Światła pozycyjne

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
gRu8y
Auto:: touran 2.0TDI , BKD 2006
Imię:: Krystian
Podziękował: 1 raz

Światła pozycyjne

Post autor: gRu8y »

Witam wszystkich na forum.
Mam problem z elektryką w moim touranie. A mianowicie, nie świecą mi światła pozycyjne , znaczy świecą ale tylko strona kierowcy . Od strony pasażera już nie . Nie świeci z przodu , z tylu A do tego jeszcze oświetlenie tablicy rejestracyjnej , świeci tylko jedna żarówka.( zgadnijcie która? Tak ta od strony kierowcy ). Nie mam pojęcia co jest grane , może ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć co to może być? A to nie jest jedyny problem . Ale to w innym temacie ,jak uda mi się uporać z tym . Bo ten jest ważniejszy. :lol:
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Re: Światła pozycyjne

Post autor: Dziadek13 »

Światłami zarządza Bordnetz jeżeli z niego wychodzi napięcie to szukaj problemu w instalacji.

Obrazek

Tu masz opis. https://www63.zippyshare.com/v/VP0cxiog/file.html
Awatar użytkownika
gRu8y
Auto:: touran 2.0TDI , BKD 2006
Imię:: Krystian
Podziękował: 1 raz

Re: Światła pozycyjne

Post autor: gRu8y »

Ok dzięki . W najbliższym czasie to posprawdzam i dam znać czy się powiodło , czy muszę szukać dalej . :ok:

-- Cz sty 24, 2019 18:05 --

Pomogło kontrolka już nie świeci:) Ale za to światła świecą dzi3ki bardzo wystarczyło wszystko oczyścić bo było zasniedziale :) jeszcze raz dziękuję za pomoc :) :piwo:
ODPOWIEDZ