Demontaż schowka pasażera.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
dziechu
Początkujący
Auto:: Touran 1T 2.0 FSi 2006
Imię:: Alek
Podziękował: 4 razy

Demontaż schowka pasażera.

Post autor: dziechu »

Kupiłem chińskie radio. Bardzo fajna sprawa. Mam jednak drobny kłopot. W różnych poradach montażu tego radia, zalecają umieszczenie anteny GPS i ewentualnie gniazda USB w schowku na konsoli. Po wyjęciu starego radia i klapki z dnem schowka konsoli, miałem nadzieję że znajdę bezpośrednie przejście na kable. Niestety, takiego nie ma. W poradach widziałem że rozmontowywano schowek pasażera i tamtędy prowadzono kable, ale nie wiem jak wymontować schowek pasażera. Znalazłem dwie śruby w górnej jego krawędzi, wykręciłem, ale nic się nie rusza. Proszę podpowiedzieć jak to rozmontować. Nie udało mi się nic "wygooglać".
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Re: Demontaż schowka pasażera.

Post autor: gordon »

Na pewno jest przejście, ponieważ sam kiedyś u siebie miałem umieszczoną antenę GPS pod schowkiem górnym w okolicy czujnika nasłonecznienia, i na pewno nie demontowałem schowka pasażera. Wymontowujesz schowek razem z kratkami nawiewu nad radiem/panelem klimatyzacji?
dziechu
Początkujący

Nie, tylko klapkę z tym dnem na jednej śrubie. To rozmontować wszystko z kratkami? Tam są jakieś śruby czy tylko zatrzaski jak w osłonie radia?
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Post autor: gordon »

Odkręć całość. Ta część z kratkami nawiewu trzyma się na dwóch śrubkach T20 na rogach nad panelem klimy. Po zdjęciu blendy radia i panelu klimy doskonale je widać. Jak będziesz podnosił cały schowek, to uważaj na przycisk awaryjnych, musisz go odłączyć i nie pamiętam, czy czujnik nasłonecznienia zostaje czy też trzeba go odłączyć.
Na upartego to i panel klimatyzacji możesz odkręcić, będzie lepszy widok i dostęp.
dziechu
Początkujący

Ok, dzięki za wskazówki :)
ODPOWIEDZ