Zmiana zwykłego licznika na licznik "premium" (biały fis na
-
szczyku
- ____________________

- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Zmiana zwykłego licznika na licznik "premium" (biały fis na
Witam, posiadam Sharana z 2010 roku, który posiada licznik z podstawowymi i informacjami (biały fis). Chciałbym zmienić licznik na taki "premium" (także biały fis), tylko że z 2014 roku i tu powstaje problem, bo nie mogę znaleźć nikogo w okolicy, kto się tego podejmie. Poszukuję kogoś w Lubuskim, ewentualnie bliskim dolnośląskim, kto przeprowadzi zmianę licznika i przepisanie oryginalnego przebiegu.
Zielona Góra, Lubin, Głogów, Poznań i okolice, to są miejscowości gdzie mogę podjechać.
Zielona Góra, Lubin, Głogów, Poznań i okolice, to są miejscowości gdzie mogę podjechać.
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Re: Zmiana zwykłego licznika na licznik "premium" (biały fis
To leć do kolegi Krzycho . Specjalisty od liczników . Jest z Krakowa . Ale podmiankę licznika można zrobić ''korespondencyjnie '' . Czyli dajesz mu licznik docelowy do podmianki . Dajesz dane z samochodu ( i starego licznika ) . Potem tylko zamieniasz u siebie liczniki i coś tam jeszcze adaptujesz .
P.S . A licznik biały tzw. cały fis to masz ??? .
Bo ja se odpuściłem zabawę z licznikem kolor bo co potem zrobię z białymi zegarami .
A tak może we trzech damy radę
Ktoś u nas na forum Sharana już podmieniał ten najprostszy licznik .
P.S . A licznik biały tzw. cały fis to masz ??? .
Bo ja se odpuściłem zabawę z licznikem kolor bo co potem zrobię z białymi zegarami .
A tak może we trzech damy radę
Ktoś u nas na forum Sharana już podmieniał ten najprostszy licznik .
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
A2 do Łodzi i jedziesz
moge Ci zrobic wysylkowo, pomysl tylko co chcesz, czy kolor, czy 3D czy jakis zwykły czarnobiały z PL menu
cos to pisz na PW
moge Ci zrobic wysylkowo, pomysl tylko co chcesz, czy kolor, czy 3D czy jakis zwykły czarnobiały z PL menu
cos to pisz na PW
-
szczyku
- ____________________

Właśnie wszędzie daleko, a kilka dni temu odbralem żonę i bliźniaczki ze szpitala, więc mamy co robić.
Wysyłkowo także odpada, bo auto potrzebne.
A co do licznika to lezy już biały "premium". posiadam tymczasowo kabel xtool: http://www.x-tool.org/x-tool.html
i nim miałem ogarnąć, tylko jak mój licznik czyta bez problemu (pin, wsad), to ten licznik z 2014 roku odczytuje tylko info o nim. Po prostu brak aktualizacji na nowsze roczniki dla kabla.
Wysyłkowo także odpada, bo auto potrzebne.
A co do licznika to lezy już biały "premium". posiadam tymczasowo kabel xtool: http://www.x-tool.org/x-tool.html
i nim miałem ogarnąć, tylko jak mój licznik czyta bez problemu (pin, wsad), to ten licznik z 2014 roku odczytuje tylko info o nim. Po prostu brak aktualizacji na nowsze roczniki dla kabla.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... wystraczy odczytać immmo ze starego licznika i wysłać (mailem) + nowy liczni (poczta) do magika to wszystko
auto dalej uzytkujesz 
- spacewalker
- Władca postów
i tak i nieyox pisze:... wystraczy odczytać immmo ze starego licznika i wysłać (mailem) + nowy liczni (poczta) do magika to wszystkoauto dalej uzytkujesz
niektóre sprzęty mają swój format / rozmiar odczytanych danych
niektóre nie dają możliwości zapisania danych , a tylko upload do nowego licznika
-
szczyku
- ____________________

Z tego co się orientuję, są jakieś ochrony komponentu (w tym liczniku 2014) i wcale nie jest to takie proste. Spacewalker, jeśli jesteś w stanie ogarnąć to przy wysyłce wsadu ze starego licznika i jego pin + wysyłka nowego licznika, to proszę napisz PW. Masz podpis że nie pomagasz na PW, więc nawet nie startuje.
- spacewalker
- Władca postów
mam tak napisane na PW bo jak widzie wiadomość wysłaną do 30 innych , bo nawet pajac jeden z drugim nie wkleił imienia tylko poszło z automatu "czes kolego widzę ze jesteś troche na forum......", to teraz juz nie pisząszczyku pisze:Z tego co się orientuję, są jakieś ochrony komponentu (w tym liczniku 2014) i wcale nie jest to takie proste. Spacewalker, jeśli jesteś w stanie ogarnąć to przy wysyłce wsadu ze starego licznika i jego pin + wysyłka nowego licznika, to proszę napisz PW. Masz podpis że nie pomagasz na PW, więc nawet nie startuje.
ze wsadu nic nie odczytasz, musi byc odczyt z licznika
PIN to sobie możesz wyciągnąć po to by powiesić go pod lusterkiem razem z płytami CD czy pluszową kostką, na nic innego Ci sie nie przyda
i dlatego najlepiej to czytac i wgrywac tym samym sprzętem by uniknąć niekompatybilnosci odczytanego pliku