Stukotanie, klekot wtryskiwacze 1.6tdi cayb cayc
Stukotanie, klekot wtryskiwacze 1.6tdi cayb cayc
Witam mam problem z moim golfem 6 1.6tdi nie mam już siły co mogę zrobić. Auto klepie/stuka na ciepłym silniku sprawdziłem pomiary pokazało mi ze 2 wtryski leja. Kupiłem dwa wtryski, wymieniłem zakodowalem. Rezultat? Dalsze stukanie w dodatku vcds wskazuje ze wszystkie maja złe wartości W przedziale -3 do +3 . Czego szukać ?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Stukotanie, klekot wtryskiwacze 1.6tdi cayb cayc
A od kiedy to vcds pokazuje że któryś wtrysk jest kopnięty i że leje? Gdzieś ty to wyczytał w tym vcdsie?
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
No i cr nie ma takich wartości , przynajmniej ja ich nie widziałem
wystukane w garażu z kluczem w ręku
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Wszedłem w pomiary rozszerzone i zaznaczyłem do pokazania dawki na każdym z wtrysków. Takie miałem pomiarywesol pisze:A od kiedy to vcds pokazuje że któryś wtrysk jest kopnięty i że leje? Gdzieś ty to wyczytał w tym vcdsie?
- wesol
- Władca postów
A jak zawór będzie minimalnie nieszczelny to co pokaże ten vcds dla tego wtrysku? Co jak krzywka na wałku będzie podtarta to co pokaże? Podawać dalej? Proszę. Mała nieszczelność na obsadzeniu wtryskiwacza i co się dzieje? Problem na układzie korbowo-tlokowym i co się dzieje?
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Pytam się czego szukać na podstawie moich obserwacji. Czytałem wcześniej na forach, że ludzie na tej podstawie wymieniali wtryski więc tak też zrobiłem i jawesol pisze:A jak zawór będzie minimalnie nieszczelny to co pokaże ten vcds dla tego wtrysku? Co jak krzywka na wałku będzie podtarta to co pokaże? Podawać dalej? Proszę. Mała nieszczelność na obsadzeniu wtryskiwacza i co się dzieje? Problem na układzie korbowo-tlokowym i co się dzieje?
A że mi nie pomogło to zajrzałem do was
- wesol
- Władca postów
Widzisz, zrobiłeś błąd bo tak się aut nie naprawia. Tu zapłaciłeś ty i zostałeś z tym wtryskiem. Teraz jakbyś naprawiał auta zawodowo i tak byś zrobił to jak myślisz kto poniesie koszty tego? Napewno jako klient bym za to nie zapłacił nawet złotówki bym nie dał. Jeszcze się trafiają cwansi klienci którzy przyjeżdżają autem już na rezerwie specjalnie by nie było że warsztat robi testy drogowe po 100-150 km i efektu nie ma. Wiem bo tak miałem wiele razy.
Teraz sprawdź wszystko co podałem wyżej. Wtryski CR się pięknie sprawdza testem przelewowym. Tylko umiejętnie. Zresztą zamiana wtrysków miejscami lub z innym dawcom to super test nie jakieś tam vcds.
Teraz sprawdź wszystko co podałem wyżej. Wtryski CR się pięknie sprawdza testem przelewowym. Tylko umiejętnie. Zresztą zamiana wtrysków miejscami lub z innym dawcom to super test nie jakieś tam vcds.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC