Czy dobrze że przy używanym aucie ludzie doradzają disli? Cale Zycie jeździłem benzynkami więc i touranka szukam w 1,4 TSI.
Czy ktoś ma 1,2 i może powiedzieć że ten silnik wystarcza przy takim dużym aucie?
Drugie dotyczy skrzyni DSG. Wolał bym manual, ale sporo jest aut w automacie I dużo rozbierznych opinie o nich słyszałem Czy są dobre i złe automaty w touranie?
Szukam Tourana cross 2011-2014
- maliniak93
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 MPI 2004r
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Szukam Tourana cross 2011-2014
HejMisiek2M pisze:Czy dobrze że przy używanym aucie ludzie doradzają disli? Cale Zycie jeździłem benzynkami więc i touranka szukam w 1,4 TSI.
Czy ktoś ma 1,2 i może powiedzieć że ten silnik wystarcza przy takim dużym aucie?
Drugie dotyczy skrzyni DSG. Wolał bym manual, ale sporo jest aut w automacie I dużo rozbierznych opinie o nich słyszałem Czy są dobre i złe automaty w touranie?
Czytamy regulamin i m.in witamy się w odpowiednim dziale
Jeśli nie zrobisz tego Admin usunie ten post
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Moja bestia:
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=22986
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=22986
- Misiek2M
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4CAVC 1T32B 2011
- Imię:: Miłosz
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Szukam Tourana cross 2011-2014
Powiedziałem już wszystkim cześć, więc chciał bym przejść do dyskusji. Napisałem osobny wątek w nadzieji że ktoś może coś poradzi.
1. Czy ktoś może podzielić się spostrzeżeniami z silnika 1,2?
2. Czy warto kupować Tourana który ma ok 159 000km przebiegu? Na co w tym wieku auta zwrócić szczególną uwagę?
pozdrawiam
-- Śr kwi 10, 2019 10:29 --
Poszukiwania Touranka Crossa się chyba skończyły. Obejrzałem dwa egzemplarze, (bardzo podobają mi się te brązowe) ale za duży przebieg, za drogie...
Umówiłem się też na jazdę próbną 1,2 TSI i byłem pozytywnie zaskoczony co do przyspieszenia tej krowy z małym serduszkiem. Jednak zaglądając pod maskę i widząc tyle wolnej przestrzeni trochę dziwnie to wygląda
, Auto oglądałem tylko testowo z ciekawości.
Przestawiam poszukiwania na zwykłego Turanka w benzynie 1,4. Dzisiaj będę oglądał 2012 r. z 1,4TSI.
Jak wybiorę już moje autko to pochwalę się nim w odpowiednim miejscu na forum.
-- N kwi 14, 2019 22:39 --
Poszukiwania zakończone,
padło na zwykły Touranek 1.4 TSI z 2011 roku 7 osobowy

1. Czy ktoś może podzielić się spostrzeżeniami z silnika 1,2?
2. Czy warto kupować Tourana który ma ok 159 000km przebiegu? Na co w tym wieku auta zwrócić szczególną uwagę?
pozdrawiam
-- Śr kwi 10, 2019 10:29 --
Poszukiwania Touranka Crossa się chyba skończyły. Obejrzałem dwa egzemplarze, (bardzo podobają mi się te brązowe) ale za duży przebieg, za drogie...
Umówiłem się też na jazdę próbną 1,2 TSI i byłem pozytywnie zaskoczony co do przyspieszenia tej krowy z małym serduszkiem. Jednak zaglądając pod maskę i widząc tyle wolnej przestrzeni trochę dziwnie to wygląda

Przestawiam poszukiwania na zwykłego Turanka w benzynie 1,4. Dzisiaj będę oglądał 2012 r. z 1,4TSI.
Jak wybiorę już moje autko to pochwalę się nim w odpowiednim miejscu na forum.
-- N kwi 14, 2019 22:39 --
Poszukiwania zakończone,
padło na zwykły Touranek 1.4 TSI z 2011 roku 7 osobowy

Był Opel, Ford, nareszcie Touranek 1T32B1 / CAVC (TSI)