Witam,
Od września jestem szczęśliwym posiadaczem tourana. Mój poprzedni niemiecki samochód zaczynał niedomagać - w dość starym dieselku zbliżała się wymiana rozrządu, wymiana dwumasy - inwestycja wynosiłaby tyle co wartość autka. Zmieniła się również moja sytuacja rodzinna. W czerwcu przyszła na świat moja pierwsza córka Monika. Touran posiada silniczek benzynowy 1.6 BSE z (założoną po zakupie) instalacją LPG. Jestem mega zadowolony z samochodu.
Z zawodu jestem technikiem elektronikiem oraz mgr inz IT. Pracuję jako inzynier oprogramowania w branży telekom.
Z zamiłowania mechanikiem motocyklowym - w wolnym czasie (który kiedyś posiadałem, obecnie małe dziecko i raczej będzie ciężko z tym czasem) zajmowałem się moimi motocyklami dwusuwowymi (MZ, Simson) - kapitalny remont MZ Etz, od piaskowania i malowania ramy poprzez remont silnika.
Niestety, przy poprzednim (pierwszym w życiu) samochodzie nie zajmowałem się kompletnie zagadnieniami mechaniki a nawet głębszej obsługi samochodu (no dobra, płyn do spryskiwaczy wlewałem, raz na ruski rok sprawdzałem olej). Nawet wybór samochodu nie był do końca świadomy. Obecnie touran to był świadomy wybór. Będę się starał również zajmować się bardziej tym autkiem.
Forum traktuję jako bazę z której będę raczej czerpał wiedzę. Niemniej jednak po nabraniu doświadczenia postaram się pomóc wszystkim innym osobom.
Wesołych świąt wszystkim :-)