witam
ma uszkodzona przelotkę w przednich drzwiach tzn. jest złamaną górną cześć (ten biały większy element-zatrzask) czy można to jakoś naprawić czy wymienić jeśli wymiana to jak to zrobić bo przez przelotkę idzie wiązka kabli.
z góry dziękuje.
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
Problem jest taki, że wtyczki nie przepchasz przez tą "gumę" więc pozostaje albo powyciągać wszystkie piny z wtyczki i po przeciągnięciu kabli przez "gumę" powsadzać je z powrotem w te same miejsca, albo obcięcie kabli, przeciągniecie przez "gumę" i połączenie na nowo (np. lutowanie + koszulka termokurczliwa).
Przecinanie i lutowanie to wolałbym jako ostateczność unikam takich akcji ciecie ori. instalacji i potem lutowanie .
Wole powypinać piny po jednym i przełożyć a przy okazji naprawie kabel który się przerwał w przelotce od sterowania otwierania okien.
Ja wymieniłem przelotkę w drzwiach kierowcy bez przecinania i lutowania kabelków. Stara przelotkę przeciąłem i usunąłem. Kabelki z wtyczki po kolei wypinałem, przekładałem od tyłu przez nową przelotkę i wkładałem we wtyczkę. Przy okazji znalazłem jeden kabelek "zdrutowany", więc poprawiłem go jak trzeba. Także jakby co, to się da.
A ja u siebie przecisnalem wtyczkę przez harmonijkę, trzeba tylko trochę pokombinować, a jak nie to przełożyć całą wiązka drzwi, tam są mniejsze wtyczki.
Bzyku pisze:A ja u siebie przecisnalem wtyczkę przez harmonijkę, trzeba tylko trochę pokombinować, a jak nie to przełożyć całą wiązka drzwi, tam są mniejsze wtyczki.
Tez o ty myślałem ale duża wtyczka co idzie do słupka wydaje sie wielka a nie chciałbym rozerwać nowej przelotk.
Ale jak to mówią jak się popieści to się zmieści