Demontaż
-
rafcio606
- Przeglądacz
- Auto:: touran 2003 1.6 16v bag f
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Demontaż
Panowie poszukuje osoby, która demontuje pojazdy bądź wie jak Turek wygląda że zdemontowana najlepiej szyba czołową, chodzi o ocenę pewnego miejsca czy spaw jest fabryczny, i czy wogule tam występuję. Sądzę się że sprzedawcą który twierdzi że to spaw fabryczny. A pracownicy wymieniając szybę przy demontażu zaznaczył, że ktoś tam uczył się spawać. Nawet kokpit od wnętrza jest z prawej przekoszony lekko w górę. To co plany ma ktoś możliwość zrobienia zdjęcia na golasie? Mowa o prawym dolnym rogu w świetle szyby czołowej czyli blacha poprzeczna kilkanaście cm powyżej silnika prawej wycieraczki przeciwbieżnej. (patrząc na szybę ten róg mamy po lewej ręce 
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: Demontaż
spaw jest nie fabryczny ,zresztą widać szpachle, masę
Trzeba to doklepać i pospawać, bo inaczej może tam pracować i będzie szyba pękać
Trzeba to doklepać i pospawać, bo inaczej może tam pracować i będzie szyba pękać
-
rafcio606
- Przeglądacz
Dzięki za odpowiedź! Czyli tam spaw fabrycznie występuje, ale ten był trzaśnięty. Ktoś jeszcze z czymś podobnym miał doczynienia? To typowy "bezwypadkowiec"? Kiera była wcisnieta do obudowy, kupowałem zima to nie było czuć, latem jak było ciepłej to Kiera tarła o obudowę kierownicy, jakie jeszcze są typowe oznaki że po strzale?
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
-
caddy12345
- Przeglądacz
- Auto:: Vw Caddy 1.9 TDI BSU
- Imię:: Robert
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
proponuje pościągać uszczelki na karoserii w drzwiach i tam popatrzyć czy nie spawane w samochodach jest bardzo mało spawów wiekszosc jest zgrzewane punktami i powstają takie kułeczka po zgrzewaniu blach a tam na podszybiu w żadnym vw nie widziałem spawów a dużo widziałem rozebranych i bez szyb
-
misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
W oryginale jest zalepione solidnie ale trochę byle jak masą.

Powiem ci, że chyba samochód po przejściach, wcześniej miałeś przytarty silnik bo dostał spodem aż pompa oleju ucierpiała, teraz spaw na podszybiu. Nie chcę nic mówić, ale możliwe dzwon był i ćwiartka/słupek było wstawione.

Powiem ci, że chyba samochód po przejściach, wcześniej miałeś przytarty silnik bo dostał spodem aż pompa oleju ucierpiała, teraz spaw na podszybiu. Nie chcę nic mówić, ale możliwe dzwon był i ćwiartka/słupek było wstawione.
-
rafcio606
- Przeglądacz
wszystko na to wskazuje i widzę że oczytany jesteś na forum
wielka prośba , czy mogę poprośić foto z takiego bliska aby mieć czarno na białym różnice ?
co do przeszłości wypadkowej nie mam wątpliwości , dziwi mnie pewna rzecz. Uzyskałem umowe komisu z firmą od której odkupił komis samochód. mimo że ewidentnie była tu ingerencja spawacza oraz malowanie całego conajmniej przodu (śladu farby na elementach gumowych , oraz czarnych plastikowych, lampa po stronie spawu zamiennik) i opłacało się to wszystko żeby sprzedać za 1600 euro polakowi z komisu ? to mi sie nie trzyma , nawet niech mają trupa za darmo bo szkoda całka , to ktoś to robi potem i nie za darmo a praca tam kosztuje więcej jak u nas
co do przeszłości wypadkowej nie mam wątpliwości , dziwi mnie pewna rzecz. Uzyskałem umowe komisu z firmą od której odkupił komis samochód. mimo że ewidentnie była tu ingerencja spawacza oraz malowanie całego conajmniej przodu (śladu farby na elementach gumowych , oraz czarnych plastikowych, lampa po stronie spawu zamiennik) i opłacało się to wszystko żeby sprzedać za 1600 euro polakowi z komisu ? to mi sie nie trzyma , nawet niech mają trupa za darmo bo szkoda całka , to ktoś to robi potem i nie za darmo a praca tam kosztuje więcej jak u nas
-
misiek775
- Zaawansowany
Zdjęcie z allegro, nie mam z bliska. Co do ceny to zależy za ile kupiłeś. Często komisy mają swoich zaprzyjaźnionych blacharzy lakierników i robią po kosztach na szybkości.
Zależy też ile ty zapłaciłeś za samochód.
Jak zależy ci na dobrym zdjęciu to podjedź ma jakoś srzot ma którym będzie ćwiartka od tourana i porównaj.
Zależy też ile ty zapłaciłeś za samochód.
Jak zależy ci na dobrym zdjęciu to podjedź ma jakoś srzot ma którym będzie ćwiartka od tourana i porównaj.
-
rafcio606
- Przeglądacz
ja zapłaciłem jak za igiełke z tego roku . Dzięki wielkie za wypowiedzi w tym delikatnym temacie !
-
misiek775
- Zaawansowany
Jeszcze jedno udało mi się znaleźć. Żeby zobaczyć spoinę to trzeba by usunąć gumę. Jak masz wyjętą szybę to zobacz jak jest z drugiej strony.

Życzę powodzenia

Życzę powodzenia
-
caddy12345
- Przeglądacz
- Auto:: Vw Caddy 1.9 TDI BSU
- Imię:: Robert
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
a myslisz kolego ze za granicą nie kombinują z fakturami i naprawami umnie w warsztacie dużo naprawiamy z szwajcarii i niemiec i tam wracają jako bez wypadek i interes sie kreci a unas jest o wiele taniej naprawić niż za granicą