Rozrząd
Rozrząd
Mam tourana 2.0 TDi 2005r z przebiegiem 90 tys .km Przy jakim przebiegu wymieniac pasek?
[ Komentarz dodany przez: Turanek: Pią Cze 08, 2012 11:38 ]
Uzupełnij, rozwiń temat wątka. Jedno słowo to trochę za mało...
[ Komentarz dodany przez: Turanek: Pią Cze 08, 2012 11:38 ]
Uzupełnij, rozwiń temat wątka. Jedno słowo to trochę za mało...
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Koniecznie musisz, chyba że chcesz zaoszczędzićpabloxxx pisze: bo pasek powinno zmieniać się co ok 5 lat , nawet jak nie nalatasz kilometrów
....sprawdzałeś auto w serwisie po vinie może miał wymieniany rozrząd przy 120 do 150 tkm?
ma przejechane 90tyś także nie był pewnie wymieniany.... w tym roczniku interwał co 120tyś
-
sergiusz
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Jak jeździłem wcześniej autami to wymieniałem rozrząd częściej niż 120 tyś
W passatach np. wymieniałem co 60kkm bo lepiej dmuchać na zimne :)u mnie w Touranie na zegarze wybiło właśnie 218kkm i zastanawiam się czy wymieniać rozrząd, od ostatniej wymiany minęło 60kkm.
Jakie są wasze sugestie ??
W passatach np. wymieniałem co 60kkm bo lepiej dmuchać na zimne :)u mnie w Touranie na zegarze wybiło właśnie 218kkm i zastanawiam się czy wymieniać rozrząd, od ostatniej wymiany minęło 60kkm.
Jakie są wasze sugestie ??
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
sergiusz, Jakiej firmy zakładałeś rozrząd? Przecież wiadomo,ze na pierwszy montaż, ktoś dla VW zrobił te rolki (SKF, INA), Pasek( Conti, Dayco) itp. Temat mocno przez forum poruszane , co ile wymiana rozrządu... Zrobisz jak chcesz.... ja spokojnie do 80 tys bym pojeździł, ale jak zamierzasz autko trzymać to wymień choćby jutro.... I tak to Cię czeka...