Touran 5T zmiana reflektorów na full led
-
- Auto:: 5t 2.0tdi 2018r
- Imię:: Denis
Touran 5T zmiana reflektorów na full led
Witam. Posiadam tourana 5T 2018r ze zwykłymi reflektorami i chciałbym przerobić na full led. Czy ktos przerabiał juz temat? Jak to wygląda krok po kroku? Jaki koszt? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedźi:)
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 5T
- Imię:: Damian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Re: Touran 5T zmiana reflektorów na full led
Przerabiałem na Basic Led dziesiątki razy nie ma kłopotu, nawet "poziomowanie" z kabiny jestem w stanie zrobić.
TOP LED montowałem raz ze zwykłych H7, też nie ma kłopotu , poziomowanie z kabiny działa (mowa o regulacji 1 2 3 ). Nie podłączałem skrętów reflektorów.
Wszystkie ww. opcje robiłem tylko i wyłacznie wymieniajac reflektory i ew. adaptacja, kodowanie. Bez wymiany modułów w aucie.
TOP LED montowałem raz ze zwykłych H7, też nie ma kłopotu , poziomowanie z kabiny działa (mowa o regulacji 1 2 3 ). Nie podłączałem skrętów reflektorów.
Wszystkie ww. opcje robiłem tylko i wyłacznie wymieniajac reflektory i ew. adaptacja, kodowanie. Bez wymiany modułów w aucie.
-
- Auto:: Touran
- Imię:: Edek
Podbijam temat
Ktoś może podać jakie wiązki ? sterowniki ?
Kodowanie / adaptacja ?
Pozdr
Ktoś może podać jakie wiązki ? sterowniki ?
Kodowanie / adaptacja ?
Pozdr
- Angel
- Przeglądacz
- Auto:: Skoda Octavia III Combi
- Imię:: Sebastian
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Co prawda nie posiadam tourana 5T ale jestem w posiadaniu octavii III 5E. Miałem zwykłe lampy przód i tył. Wymiana tylnych na led wiązała się ze zmianami w adaptacjach których jest około 30.
Wymiana lamp z przodu wiązała się dodatkowo z dołożeniem sterownika AFS, oraz czujnika ugięcia na tylnej belce. Oczywiście wiązki trzeba dorobić samemu.
Oczywiście adaptacje tak samo na około godzinę z hakiem by poprawnie światła działały.
Wymiana lamp z przodu wiązała się dodatkowo z dołożeniem sterownika AFS, oraz czujnika ugięcia na tylnej belce. Oczywiście wiązki trzeba dorobić samemu.
Oczywiście adaptacje tak samo na około godzinę z hakiem by poprawnie światła działały.
-
- Auto:: Touran, 2.0 TDI, 2016
- Imię:: Rafal
Witam, chce wymienić lampy przednie "halogen" na ledy. Mam kupione oryginalne europejskie lampy LED do mojego Tourana 2016 r. Potrzebuje pomocy w kodowaniu etc. Czy ktoś ogarnie? Pomoże? Dzięki za odpowiedzi
-
- Auto:: Touran
- Imię:: Adam
Witam. Odgrzewana posta. Czy ktoś już przerabiał lampy ze zwykłych na Led bądź full led. Jeśli tak może ktoś się podzieli i formacjami co jest potrzebne, po za lampami oczywiście
i jak to ogarnąć. Dzieki
-- Pt cze 10, 2022 11:21 --
Witam. Szukam informacji jak zwykła H7 zrobić na Led czy ktoś już to ogarniał, jak to zrobić i jakie koszta
-- Pt cze 10, 2022 17:33 --
Witam wszystkich czy ktoś ogarnal już temat od A do Z ze zmiana lamp zwykłych H7 na full Led ? Jeśli tak to proszę i informacje jak to ogarnąć, słyszałem ze można ogarnąć lampy już przerobione i działają plug&play czy ktoś posiada takie namiary albo więcej informacji w/w temacie ?

-- Pt cze 10, 2022 11:21 --
Witam. Szukam informacji jak zwykła H7 zrobić na Led czy ktoś już to ogarniał, jak to zrobić i jakie koszta
-- Pt cze 10, 2022 17:33 --
Witam wszystkich czy ktoś ogarnal już temat od A do Z ze zmiana lamp zwykłych H7 na full Led ? Jeśli tak to proszę i informacje jak to ogarnąć, słyszałem ze można ogarnąć lampy już przerobione i działają plug&play czy ktoś posiada takie namiary albo więcej informacji w/w temacie ?