TOMASZ PLUTA pisze:ThoMass pisze:TOMASZ PLUTA pisze:Nie obcinaj ich tylko podgrzej opalarka i powinny wyjść A po przeszczepie możesz dodatkowo wzmocnić klejem na gorąco ja u siebie tak robiłem z listwą ozdobną
Dzięki za odzew.Właśnie z opalarką obawiałem się że oprócz tych zgrzewów czy nie rozpuści się ten cały plastik z którym są one połączone.
Jak zastosowałeś klej na gorąco to nie ma jakichś problemów, że klej puści bo za sztywny po wyschnięciu??
Urzyj na opalarke jak najmniejsza dysze by nie podgrzewać za dużego obszaru i nie wiem jak zachowa się klej na innych elementach ja ściągnąłem tylko tą listwe ozdobną
Potrzebuję akurat w superb oprócz listwy ozdobnej przełożyć górną część tapicerki i tu mi wyjdzie dosyć duża liczba tych kołków zgrzewalnych.
Postępy to udało się rozbroić listwę i górną część od reszty boczka tapicerki.
Nie rozgrzewaliśmy bo póki co brak takiej cienkiej dyszy na opalarkę.
Wkładem noża tapeciaka tego szerszego delikatnie odcieliśmy zgrzew.
Ładnie się rozdzieliło i gdy przyłoży do biorcy to siedzi ciasno, niedużo potrzeba rozgrzać miejsca zgrzewalne aby trzymało.
Ale jest też pomysł żeby to inaczej złączyć w całość.
jak się uda to się podzielę efektem na forum.
-- Pn lip 30, 2018 17:48 --
ThoMass pisze:
Potrzebuję akurat w superb oprócz listwy ozdobnej przełożyć górną część tapicerki i tu mi wyjdzie dosyć duża liczba tych kołków zgrzewalnych.
Postępy to udało się rozbroić listwę i górną część od reszty boczka tapicerki.
Nie rozgrzewaliśmy bo póki co brak takiej cienkiej dyszy na opalarkę.
Wkładem noża tapeciaka tego szerszego delikatnie odcieliśmy zgrzew.
Ładnie się rozdzieliło i gdy przyłoży do biorcy to siedzi ciasno, niedużo potrzeba rozgrzać miejsca zgrzewalne aby trzymało.
Ale jest też pomysł żeby to inaczej złączyć w całość.
jak się uda to się podzielę efektem na forum.
Przeszczep dokonany i wynik pracy satysfakcjonujący dla właściciela co się liczy.
Nie kleiliśmy i nie zgrzewaliśmy ale zastosowaliśmy patent na wkręty i podkładki.
Udało się dopasować takie wkręty, że pasują w otwory i sobie tworzą prowadzenie i całość się dobrze trzyma.