aso - regulamin

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
szach11
Początkujący
Auto:: touran 5t1
Imię:: Renio
Podziękował: 3 razy

aso - regulamin

Post autor: szach11 »

Witajcie
Czy aso może zabronić klientowi przebywania przy aucie podczas naprawy?
Czy to jest warunek konieczny czy można się na to nie zgodzić?
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 418 razy

Re: aso - regulamin

Post autor: wesol »

Oczewiscie że nie możesz być przy aucie. Po pierwsze nie jesteś u siebie a po drugie chodzi o bezpieczeństwo twoje.

Unas w bemo było tak że jeśli klient nawet chciał coś z auta wziąć to musiałem mu towarzyszyć od drzwi na halę do auta i powrotnie też.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
GASIOR997
Specjalista
Auto:: SHARAN 7N2
Imię:: GASIOR
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Post autor: GASIOR997 »

Nie prawda. Auto jest twoja własnością. Morzesz przy nim być na własna odpowiedzialność. Większość warsztatów robi ze poczekalnia jest za szkłem i oglądasz swoje auto z poczekalni lub warsztat ma kamery na każde stanowisko i w poczekalni oglądasz sobie w TV co się robi przy twoim samochodzie. Ja przy naprawie jak nie ma tv ani podglądu przez szybę się nie zgadzam i stoję w warsztacie. Bo wiele miałem przykrości z mechanikami.

-- 22 kwi 2019, o 15:10 --

Jak miałem citroena xsara picasso c4 to żebym nie był przy wymianie rozrządu bym źle skłaczył. A to było w ASO citroena i mechanicy pracowali tam ponad 12lat i wymieniali mi w dwójkę rozrząd i jeden z nich zapomniał wyciaglac blokadę z rozrządu i jeden z nich odpalił samochód. To potem musiałem chodzić po adwokatach niezależnych rzeczoznawców az mi w końcu wymienili na nowy silnik. A gdzyby mnie tam nie było ?????????

-- 22 kwi 2019, o 15:16 --

Tak samo ostatnio przy wymianie termostatu w touranie gość połamał mi lejek bagnetu,. I wstawili zamiennik . Który wyciągał się z miernikiem z silnika bo był niedopracowany. Poszłem kupiłem w ASO oryginalny i warsztat oddał mi za oryginał. A gdy znowu bym nie był przy tym ???????
Tak samo w jakimś mieście brali samochody o 8.00 i kazali odebrał jak zadzwonią czytałem to w gazecie i sczytywali z OBDII imobilaiser dorabiali kluczyki i sprzedawali je złodziejom. I złodziej ma zero roboty ani łamaka ani zabierać czasu na zdekodowaniu immo . Tak samo ze zwykłym olejem skąd wiesz czy jak przyniesiesz oryginalna cześć , ze ktoś ci nie wstawi zamiennika a oryginalna sprzeda w internecie. Lub z olejem naleje pół starego pól nowego i pól ma do sprzedania. TAK to teraz jest.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 418 razy

Post autor: wesol »

Ani w fordzie ani w oplu nie wolno ci wejść. Chyba że ktoś towarzyszy ci np doradca bo coś tam chcesz sobie z auta wziąć. Za szybą to sobie możesz patrzyć bo od tego to jest.

Tak wiem ten mechanik to bandyta, złodziej i kłamczuch. To już było tu pisane na forum.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Post autor: marcyb3 »

Ostatnio mój wujek pojechał nowym Vivaro do ASO bo mu się zapaliła inspekcjia oleju, powiedzieli mu że około godziny i będzie zrobione auto, więc poszedł do pobliskiego baru na obiad, jak wrócił niby już auto zrobione , a że to starszej daty człowiek to pierwsze co zrobił to maska do góry i sprawdzenie stanu oleju na bagnecie, okazało się że olej był czarny i wogóle go nie wymienili, zrobił awanturę i przy nim wymienili na nowy łącznie z filtrem którego oczywiście wcześniej nie wymienili, to była pierwsza wymiana oleju od zakupu auta właśnie u tego dilera "Opel Jabłoński" więc rżną na wszystkim czym się da, u mnie na wiosce jest chyba 5 warsztatów , to już kilkadziesiąt aut poprawiałem po nich bo okazało się że to co mieli wymienić to nie wymienili , szkoda gadać , dobrze że człowiek się zna i sam sobie robi przy aucie

wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Post autor: Tomasz_W-wa »

wesol nie rób z mechaników świętych bo sami sobie zapracowali na swoją reputację.
Mam kolegę który pracował w 3-4 warsztatach kilka lat, teraz ma biznes związany z motoryzacją (nie mechanik) i jak popijemy to nie raz opowiada jakie wałki były robione w tych warsztatach przy autach jak i na klientach i nie mów mi że tak jest pewnie tylko w tych warsztatach, jestem przekonany że 95 % warsztatach jest to norma na większą albo na mniejszą skalę, zawsze na kimś zrobią jakiś wałek.
Tak to już jest.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Awatar użytkownika
Maciej_F
Expert
Auto:: Alhambra 7N
Imię:: Maciej
Podziękował: 49 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy

Post autor: Maciej_F »

ASO omijam szerokim łukiem . Niestety muszę to kupuje części oryginały . Wystarczy , że mnie zerżną na cenie części . Reszta to zaufany mechanik . On ma warsztat i narzędzia . Ja wspomagam teorią . I jakoś tam męczymy samochody .
Zaufany mechanik to jak ksiądz po kolędzie :super:
Awatar użytkownika
misiek775
Zaawansowany
Auto:: Touran BSE 2006 LPG
Imię:: Micz
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: misiek775 »

Zaufany mechanik to jak zaufany lekarz.
Awatar użytkownika
Marco_Polo
Specjalista
Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
Imię:: Marek
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: Marco_Polo »

Maciej_F jak chcesz to mam namiary na sprawdzony sklep w GD, gdzie mają części oryginalne VW w lepszych cenach niż ASO. Ostatnio od nich brałem więc mogę podać różnice ASO a sklep. Jak by co pisz na PW.
Zaufany mechanik to podstawa ja już u jednego serwisuje czwartego VW. Ja mam ten komfort, że wszystkie naprawy robi przy mnie i nie jest nastawiony na wymianę elementów dla sztuki. Wymieniamy i robimy to co trzeba.
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
ODPOWIEDZ