Mam problem z elektryką w moim touranie. A mianowicie, nie świecą mi światła pozycyjne , znaczy świecą ale tylko strona kierowcy . Od strony pasażera już nie . Nie świeci z przodu , z tylu A do tego jeszcze oświetlenie tablicy rejestracyjnej , świeci tylko jedna żarówka.( zgadnijcie która? Tak ta od strony kierowcy ). Nie mam pojęcia co jest grane , może ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć co to może być? A to nie jest jedyny problem . Ale to w innym temacie ,jak uda mi się uporać z tym . Bo ten jest ważniejszy.
Światła pozycyjne
- gRu8y
- Auto:: touran 2.0TDI , BKD 2006
- Imię:: Krystian
- Podziękował: 1 raz
Światła pozycyjne
Witam wszystkich na forum.
Mam problem z elektryką w moim touranie. A mianowicie, nie świecą mi światła pozycyjne , znaczy świecą ale tylko strona kierowcy . Od strony pasażera już nie . Nie świeci z przodu , z tylu A do tego jeszcze oświetlenie tablicy rejestracyjnej , świeci tylko jedna żarówka.( zgadnijcie która? Tak ta od strony kierowcy ). Nie mam pojęcia co jest grane , może ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć co to może być? A to nie jest jedyny problem . Ale to w innym temacie ,jak uda mi się uporać z tym . Bo ten jest ważniejszy.
- Dziadek13
- Specjalista
- Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
- Imię:: Jorg
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Re: Światła pozycyjne
Światłami zarządza Bordnetz jeżeli z niego wychodzi napięcie to szukaj problemu w instalacji.

Tu masz opis. https://www63.zippyshare.com/v/VP0cxiog/file.html

Tu masz opis. https://www63.zippyshare.com/v/VP0cxiog/file.html
- gRu8y
- Auto:: touran 2.0TDI , BKD 2006
- Imię:: Krystian
- Podziękował: 1 raz
Re: Światła pozycyjne
Ok dzięki . W najbliższym czasie to posprawdzam i dam znać czy się powiodło , czy muszę szukać dalej . 
-- Cz sty 24, 2019 18:05 --
Pomogło kontrolka już nie świeci:) Ale za to światła świecą dzi3ki bardzo wystarczyło wszystko oczyścić bo było zasniedziale
jeszcze raz dziękuję za pomoc

-- Cz sty 24, 2019 18:05 --
Pomogło kontrolka już nie świeci:) Ale za to światła świecą dzi3ki bardzo wystarczyło wszystko oczyścić bo było zasniedziale