immobiliser

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

immobiliser

Post autor: Przemek_85 »

witam
Czy dysponuje ktos schematem polaczenia elektrycznego zegarow, chodzi mi o przewod odpowiedzialny za immo prowadzacy od zegarow do komputera, zastanawiam sie czy nie zrobic przerwy gdzies na tym przewodzie i wlozenia tam przelacznika.
Troche sie martwie, bo mieszkam na osiedlu gdzie czesto kradna auta i dzisiaj w nocy znowu skradzono auto, tym razem audi B6 mojego kolegi i najczesciej gina tutaj auta z grupy VAG, coprawda mam zabezpieczone auto ale przydaloby sie cos jeszcze.
Gdyby ktos oblatany w temacie mogl sie wypowiedziec na temat mojego zapezpieczenia,czy w ogole tak sie da, czy moze CAN na to nie pozwoli ?
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Kolego, temat zabezpieczeń to sprawa raczej nie do pisania na forum publicznym, dlatego warto podjechać na spot tudzież zlot i tam można w małym gronie porozmawiać 8)
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Przemek_85 »

Turanek, Jesli wiesz o jaki przewod mi chodzi to wyslij mi info na priv.
Temat pewnie sie do niczego wiecej nie przyda wiec nie zasmiecamy i mysle ze moze wyladowac w smietniku ;)
ZAMKNIETE
Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW

Nie mam już Tourana :(
Zablokowany