięki.
Ostatnio zmieniony pt maja 25, 2012 23:31 przez aki, łącznie zmieniany 1 raz.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Byłem samochodem na walce Adamek - Klitschko i zostawiłem na okolicznym osiedlu, dojazd samochodem do stadionu był zablokowany. Możesz tramwajem podjechać pod sam stadion zatem nie sugerowałbym się bezpośrednim sąsedztwem, jeździły co chwilę i za free. W śródmieściu jest wiele płatnych prakingów, pewnie w dniach meczy będą oblężone, ale to też alternatywa.
Byłem samochodem na walce Adamek - Klitschko i zostawiłem na okolicznym osiedlu, dojazd samochodem do stadionu był zablokowany. Możesz tramwajem podjechać pod sam stadion zatem nie sugerowałbym się bezpośrednim sąsedztwem, jeździły co chwilę i za free. W śródmieściu jest wiele płatnych prakingów, pewnie w dniach meczy będą oblężone, ale to też alternatywa.
Pozdrawiam
Sebastian
Podłączę o stadionie w Wawie - gdyby ktoś się wybierał na mecz autem i myślał o zaparkowaniu koło stadionu to życzę powodzenia. np . Od 14.00 w dniu 8 czerwca wybrzeże szczecińskie zablokowane. Druga strona miasta - od Lotniska Żwirki i Wigury, są dwa pasy będzie jeden - ta część miasta sparaliżowana na amen, poprzez Al. Jerozolimskie i most Poniatowskiego zrobiony bus pass na całej linii.
Saska Kępa czyli najbliższe okolice stadionu zamknięte tylko dla mieszkańców i to za
okazaniem dowodu.
Jeszcze trochę to HGW zamknie całe miasto i wprowadzi stan wyjątkowy.
ja jako że mieszkam w okolicy mogę pomóc jeżeli chcesz? znam ze trzy parkingi strzeżone w okolicy. później tak jak pisał spaczek, albo autobusem albo tramwajem, lub nogami dotrzesz na stadion.
Bzyki podaj lokalizację tych parkingów poszukam na google maps A może ty mieszkasz gdzieś w pobliżu i można u ciebie zostawić auto?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Panowie nie ma szans na zaparkowanie samochodu w obrębie około 5 km od stadionu.
Strefa zamknięta. Już na meczu otwarcia we wrocławiu było to testowane. Będą (już są) utworzone specjalne parkingi, gdzie będzie można zostawić auto.
Trzeba poszukac na stronach UM gdzie są mecze jak to dokładnie jest rozwiązane.
Na 100% trzeba się liczyć z dłuższym spacerkiem na dojście na stadion.
Ja właśnie od 3 dni poluje na bilety na uefa.com bo na allegro to jakaś masakra.
Dziś mam nocke przy necie. Może coś wyłapie
LYJO pisze:Panowie nie ma szans na zaparkowanie samochodu w obrębie około 5 km od stadionu.
Strefa zamknięta. Już na meczu otwarcia we wrocławiu było to testowane. Będą (już są) utworzone specjalne parkingi, gdzie będzie można zostawić auto.
Trzeba poszukac na stronach UM gdzie są mecze jak to dokładnie jest rozwiązane.
Na 100% trzeba się liczyć z dłuższym spacerkiem na dojście na stadion.
Ja właśnie od 3 dni poluje na bilety na uefa.com bo na allegro to jakaś masakra.
Dziś mam nocke przy necie. Może coś wyłapie
Niestety nie udało się zakupić wczoraj biletów na POL-GRE choć całą noc spędziłem przy kompie. Za to nad ranem udało się kupić dwa na ITA-CHO i jedziemy z kolegą do Poznania
jeden z parkingów jest na ulicy Rysiej (boczna Legnickiej, która prowadzi na stadion), kolejny jest na ulicy Białowieskiej (boczna Popowickiej bardzo blisko poprzedniej), kolejny jest na ulicy Drzewieckiego i ten jest najbliżej stadionu. jak chcesz to mogę podjechać na nie i zapytać Pana w budce o numer telefonu.
co do parkowania u mnie to ja mieszkam w bloku i parkowanie pod nim już bez euro jest trudne, ale jak co to możemy coś pokombinować.
Fajnie jak byś mógł poprosić o telefony na te parkingi, postaram się zarejestrować miejsce
Na terenie stadionu oraz obok jednej z bram głownych są parkingi. Miejsc jest oczywiście niewiele i sa dosc drogie bo na mecze ligowe 20 pln za godzine a na euro pewnie podrożeją. Tak więc w bezpośrednim sąsiedztwie stadionu miejsc strzeżonych jak na lekarstwo a jeśli juz to za duuuuże pieniądze Ja jeżdząc na mezce ligowe zostawiam auto jakieś 500m od stadionu na pobliskich osiedlu. Oczywiście jak to w duzych miastach zawsze jest wysokie ryzyko że jakimś naćpanym albo pijanym gówniarzom będzie sie nudziło. Póki co mi sie nic nie przydażyło, od znajomych tez nie słyszałem. W zaiazku z tym ze taki mecz bedzie budził wielokrotnie wieksze zainteresowanie niz ligowy niebezpieczeństwo rośnie. Proponowałbym tak jak koledzy powyżej zeby zostawić auto gdzieś głębiej w mieście na jakimś parkingu strzeżonym lub pod centrum handlowym. Jesli masz autocasco to parking pod centrum Magnolia Park bedzie dobrym rozwiązaniem. Nie sądze by groziło Ci tam oberwanie lusterek bądź porysowanie kluczem. A stamtąd masz jakieś 3km do stadionu wiec nawet piechotką 30 min i będziesz. Dodatkowo masz tez tramwaje i autobusy. Ja, gdybym miał bilet tak bym pewnie zrobił
LYJO pisze:Wy naprawdę wierzycie, że w pobliże stadionu dostaniecie się samochodem ?
To nie mecz ligowy tylko euro
te miejsca które podałem nie są znowu aż tak blisko, dają one pewność że dojedziesz do nich autem, a później z każdego z nich masz blisko do środków komunikacji miejskiej, którą dojedziesz do stadionu. w najgorszym wypadku (po meczu) można iść do nich na piechotę 20-30 minut spacerkiem.
kolega pytał o parkingi strzeżone i lokalizacje takich dostał widzę że kolega LYJO jest z tych co wierzą że do Polski faktycznie przyjedzie kilka milionów kibiców ??