Wygłuszenie ściany grodziowej
-
Tyran1984
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6 2006
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 4 razy
Wygłuszenie ściany grodziowej
Witam. Od zakupu autka irytuje mnie rozlatująca się mata między silnikiem a kabiną. Jest cała sparciała i raczej nie da rady jej posklejać. Pytanie mam czy to jest ta cześć 1T1863247B i jak dużo pracy z tym jest? Może lepiej zostawić to mechanikowi? Dzięki.
- gordon
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Re: Wygłuszenie ściany grodziowej
Jest gdzieś na forum. Koszt nowej w ASO to około 120 pln, a wymiana 10 minut z kawą. Odkręcasz dwa słoneczka wymieniasz i po robocie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- bartez55
- ____________________

- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Do poprzedniego Tourana kupowałem w Aso za 143 zł.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
Raczej wydaje mi sie ze chodzi o te czesc z takim nr OEM. 1T0863993C/1T0863993G aczkolwiek moge sie mylić.Tyran1984 pisze:Witam. Od zakupu autka irytuje mnie rozlatująca się mata między silnikiem a kabiną. Jest cała sparciała i raczej nie da rady jej posklejać. Pytanie mam czy to jest ta cześć 1T1863247B i jak dużo pracy z tym jest? Może lepiej zostawić to mechanikowi? Dzięki.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
-
malgosia07
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 2006
- Imię:: Maniek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Podpinam się pod temat bo mam ten sam problem w swoim aucie 2006 r i ta zwisająca mata jest wręcz niebezpieczna bo się masakrycznie sypie .Z tego co się już interesowałam po allegro to nie będzie wygłuszenie ściany grodziowej a podszybie rynny ? no tak zasugerował mi jeden ze sprzedawców jak szukałam wygłuszenia ściany grodziowej no i faktycznie ta mata konieczna do wymiany jest dużo mniejsza niż całe wygłuszenie ściany grodziowej ... Jeśli ktoś ma namiary na takową matę również chętnie skorzystam z namiarów .
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
Jesli mowisz o tym :malgosia07 pisze:Podpinam się pod temat bo mam ten sam problem w swoim aucie 2006 r i ta zwisająca mata jest wręcz niebezpieczna bo się masakrycznie sypie .Z tego co się już interesowałam po allegro to nie będzie wygłuszenie ściany grodziowej a podszybie rynny ? no tak zasugerował mi jeden ze sprzedawców jak szukałam wygłuszenia ściany grodziowej no i faktycznie ta mata konieczna do wymiany jest dużo mniejsza niż całe wygłuszenie ściany grodziowej ... Jeśli ktoś ma namiary na takową matę również chętnie skorzystam z namiarów .

To nr juz podałęm wczesniej. A koszt w serwisie to koło 160 zł
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
-
malgosia07
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 2006
- Imię:: Maniek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Tak dokładnie o tę część właśnie mi chodzi wielkie dzięki za pomoc
-poszperam na allegro -chociaż w używanych ciężko znaleźć tę część w przyzwoitym stanie lepiej faktycznie mając już numer seryjny zainwestować w nową część widząc co sie z tego robi z czasem ..dzięki
-
Dany75
- Auto:: BLS 09.2008
- Imię:: Daniel
Odgrzewam temat, mam pytanie.
Czy w Waszych autach z DPF jest taka mata izolująca, tzn. wygłuszenie podszybia - rynny? Pytam, bo robi się ciepło, klima jakoś powoli chłodzi pomimo pełnej sprawności ,a mój Touran maty nie ma (a ma DPF) . Zastanawiam się więc , czy brak z powodu DPFa, który nie ma żadnej osłony termicznej , jak w nowszych modelach, przez co może nastąpić pożar . Jedno i drugie jest w bezpośrednim sąsiedztwie.
Czy w Waszych autach z DPF jest taka mata izolująca, tzn. wygłuszenie podszybia - rynny? Pytam, bo robi się ciepło, klima jakoś powoli chłodzi pomimo pełnej sprawności ,a mój Touran maty nie ma (a ma DPF) . Zastanawiam się więc , czy brak z powodu DPFa, który nie ma żadnej osłony termicznej , jak w nowszych modelach, przez co może nastąpić pożar . Jedno i drugie jest w bezpośrednim sąsiedztwie.