Nadchodzi czas zmiany nadawania sygnał TV z dvbt-1 na dvbt-2 czy jest już jakiś dekoder co by można jak zmienią sygnał nadawania co by mi tv odbierał kanały telewizyjne.
A teraz ustawa o abonamencie tv:
Według ustawy, opłata abonamentowa jest obowiązkowa dlatego, że korzystamy z telewizora, a nie dlatego, że oglądamy taki czy inny kanał telewizji. Nie ma znaczenia również to, czy mamy podpiętą antenę telewizji, czy korzystamy z sygnału kablowego.
I teraz po zmianie sygnału wymuszonej przez państwo czy tam innej instytucji mój telewizor praktycznie nie jest już telewizorem a monitorem a za posiadanie monitora nie ma abonamentu i teraz pytanie jak tą ustawe traktować do mojego 55' samsunga który nie obsługuje dvbt-2 i staje się przymusowo monitorem.
Zmiana nadawania z dvbt-1 na dvbt-2 co dalej.
-
- Zaawansowany
- Auto:: 1T2 2.0TDI
- Imię:: VWariaT
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 55 razy
Re: Zmiana nadawania z dvbt-1 na dvbt-2 co dalej.
A ty płacisz abonament? LoL
czy masz umowę z TVP S.A. ? Jeżeli nie, to płacisz bezsensowny haracz 
A Pan Kurski zaciera łapki żeby organizować kolejny benefis disco w polu

A Pan Kurski zaciera łapki żeby organizować kolejny benefis disco w polu

Był: 1T2 -> Z czerni wyłonił się początek....
Jest: Citroen DS5 Sport Chic 'Denon
-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Ja bym napisał pismo z rezygnacji abonamentu, powodem rezygnacji było by właśnie przejście technologiczne, którego właśnie twój tv nie obsługuje. Mój ojczulek nie płaci już latami. Mnie na szczęście temat jakby nie dotyczy, mieszkam w DE i tu wszyscy płacą, normalny człowiek nie ma możliwości uniknięcia opłaty. Nawet jak przyjeżdżają ludzie spoza granic do pracy, wystarczy że się zameldują, zaraz przychodzi list z opłatą RTV.
-
- Zaawansowany
- Auto:: 1T2 2.0TDI
- Imię:: VWariaT
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 55 razy
Jeżeli jest to TV państwowa i ma podstawy prawne to normalnym byłoby płacenie abonamentu. W DE masz normalną ustawę medialną i wszystko jest jasne i czytelne 
Polska niestety jest dziwnym krajem gdzie ludzie płacą za usługę bez zawarcia jakiejkolwiek umowy .... mówię tu oczywiście o TVP S.A. - spółka akcyjna, jak wiadomo, działa na zasadzie prawa handlowego, czyli musi być umowa kupna-sprzedaży ..... a pitolenie o rejestracji odbiorników na poczcie jest śmieszne.... no ale ludzie jak widać dalej brną w te zagrywki rządzących

Polska niestety jest dziwnym krajem gdzie ludzie płacą za usługę bez zawarcia jakiejkolwiek umowy .... mówię tu oczywiście o TVP S.A. - spółka akcyjna, jak wiadomo, działa na zasadzie prawa handlowego, czyli musi być umowa kupna-sprzedaży ..... a pitolenie o rejestracji odbiorników na poczcie jest śmieszne.... no ale ludzie jak widać dalej brną w te zagrywki rządzących

Był: 1T2 -> Z czerni wyłonił się początek....
- Dziadek13
- Specjalista
- Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
- Imię:: Jorg
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Ze wszystkim się zgadzam no ale po zmianie sygnału nie mam już praktycznie telewizora tylko monitor i to nie z własnej woli,czyli praktycznie można wymeldować tv i nie płacić abonamentu rtv.