Czujniki ABS
-
- Przeglądacz
- Auto:: Vw Touran 1T 2004r 2.0 TD
- Imię:: Sebastian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Czujniki ABS
Witam. Mam Tourana z 2004 r z silnikiem diesla bkd o pojemności 2.0 wersja siedmioosobowa. Moje pytanie jest takie czy jest mi wstanie ktoś powiedzieć ile ta wersja posiada czujników ABS bo nigdzie nie mogę znaleźć podobnego rematu,dodam że do wszystkich kół dochodzi jeden kabel ale to jest raczej od zluzycia klocków chyba że się myle,ale zauważyłem również że tylko do jednego koła lewego przedniego wchodzą dwie wtyczki i też nie wiem od czego to jest kabel a świeca mi kontrolki ABS I ESP ale nie mogę dojść do ładu z tym. Jeżeli napisałem tam gdzie nie miałem to z góry przepraszam ale było by super jak ktoś by mi pomógł.
-
- Przeglądacz
- Auto:: touran 2003 1.6 16v bag f
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: Czujniki ABS
do absu czujnik predkosci obrotowej w kazdym kole , wchodza wtyczki z tyłu zwrotnicy , może wziełeś je za przewody hamulcowe , ale kazde koło czujnik ma , esp kontroluje każde koło odrębnie , do tego czujnik ciśnienia w pompie w zależności od rodzaju w samym agregacie bądz wpinany w niego , czujnik kata skretu kierownicy też daje info do samego sterownika , bez podłączenia komputera nie wygdybasz
-
- Przeglądacz
- Auto:: Vw Touran 1T 2004r 2.0 TD
- Imię:: Sebastian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
To będę musiał go podłączyć pod kompa. A powiedz mi dlaczego to jednego koła z przodu wchodzą dwa takie kable na kostkę a reszta kół ma po jeden bo nie wiem czy mam szukać w innych kołach czy gdzieś nie wisza czy jest jakieś inne wytłumaczenie
-
- Przeglądacz
- Auto:: Vw Caddy 1.9 TDI BSU
- Imię:: Robert
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
bo na każdym kole jest czujnik abs a na przednim lewym jest jeszcze od klocków hamulcowych