Magiczne "W"
- arti_76
- Przeglądacz
- Auto:: TDI
- Imię:: Artur
Magiczne "W"
Hej,
mam pytanie czy przycisk pod popielniczką z literką W to tzw pakiet zimowy.
Jak tak to co on włącza?
Bo u mnie to po włączeniu działa jak kotwica.
Samochód przy jeździe ze stałą prędkością po włączeniu zaczyna gwałtownie zwalniać.
Przy ruszaniu to trzeba o wiele mocniej naciskać "gaz".
mam pytanie czy przycisk pod popielniczką z literką W to tzw pakiet zimowy.
Jak tak to co on włącza?
Bo u mnie to po włączeniu działa jak kotwica.
Samochód przy jeździe ze stałą prędkością po włączeniu zaczyna gwałtownie zwalniać.
Przy ruszaniu to trzeba o wiele mocniej naciskać "gaz".
-
plkamel
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 2003
- Imię:: Rafał
- Kontakt:
Jak wciskam to nic się nie dzieje , nie jest widoczny więc sobie po prostu jest. Sprawa się wyjaśniła, ten przycisk służy do odblokowania alarmu, wciskam go odpowiednią ilość razy aby wprowadzić PIN.
Ostatnio zmieniony pt mar 21, 2014 11:47 przez plkamel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Ja mam coś takiego z DSG ale potwierdzam moment obrotowy mniejszy żeby koła nie buksowały w zimę. Jak na razie korzystałem z tego czysto testowo jak z Park Assist.
Znajomy który ściągał mi auto pierwotnie mówił, że W to załączanie ogrzewania postojowego Webasto lecz mylił się w zeznaniach.
Pozdrawiam
Znajomy który ściągał mi auto pierwotnie mówił, że W to załączanie ogrzewania postojowego Webasto lecz mylił się w zeznaniach.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
A tak spytam tych co maja ... jak właczy sie to W to tylko sam przycisk sie swieci ? czy na zegarach tez jakie sinfo jest ?
ja ma co prawda manual i nie mam W ale zastanawiam sie czy jest opcja ze moze niewiadomo czemu cos takiego zadzialalo ?
sprawa wyglada tak ...
samochod stoi na luzie .. sprzeglo "luzno" ... naciskam peral gazu obroty ida do okolo 2000 i tu jest dziwnie .. pedal dalej naciskam plynnie a obroty stoja ... jak przejde ta "martwa" strefe to potem obroty rosna ....
- sprawdzalem na VACS i pedal dziala poprawnie
- jak juz jade to na 2 3 itd. biegu tez jest ok nie czuc "martwej strefy" jakby wsyztsko bylo oki
dlatego szukam problemu .....
moze ta opcja oslabienia zeby nie boksowac jakos ktos kiedys zalaczyl i dlatego te "problemy" ?
ja ma co prawda manual i nie mam W ale zastanawiam sie czy jest opcja ze moze niewiadomo czemu cos takiego zadzialalo ?
sprawa wyglada tak ...
samochod stoi na luzie .. sprzeglo "luzno" ... naciskam peral gazu obroty ida do okolo 2000 i tu jest dziwnie .. pedal dalej naciskam plynnie a obroty stoja ... jak przejde ta "martwa" strefe to potem obroty rosna ....
- sprawdzalem na VACS i pedal dziala poprawnie
- jak juz jade to na 2 3 itd. biegu tez jest ok nie czuc "martwej strefy" jakby wsyztsko bylo oki
dlatego szukam problemu .....