Dziwny chrobot
Dziwny chrobot
Witam.
Mam taki problem przy wciskaniu i puszczaniu sprzęgła przez chwile słychać dziwny chrobot,słychać to tylko przy ruszaniu-czy może to być dwumasa a jak tak to czy mogę jeżdzić.Kolega powiedział że tak jak sprzęgło jest sprawne a pracuje w serwisie volvo
Mam taki problem przy wciskaniu i puszczaniu sprzęgła przez chwile słychać dziwny chrobot,słychać to tylko przy ruszaniu-czy może to być dwumasa a jak tak to czy mogę jeżdzić.Kolega powiedział że tak jak sprzęgło jest sprawne a pracuje w serwisie volvo
-
- Expert
- Auto:: Touran
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
sfinks, to raczej problem z dwumasą.
Problem z kołem dwu masowym jest szerzej opisany na forum.....Tylko czytać
Problem z kołem dwu masowym jest szerzej opisany na forum.....Tylko czytać

Ostatnio zmieniony czw lut 14, 2013 15:23 przez seba244, łącznie zmieniany 1 raz.
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
to że ktoś wymieniał sprzęgło to jedno a dwumasa to zupełnie inna kwestia. Może meches wymienił samo sprzęgło . Objaw raczej by wskazywał na dwumasę ale powinieneś mieć do tego wibracje auta - potrząsa nim? Pytałeś mechanika w jakim zakresie była ta wymiana? Ile wydałeś na części-( to wskaże czy dwumasę też ci wymienił...)?
Fakt nieustąpienia objawów pomimo naprawy wskazuje ze fachowiec wymienia za koleją co mu wpadnie w ręce , czyli może być tak że wykonane naprawy były bezzasadne.
Fakt nieustąpienia objawów pomimo naprawy wskazuje ze fachowiec wymienia za koleją co mu wpadnie w ręce , czyli może być tak że wykonane naprawy były bezzasadne.
Ostatnio zmieniony czw lut 14, 2013 14:38 przez aawol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
- Imię::
nie nie tzrzesie nim i wymienil kompletne sprzeglo calosc zaplacilel 1800zł caly komplet poszedł ale jak wcisne sprzeglo przestaje rzezin jak puszcze rzezi jakde na 1,2 rzezi staje rzezi wcikam sprzeglo nie rzezi.
własnie tak moze byc i juz wpakowalem kupe kasy i dlaej efektu nie ma
[ Dodano: Czw Lut 14, 2013 13:43 ]
pewnie wyjdzie tak ze skrzynia bedzie do wymiany
własnie tak moze byc i juz wpakowalem kupe kasy i dlaej efektu nie ma
[ Dodano: Czw Lut 14, 2013 13:43 ]
pewnie wyjdzie tak ze skrzynia bedzie do wymiany
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Kolego nie znam cen z rabatami ale tak na szybko :
koło zamachowe dwumasowe - od 1000 zł / szt
sprzęgło kompletne - od 700 zł szt
oczywiście konkretny model może być dwukrotnie droższy ( sprzęgło) zależnie od modelu do jakiego silnika pasuje.
Jeśli więc za części zapłaciłeś 1800 to jest szansa że masz wymienione wszystko jeśłi zaś kwota jaką podajesz jest liczona wraz z robocizną to raczej tylko sprzęgło masz zmienione
ceny podałem za iparts.pl
koło dwu masowe nie jest elementem sprzęgła - w moim przekonaniu jest niezależną częścią zamienną
koło zamachowe dwumasowe - od 1000 zł / szt
sprzęgło kompletne - od 700 zł szt
oczywiście konkretny model może być dwukrotnie droższy ( sprzęgło) zależnie od modelu do jakiego silnika pasuje.
Jeśli więc za części zapłaciłeś 1800 to jest szansa że masz wymienione wszystko jeśłi zaś kwota jaką podajesz jest liczona wraz z robocizną to raczej tylko sprzęgło masz zmienione
ceny podałem za iparts.pl
koło dwu masowe nie jest elementem sprzęgła - w moim przekonaniu jest niezależną częścią zamienną
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
sfinks, dowiedz się co zostało wymienione. Hałas ze skrzyni może się tylko wydobywać na postoju z wciśniętym do połowy sprzęgłem i to jest normalne,bo łożysk oporowe się luzuje i zaczyna wibrować i hałasować. Wszystkie inne dziwne dźwięki wskazują na usterkę. Zakres prac przy skrzyni powinien wyeliminować niepokojące dźwieki. Jeżeli dalej są,to albo zostało coś źle złożone,albo nie wymienione,a pieniądze skasowane.
Spróbuj nagrać filmik z tym hałasem..
Coś takiego?
[video]http://www.youtube.com/watch?v=28IEjgeZouE[/video]

Spróbuj nagrać filmik z tym hałasem..
Coś takiego?
[video]http://www.youtube.com/watch?v=28IEjgeZouE[/video]
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Początkujący
- Imię::
ok sproboje nagrac i posluchacie jak rzezi
mechanik od skrzyni powiedzial ze skrzynie przejzal i te skrzynie tak maja
hahahahah co dla mnei jest bzdura najlepiej by bylo wl;ozyc inna skrzynie pewnie wtedy by bylo wiadomo
a wymienial ktos w toranie zamiast dwumasy ten zamienniki co sa te spzregla
mechanik od skrzyni powiedzial ze skrzynie przejzal i te skrzynie tak maja
hahahahah co dla mnei jest bzdura najlepiej by bylo wl;ozyc inna skrzynie pewnie wtedy by bylo wiadomo
a wymienial ktos w toranie zamiast dwumasy ten zamienniki co sa te spzregla
Ostatnio zmieniony czw lut 14, 2013 18:44 przez sfinks, łącznie zmieniany 2 razy.