Ciezko obracajace sie kola
-
- Początkujący
- Auto:: touran 1.9 2004
- Imię:: tomek
- Podziękował: 2 razy
Ciezko obracajace sie kola
Witam posiadam tourana 2004r skrzynia dsg wczoraj zauwazylem dziwna rzecz mianowicie ze po podniesieniu auta i ustawieniu skrzyni w pozycji N kola przod obracaja sie z duzym oporem zarowno lewe jak i prawe czy ktos moze sprawdzic w swoim aucie czy ma podobnie ? Dodam tylko ze sprawdzilem w swojej audi a4 skrzynia manualna i tam kola kreca sie zdeecydowanie z duzo mnieszym oporem dodam jeszcze ze jeden z zacoskow zmieniony tydzien temu a mimo to opor wystepuje zarowno w nowym zacisku jak i w starym a wiec to ze trzymaja klocki bym wykluczyl
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Re: Ciezko obracajace sie kola
Robiłem ostatnio tourana w DSG i tak samo z oporem się kręciły koła, z tego co wiem to tak ma być
wystukane w garażu z kluczem w ręku
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Wiesz co to mechanizm różnicowy?dziaba5 pisze:Ktos jeszcze ze skrzynia dsg moze to potwierdzic?
Nie martwi cie ze jak krecisz na podnośniku jednym kołem, to drugie obraca ci się w drugą strone?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 419 razy
Ja myślałem że skrzynia w środku ma sześć zębatek, łańcuch i przerzutki jak w rowerze.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
Nie nie martwi mnie to ze kolo obraca sie w odwrotnym kierunku ale i nic nie wyjasnia twoj post
Ps wesol jak nie umiesz pisac nic madrzejszego to nie pisz nic bo nie wnosisz nic sensownego do tematu
Ps wesol jak nie umiesz pisac nic madrzejszego to nie pisz nic bo nie wnosisz nic sensownego do tematu
Ostatnio zmieniony pt maja 17, 2019 08:46 przez dziaba5, łącznie zmieniany 1 raz.
- spacewalker
- Władca postów
...to moze nie zagłębiaj się w mechanikę , jak nie znasz podstawowej budowy skrzyni biegów ....dziaba5 pisze:Nie nie martwi mnie to ze kolo obraca sie w odwrotnym kierunku ale i nic nie wyjasnia twoj post
Ps wesol jak nie umiesz pisac nic madrzejszego to nie pisz nic nie wnosisz nic sensownego do tematu

-
- Początkujący
- Auto:: Sharan 7n 170 km,DSG
- Imię:: Roman
W skrzyni Dsg po prostu tak jest,że ciężej chodzi.Widzisz kolego zamiast normalnie mogli tobie odpisać to się głupio wymądrzają.
- spacewalker
- Władca postów
naprawde ?AJGOR76 pisze:W skrzyni Dsg po prostu tak jest,że ciężej chodzi.Widzisz kolego zamiast normalnie mogli tobie odpisać to się głupio wymądrzają.
to powiedz w takim razie ....... w jakiej skrzyni się lekko kręci ? ?
-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Spotkałem się z autem gdzie się lekko kręciło, ale to było w roz****ej skrzynispacewalker pisze: to powiedz w takim razie ....... w jakiej skrzyni się lekko kręci ? ?

-
- Początkujący
Musze znac budowe skrzyni biegow zeby zadac proste pytanie? Chcialem tylko zeby ktos udzielil mi odpowiedzi lub potwierdzil czy to normalne ze w dsg kola obracaja sie z duzym oporem Tak jak pisalem wczesniej w drugim aucie z manualna skrzynia biegow sprawdzilem i kola obracaja sie duzo lzej dlatego moje pytaniespacewalker pisze:...to moze nie zagłębiaj się w mechanikę , jak nie znasz podstawowej budowy skrzyni biegów ....dziaba5 pisze:Nie nie martwi mnie to ze kolo obraca sie w odwrotnym kierunku ale i nic nie wyjasnia twoj post
Ps wesol jak nie umiesz pisac nic madrzejszego to nie pisz nic nie wnosisz nic sensownego do tematu
- spacewalker
- Władca postów
jeden bierze rure 2m zakłada na klucz od koła , odkręca śrube i mówi - ..... lekko idzie , co chceszdziaba5 pisze: Musze znac budowe skrzyni biegow zeby zadac proste pytanie? Chcialem tylko zeby ktos udzielil mi odpowiedzi lub potwierdzil czy to normalne ze w dsg kola obracaja sie z duzym oporem Tak jak pisalem wczesniej w drugim aucie z manualna skrzynia biegow sprawdzilem i kola obracaja sie duzo lzej dlatego moje pytanie

dla Ciebie lekko , to wiesz ile może oznaczac .....
chyba ze przyjmujesz zasade - jak jedzie ... to niech jedzie , nie ważne ze koła odpadaja, czarny dym jak z lokomotywy .... ale jedzie , jazda..... juhuuuu
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 419 razy
Mi się kręcą koła luźno. Tak jak w rowerze szosowym bo nasmarowalem tarcze hamulcowe tawotem.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC