Mokra wykładzina schowka pad nogami z tyłu od strony pasażer
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Mokra wykładzina schowka pad nogami z tyłu od strony pasażer
Z tyłu zauważyłem , że od strony pasażera z tyłu w drugim rzędzie jest mokry schowek tam gdzie numer VIN wykładzina mokra i zbiera się tam woda. Niedawno napełniałem klimatyzacje . Kolega podpowiedział , że to od rurki metalowej ale rozebrałem i rurka od środkowej części samochodu tam dociera ale wchodzi w gumę i chyba wychodzi na zewnątrz . Ale z kat tam woda skrapla się z rurki z klimatyzacji ?
- Załączniki
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- GASIOR997
- Specjalista
Tak działa normalnie. To nie od dachu kapie ani nic bo górę cała mam suchą 2 schowek z lewej strony tez przednie siedzenia też. nawet wkładałem rękę pod wyloty w przednim prawym siedzenie te co dmuchają i sucho . Tam na zdjęciu 3 podniosłem ten schowek cały i wycierałem szmatka bo było tam sporo wody potem po odkryciu tylko widać ta czarna zaślepkę i ta rurkę od klimy wychodząca ze środka. Dzwoniłem do Jarrego i mówił żebym sprawdził ta rurkę wylotowa aluminiowa czy nie wypadła bo chyba tez miał taki przypadek ale u mnie siedzi ona ok .
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Czytałem na auto.pl i tak do końca nikt nie wyjaśnił tego dokładnie. Jeżeli sprysk działa normalnie i rurka wylotowa nie wypadła to może gdzieś masz przytkany przewód lub co według mnie mało możliwe istnieje inna możliwość.GASIOR997 pisze:Tak działa normalnie. To nie od dachu kapie ani nic bo górę cała mam suchą 2 schowek z lewej strony tez przednie siedzenia też. nawet wkładałem rękę pod wyloty w przednim prawym siedzenie te co dmuchają i sucho . Tam na zdjęciu 3 podniosłem ten schowek cały i wycierałem szmatka bo było tam sporo wody potem po odkryciu tylko widać ta czarna zaślepkę i ta rurkę od klimy wychodząca ze środka. Dzwoniłem do Jarrego i mówił żebym sprawdził ta rurkę wylotowa aluminiowa czy nie wypadła bo chyba tez miał taki przypadek ale u mnie siedzi ona ok .
A tak dla spokojności sprawdź dokładnie jeszcze przednią szybę, szczególnie dolną krawędź, gdzieś czytałem, że to też była przyczyna pojawiania się wody w tylnym schowku - pewnie po przewodach.
I nie montuj schowka, pojeździj tak, może zauważysz skąd leci woda.
- GASIOR997
- Specjalista
Wiem ze z wylotami tez gdzieś tak czytałem . Ale to dotyczyło pod deska mokrego. Wyloty pod maska mam czyste i z przodu też sucho . A rurka do tylnej klapy przecież idzie górą i tam jest łączenie przed mieszkiem gumowym przez który idzie do klapy . A górę mam suchą . Morze masz racje morze ta rurka wylotowa z aluminium jest przytkana i nie wydala z klimy wody i się poci ona i skrapla się do środka będę musiał ja zobaczyć pod spod samochodu gdzie ona idzie.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To pamiętaj opisać - przynajmniej u nas będzie to dokładnie wyjaśnione.GASIOR997 pisze:Wiem ze z wylotami tez gdzieś tak czytałem . ale to dotyczyło pod deska mokrego wyloty pod maska mam czyste a rurka do tylnej klapy przecież idzie górą i tam jest łączenie przed mieszkiem gumowym przez który idzie do klapy . A górę mam suchą . Morze masz racje morze ta rurka wylotowa z aluminium jest przytkana i nie wydala z klimy wody i się poci ona i skrapla się do środka będę musiał ja zobaczyć pod spod samochodu gdzie ona idzie.
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Jeżeli jest to woda to nie jest to płyn do spryskiwaczy, chyba, że mocno oszczędzasz na płynie.GASIOR997 pisze:Z tyłu zauważyłem , że od strony pasażera z tyłu w drugim rzędzie jest mokry schowek tam gdzie numer VIN wykładzina mokra i zbiera się tam woda.
http://volkswagen.auto.com.pl/forum/vie ... p?t=134902
Drobna uwaga: na końcu w/w tematu jest schemat połączenia takich rurek. Oprócz cz. nr 21 załączonego rysunku należy dokupić również część nr 22 (bo drugi króciec 21 jest szerszy niż wewnętrzna średnica oryginalnego przewodu). Cena też raczej jest za niska.
Ja naprawiłem taki przeciek (w innym miejscu) rurką termokurczliwą stosowaną w elektryce. Zobaczymy na jak długo pomoże.
A czy ktoś konkretnie wie którędy jest poprowadzony przewód do płynu do spryskiwaczy (odcinek pomiędzy tylną szybą a pompką) ?
Domyślam się, że w progu, z oszczędności pewnie prawym?
Szukajcie a znajdziecie.
- GASIOR997
- Specjalista
Spryskiwacze działają normalnie przednie i tylne . dowiedziałem się , że to morze być przewód odprowadzający wodę z klimy idzie on przez tunel cały i gdzieś się go zapina w tunelu i mógł eis rozpiąć. Ale to sprawdzę jutro popytam się kolesia w salonie itp rzeczy bo nie wiem jak do tego nawet jak coś dojść. Sprawdziłem jeszcze dzisiaj ze pod przednia z lewej strony"strona pasażera" ze jest tez pod chodniczkiem woda . Wiec już nie mam pojęcia co to morze być .
- GASIOR997
- Specjalista
Robiłem tak na myjni lałem woda szybę przednia jakiś czas i wycieraczki . I tez ta stronę i potem zaglądałem i nic nie cieknie
[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 23:03 ]
Dzisiaj po wczorajszym deszczu zauważyłem właśnie w prawych tylnych drzwiach mokrą uszczelkę dolna. odchyliłem ja i w niej była woda. Morze miałeś racje z ta uszczelka dolna . Ale jak to ona to co jak to ustawić drzwi czy wymienić uszczelki wizualnie są dobre
Ale na górze uszczelki przylegają po zamknięciu drzwi jak ulał . Nie mam już pojęcia.
[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 23:06 ]
wysuszyłem samochód i jest na razie dobrze sprawdziłem klimatyzacje odpływ jest . uszczelkę ta podniosłem do góry aby na nie na nachodziły drzwi robiłem test woda i nie przeciekało zobaczymy .
[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 23:03 ]
Dzisiaj po wczorajszym deszczu zauważyłem właśnie w prawych tylnych drzwiach mokrą uszczelkę dolna. odchyliłem ja i w niej była woda. Morze miałeś racje z ta uszczelka dolna . Ale jak to ona to co jak to ustawić drzwi czy wymienić uszczelki wizualnie są dobre
Ale na górze uszczelki przylegają po zamknięciu drzwi jak ulał . Nie mam już pojęcia.
[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 23:06 ]
wysuszyłem samochód i jest na razie dobrze sprawdziłem klimatyzacje odpływ jest . uszczelkę ta podniosłem do góry aby na nie na nachodziły drzwi robiłem test woda i nie przeciekało zobaczymy .
- arczitu
- Przeglądacz
- Auto:: 2,0 BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam
Mam ten sam problem co niektórzy koledzy.
Po stronie kierowcy napływa woda pod wykładzinę

Niestety po intensywnym laniu wody na podszybie, szyby, relingi dachowe, oraz antenę, nie zauważyłem którędy wpływa woda.
Po wszystkim, okazało się że jednak którędyś wleciała.
Czy komuś z was, w tym samym miejscu co mi, wpływała woda ?
Jeśli tak, to którędy może wlatywać ?
Pozdrawiam
Mam ten sam problem co niektórzy koledzy.
Po stronie kierowcy napływa woda pod wykładzinę

Niestety po intensywnym laniu wody na podszybie, szyby, relingi dachowe, oraz antenę, nie zauważyłem którędy wpływa woda.
Po wszystkim, okazało się że jednak którędyś wleciała.
Czy komuś z was, w tym samym miejscu co mi, wpływała woda ?
Jeśli tak, to którędy może wlatywać ?
Pozdrawiam
let's DO IT 170 ps
- pabloxxx
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,9 TDI
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
a masz całą wykładzinę mokrą, czy tylko na dole.?arczitu pisze:Wszystkie kable suche.
Najwięcej wody lałem na podszybie i chyba tamtędy może się dostawać woda.
Najlepiej aby wypowiedział się ktoś kto miał taki sam problem
Obejrzyj dokładnie podwozie, ściągnij nadkole, może jakaś dziura.
Jakby Ci się lało wysoko to miałbyś mokro na całej wysokości.
U mnie ciekło na połączeniu szyby z słupkiem A, ale miałem wtedy mokrą tapicerkę nad małym okienkiem.