zacinające się TURBO

rafmer82
Auto:: TOURAN AVQ 2003
Imię:: Rafał
Podziękował: 1 raz

zacinające się TURBO

Post autor: rafmer82 »

witam jestem nowy , i nie wiem czy w dobrym miejscu zapytuje,.. proszę o sugestie jak coś..
problem w moim vw to zacinające się turbo . około 3 miesiące temu zauważyłem że odcina , po zgaszeniu silnika na postoju i ruszeniu wszystko gra potem but przy wyprzedzaniu i znowu to samo , potem się to uspokoiło mogłem znowu normalnie jeździć i teraz znowu to samo .... chciałem zapytać czy samo mogę najpierw na coś zwrócić uwagę czy to od razu Turbo nadaje się na stół i do regeneracji , dodam że jak jeździłem kiedy się uspokoiło to auto jechało poprawnie ..... pomocy , dziękuje za porady rm
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Re: zacinające się TURBO

Post autor: wesol »

Do się nie naprawi. Problemem może być kilka rzeczy od gruszki ,geometrii, zespołu elektrozaworów,wężyków itp. z tym że turbiny regenerować nie musisz. Problem nie jest z turbina bo pompuje poprawnie tylko z jej sterowaniem ilości jest problem.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
rafmer82
Auto:: TOURAN AVQ 2003
Imię:: Rafał
Podziękował: 1 raz

Re: zacinające się TURBO

Post autor: rafmer82 »

DZIĘKUJE ... A GRUSZKA TO POMPKA DO PODCIŚNIENIA ?

-- N cze 03, 2018 14:32 --

OK JUŻ WYGOOGLOWAŁEM DZIĘKUJE

-- N lip 22, 2018 21:14 --

ehh. u mechanika było moje vw i coś tam przy turbie było czyszczone ale problem nie zniknął ,,, wyszło przełądowanie , i dalej mi odcina , jadę powyżej 3 tyś brak mocy , pobocze wył./wł i znów jedzie ................ za tydzioeń urlop a turbo nie gra .......słyszalny jest świst i pewnie długo się nie pokręci , tylko pyt czy wyciagać i regenerować..sam tego nie zrobie , może mi ktoś podrzucić fotki , co posprawdzać , które wężyki , jak to się robi, chyba sam musze się za to zabrać.........

-- N sie 05, 2018 20:57 --

oddałem turbinę do regeneracji , plus nowe uszczelnienie ... auto ciągnie jak nowe no i nic się nie zacina , 2lata gwarancji bez limitu km.... jest ok , czyli zacinanie ewidentnie przez turbinę. ... i jakby oleju nie bierze ...a brał ...komputer też mówił że turbo przeładowywuje , więc brak szczelności na mój rozum ot powodował to... :D:D

-- So gru 08, 2018 13:30 --

turbo zregenerowane , uszczelka pod gł nowa , wymienione przepływomierz i czujnik temperatury ( oryginały )
spadki mocy zacinki ....... pomocy
ODPOWIEDZ