witam
taka sytuacja ( 1.9 105 bls ) 2007 - wczoraj po przejechaniu kilkudziesięciu metrów zapaliła się lampka poziomu oleju, samochód zgasł. Na holu wrócił na podwórko. Metodą porad z grupy fb , doszliśmy do momentu że nie było z jakiegoś powodu paliwa w filtrze paliwa . Czyli albo coś z zasilaniem pompki albo jej uszkodzenie.
Bo nalaniu paliwa do filtra auto odpaliło, jeździ bez problemu do momentu aż znów to samo.
Po nocy jednak było , auto zapaliło , ale świeci się lampka od poziomu oleju.
Przyjechał człowiek z vcds . 3 błędy znalazł
) błąd przekaźnika pompy paliwa
2) przerwa w obwodzie elektrycznym
c) błąd świec jakiś
W każdym razie , jak trochę ruch się zmniejszy ojciec wyjedzie trochę pojeździć i zobaczymy czy nadal paliwo dochodzi czy jednak nie.
Moje pytanie . Gdzie w 2007 roku są jakieś bezpieczniki , przekaźniki od pompy paliwa , świec żarowych ?
bo znalazłem taką rozpiskę z 2006 roku, ale tam nic się nie pokrywa z tym co u mnie. Rozumiem iż są 2 miejscach tu przy kierownicy i tam pod maską. Ale nr się nie zgadzają brak takich jak w rozpisce.
-- 19 paź 2018, o 17:17 --
9 V jest z tyłu na tej kostce co w pompkę wpinana ( jak włączy się zapłon )
nie wiem czy tam 12 powinno być ?
więc tak żarowka na 12 v podpięta nie świeci po tym jak przekręci się zapłon
Pytanie wiec czy tam na tej kostce powinno być 12v już po przekręceniu zapłonu czy uruchomieniu silnika
-- 19 paź 2018, o 20:30 --
Przy włączeniu zapłonu nie podaje napięcia do zapalenia się kontrolki 12v .
Czyli tak jakby przekaźnik / bezpiecznik był jakiś uwalony zgodnie z tym co VCDS zakomunikował.
Wstawiam zdjęcia skrzynek bezpieczników. Może ktoś zorientowany umie na nich zaznaczyć w których miejscach są bezpieczniki/przekaźniki od pompki paliwa i od świec żarowych.
Jest to rocznik 2007. 1.9 TDI BLS 105. VIN mogę podać w razie potrzeby. Znalazłem post na elektrodzie też z Turanem ale bodajże 2 litry identyczne objawy - uwalony był ten przekaźnik od pompki paliwa. I tam człowiek zasilanie puścił od klaksonu czy coś. Ale ja aż tak nie jestem zorientowany i wpierw wolałbym sprawdzić właściwy bezpiecznik / przekaźnik który to tutaj będzie od tego.
Z góry dziękuje.
Problem z zasilaniem pompy paliwa
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: Problem z zasilaniem pompy paliwa
Poszukaj na forum w kompendium wiedzy o touranie.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: Problem z zasilaniem pompy paliwa
Dopiero po napisaniu postu odkryłem istnienie spisu tutaj 
ale do rzeczy kierując się nim - sprawdziłem, zmierzyłem, preparatem do styków elektrycznych psiknąłem i dziś przejechał 80 km bez problemów. Zobaczymy jak na tygodniu będzie.
Być może jakiś styk od przekaźnika jakiegoś nie kontaktował, był zaśniedziały.
Na razie jest ok
Zobaczymy na tygodniu
ale do rzeczy kierując się nim - sprawdziłem, zmierzyłem, preparatem do styków elektrycznych psiknąłem i dziś przejechał 80 km bez problemów. Zobaczymy jak na tygodniu będzie.
Być może jakiś styk od przekaźnika jakiegoś nie kontaktował, był zaśniedziały.
Na razie jest ok
Zobaczymy na tygodniu