witam, w moim touranie zauważyłem wyciek oleju z okolic kolektora wydechowego, umyłem silnik, przejechałem około 30km i po oględzinach widać sączące się krople oleju. Problem z tym, że jak na moje oko to dziwne miejsce. Wygląda na to, że olej wydostaje się spod kolektora wydechowego ale czy to możliwe? Z drugiej strony mogła by to być nieszczelna uszczelka pod głowicą ale olej osadza się na szpilkach kolektora, wydaje mi się, że gdyby wyciek był spod uszczelki to olej powinien spływać po bloku. Silnik to 1.9 AVQ, po dłuższej jeździe olej zaczyna kapać na półoś i rozbryzguje się po całym silniku. Może ktoś miał podobny przypadek i doradzi jak sobie z tym poradzić, poniżej kilka fotek.
Zostaw auto na rozgrzanym silniku na 10 minut na biegu jałowym i jak minie ten czas to rusz nim z miejsca i zobacz czy nie będzie dymil. Jak zadymi to wyjmuj turbo. Jak nie zadymi to szukaj dalej wycieku.
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
JacaTouran pisze:Zostaw auto na rozgrzanym silniku na 10 minut na biegu jałowym i jak minie ten czas to rusz nim z miejsca i zobacz czy nie będzie dymil. Jak zadymi to wyjmuj turbo. Jak nie zadymi to szukaj dalej wycieku.
dobra rada muszę to sprawdzić
Dziś wchodzę pod auto a tu cała wewnętrzna ściana obrzygana olejem a bardziej od strony rozrządu Turbo wymienione, klawiatura i uszczelka wymieniona a tu dalej takie niespodzianki
Witam mam również problem z wyciekiem nie dawno wymienilem uszczelke pod glowica ponieważ znikał płyn chłodzący ze zbiorniczka od tego czasu silnik byłu umyty preparatmi i było w miarę ok postanowiłem wymienić olej wlałem 4 litry stan sie zgadzał i ok pewnego dnia zobaczyłem w garażu wyciek płynu sprawdziłem organoleptycznie i okazało sie ze to płyn chlodzący. Po wejsciu do kanału stwierdziłem ze silnik jest również zaolejony szybko sprawdzam bagnet i ubyło ze setka może troche więcej cieżko powiedzieć z czego to tam cieknie dodam ze przejechałem od wymiany sto kilometrów. Co do wycieku płynu to kruciec poszedł ok to zrobie ale olej ?? Myśle ze gdyby to była uszczelka pod głowica to by znów plyn znikal jak poprzednio. Czy może to tórbo ?? Nie zauwazylem spadku mocy autko jeździ jak zawsze miło sie prowadzi. Proszę o radę mam Tourana 1.9 105 KM z DPF.
Witam.
Mam podobny problem. Od wymiany głowicy wycieka mi olej z tylnej części silnika, parę kropelek przez noc. Wymieniona została odma, uszczelki pod pokrywą zaworów, oraz grzebane było przy misce olejowej. Teraz dowiedziałem się że na 90% cieknie przy uszczelce pod głowicą, ale diagnosta się za to nie weźmie eeeee bo nie zajmują się takimi robotami (przypuszczam że szkoda mu czasu na to skoro nie jest pewny na 100%). Mocy raczej nie stracił, nie dymi, płynu chłodzącego nie ubywa, oleju trochę czasami doleje jak się zbliża do min. Czy to może być jednak ta uszczelka pod głowicą? Jeżdżę tak już z rok czasu, ale chciałbym to zrobić by w końcu pojechać na spokojnie nim na wakacje do Chorwacji