Drodzy użytkownicy,
wiem, że było pisane o podobnych problemach lecz nie znajduję odpowiedzi dla mojego problemu.
Dopiero co wymieniłem zamek bagażnika bo poprzedni się zepsuł i wogóle klapy nie zamykał. Z nowym zamkiem (zamiennik) klapa domyka się na 1 ząbek a światełko w bagażniku gaśnie. Nie dość, że nie jest domknięta to jeszcze na każdym wertepie kontrolka się zapala i pika że bagażnik otwarty.
Proszę o poradę czy mam grzebać przy bolcu czy coś z nowym zamkiem jest nie tak, czy mam go jakoś wyregulować po zamontowaniu?
Dziękuję. Chodzi o touran 1T3
Klapa bagażnika zaskakuje na jeden ząbek, nie domyka się.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Klapa bagażnika zaskakuje na jeden ząbek, nie domyka się
Z tego co wiem to na pierwszym ząbku to światło zgaśnie ale kontrolka zamknięcia to już na drugim zabku. Tak reguluje się albo zamek albo ten wichajster. Z tego co wiem to wichajster musisz przestawić na zewnątrz odrobinę.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Lewik
- Zaawansowany
- Auto:: BKC 1,9
- Imię:: Darek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Zamka sie raczej nie reguluje . Przykrecasz na stałe otwory i ma grać.
Regulacja jedynie na blaszanym zaczepie
A jak klapa otwarta dasz radę zatrzasnas choćby śrubokrętem zamek na drugi ząbek,bo jeśli nie trzyma to udałoby zamek
Regulacja jedynie na blaszanym zaczepie
A jak klapa otwarta dasz radę zatrzasnas choćby śrubokrętem zamek na drugi ząbek,bo jeśli nie trzyma to udałoby zamek
-
mirasek34
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 2011 CFHC
- Imię:: Mirek
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Witam
Miałem ten sam problem w 1T3 z zamkien . Wymieniłem zamek i łapało tylko na jeden ząbek. Poregulowałem na zaczepie i jest ok. Także cierpliwości przy regulacji i na pewno zaskoczy. Pozdrawiam
Miałem ten sam problem w 1T3 z zamkien . Wymieniłem zamek i łapało tylko na jeden ząbek. Poregulowałem na zaczepie i jest ok. Także cierpliwości przy regulacji i na pewno zaskoczy. Pozdrawiam
-
cierzyn
- Początkujący
- Auto:: 1T3 1.6 TDI
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 4 razy
Żeby wyregulować ten zaczep trzeba zdjąć całe poszycie plastikowe, czy są inne sposoby jak się tam dostać? Dzięki
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Tak żeby się dostać do śrub mocujących. Zamek niby nie regulowany ale milimetr w tą czy w tamtą powinien się dać przestawić. Zazwyczaj się dają. Tylko jak luzujesz sruby to po przestawieniu zaczepu czy zamka dokrecaj je zanim zrobisz testy bo przy luźnym możesz już drzwi nie otworzyć.
Ostatnio zmieniony czw paź 25, 2018 21:13 przez wesol, łącznie zmieniany 1 raz.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC