chip tuning
-
mirek26021977
- Początkujący
- Auto:: Touran 2009 1.9 TDI bxe
- Imię:: Sławomir
chip tuning
Witam posiadam Touran-a 1.9tdi bxe zastanawiam nad podniesieniem mocy w swoim autko i tu mam pytanie na ile km mogę liczyć, jak spalanie po modyfikacji wygląda ,czy faktycznie pod nogą czuć nowe koniki,ile taki zabieg kosztuje i gdzie zrobić modyfikacje mieszkam w Kaliszu.Wiem że dużo pytań sorki 
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: chip tuning
Są już takie tematy. Gdzieś koło 135-140 koni. Soft ori jest kiepsko zrobiony więc można ugrać z litra oszczędniejszego spalania.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
kml_84
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150 DFEA DSG 2019
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Pisz do JacaTouran, V-tech Łowicz. Robiłem u niego jakieś 6 lat temu swojego BKC w DSG. Ze 107 km zrobił na 132 km. Vmax przed: 175km/h, po modzie 195km/h. Czuć różnicę na + więc warto zrobić. Do Łowicza masz 160 km więc droga powrotna to banan na twarzy:)
Mam teraz 2.0 140 też w DSG i chętnie bym go zrobił na 175-180. JacaTouran daje zniżkę 30% na moda jeśli przyjedziemy na 3 Tourany jednego dnia. Ja się piszę, znajdź trzeciego chętnego i będzie zniżka.
Mam teraz 2.0 140 też w DSG i chętnie bym go zrobił na 175-180. JacaTouran daje zniżkę 30% na moda jeśli przyjedziemy na 3 Tourany jednego dnia. Ja się piszę, znajdź trzeciego chętnego i będzie zniżka.
- woodzuu
- Początkujący
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Mam turanka 1.9 bls. Po chip tuningu wykonanym w V-TEC w Łowiczu (polecam) mam 148 km 339 Nm. Pod nogą czuć tę moc
spalanie na podobnym poziomie 
https://SecreLocal.com - Video Call Dating - No Verify - Anonymous Adult Dating - Video Call Dating
- Feberos
- Użytkownik
- Auto:: Touran '03 1.9TDI AVQ
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Ja bym się pisał ale muszę urlop ogarnąć bo do Łowicza mam 300km. Rozglądałem się i większość tunerów robi pod max 140KM, a u p. Jacka widzę że przy zdrowej jednostce podchodzi jednak pod 150. Od czego to zależy? Jest rzeczywiście potencjał czy niektórzy wolą dmuchać na zimne i dać lekko mniej?
Wysłane z mojego Galaxy S8+ przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Galaxy S8+ przy użyciu Tapatalka
- wesol
- Władca postów
To ile wyjdzie to nie zależy od tunera. Można i zrobić 160 koni tylko turbo wytrzyma tydzień. Wytnij DPF to też parę koni się ugra.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Wesol co Ty piszesz ??? To ile wyjdzie zależy tylko od tunera . Każde auto ustawiam według jego kondycji na dzień wizyty u mnie , biorę pod uwagę stan techniczny i zużycie auta .
Samochód na nastawach na 140PS nie odda 160... a jak odda to po to jestem żeby to opanowac i skorygować , oraz ustalić przyczynę takiego zachowania .
Bardzo Cię proszę nie pisz bzdur, wycinka dpf nie pomaga w żadnej mierze ugraniu kilku koni , jedynie odciąża temperaturę z turbosprężarki , która w przypadku silnika BLS z filtrem jest mniej wydajna niż w bliźniakach bez DPF , a tym samym wydłuża jej żywotność .
Reasumując .... w sofcie jest wiele map , którymi bezbłędnie można opanować moc na zadana cyfrę , trzeba jedynie wiedzieć jak się nimi bawić.
Kolegom wyżej serdecznie dziękuje za miłe słowa po mojej pracy i pozdrawiam , a zainteresowanych zapraszam do kontaktu tel.
Samochód na nastawach na 140PS nie odda 160... a jak odda to po to jestem żeby to opanowac i skorygować , oraz ustalić przyczynę takiego zachowania .
Bardzo Cię proszę nie pisz bzdur, wycinka dpf nie pomaga w żadnej mierze ugraniu kilku koni , jedynie odciąża temperaturę z turbosprężarki , która w przypadku silnika BLS z filtrem jest mniej wydajna niż w bliźniakach bez DPF , a tym samym wydłuża jej żywotność .
Reasumując .... w sofcie jest wiele map , którymi bezbłędnie można opanować moc na zadana cyfrę , trzeba jedynie wiedzieć jak się nimi bawić.
Kolegom wyżej serdecznie dziękuje za miłe słowa po mojej pracy i pozdrawiam , a zainteresowanych zapraszam do kontaktu tel.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
- JacaTouran
- Władca postów
- Kontakt:
Podjeżdżaj , nie zdzieram
. Co do promocji ... jeszcze za daleko do świat żeby o tym myśleć
Jacek V-TEC Łowicz
tel.509963064
tel.509963064
- wesol
- Władca postów
Jacek źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi oto że ludzie myślą że jadąc do jednego tunera można wykrzesać np 133 koni a u drugiego będzie dajmy na to 143 konie. Oczewiscie nie mówię tu że jeden tuner toamator bez wielkiego doświadczenia a drugi to już zrobił takich silników 200. Chodzi oto że są pewne granice których lepiej nie przekraczać. Nie powiesz mi że z każdego bls wyciągasz blisko 150 koni. Nie pamiętam na ile pozwala to turbo seryjne ale chyba coś koło 2250 czy 2300 mBar dmuchnięcia. Jak przyjeżdża bls i w serii wychodzi 102 konie to przecie nie zrobisz 150 koni. A przyjeżdża inny bls i w serii wypluwa 118 koni to zgodzę się że ugrasz blisko tej wartości. Przecie zawsze możesz dowalić doładowania dajmy na to 2450 mBar co nie? Jeśli pompki podleja to co nie wyjdzie na hamowni dobre 150 koni? Wyjdzie. Tylko czy to będzie fachową robota i wypuścisz takie auto?
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- tomek12
- Zaawansowany
- Auto:: TOURAN 2.0TDi CFHC , 1T3
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
A bezpieczna granica podniesienia mocy to...?
Np.w moim Touranie teraz jest 140 chyba a mam zamiar zwiększyć to do ilu mogę ?
Bo jak będę jechał na zrobienie map i suniecie DPF to chcę wiedzieć żeby ktos mnie nie kręcił że tyle albo tyle itd.
Bo mam zamiar jechać do miejscowego gościa RepTune w Jeleniej Górze.
Np.w moim Touranie teraz jest 140 chyba a mam zamiar zwiększyć to do ilu mogę ?
Bo jak będę jechał na zrobienie map i suniecie DPF to chcę wiedzieć żeby ktos mnie nie kręcił że tyle albo tyle itd.
Bo mam zamiar jechać do miejscowego gościa RepTune w Jeleniej Górze.
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
- wesol
- Władca postów
Nie ma że do ilu. Majstruje się przy wyprzedzeniu kąta wtrysku, zwiększa doładowanie do granicy bezpieczeństwa ( tyle ile to turbo może pompować bez uszczerbku na jego żywotności) i też odpowiednio zwiększa do tego dawkę paliwa by nie kopcił czy też nadmiernie podnosiła się temperatura na wydechu i jeszcze parę innych rzeczy. Ile wyjdzie tyle wyjdzie.
Dobry tuner powinien zapytać o styl jazdy i charakter. Wtedy też odpowiednio podchodzi do sprawy.
Dobry tuner powinien zapytać o styl jazdy i charakter. Wtedy też odpowiednio podchodzi do sprawy.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- tomek12
- Zaawansowany
- Auto:: TOURAN 2.0TDi CFHC , 1T3
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Super dzięki za wyjaśnienie będę miał to na uwadze gdy będę jechał do tunera i to mi pozwoli określić czy gość ma właście podejście do sprawy.wesol pisze:Nie ma że do ilu. Majstruje się przy wyprzedzeniu kąta wtrysku, zwiększa doładowanie do granicy bezpieczeństwa ( tyle ile to turbo może pompować bez uszczerbku na jego żywotności) i też odpowiednio zwiększa do tego dawkę paliwa by nie kopcił czy też nadmiernie podnosiła się temperatura na wydechu i jeszcze parę innych rzeczy. Ile wyjdzie tyle wyjdzie.
VCDS i wszystko jasne ;-)
- JacaTouran
- Władca postów
- Kontakt:
Ja jak mam wątpliwości do auta to robię 2 , 3 setupy i patrzę co się dzieje . Druga strona medalu jest taka , ze mało który tuner zajmuje się poza tym naprawami aut i posiada podnośnik , wiedzę i to wykorzystuje .tomek12 pisze:Super dzięki za wyjaśnienie będę miał to na uwadze gdy będę jechał do tunera i to mi pozwoli określić czy gość ma właście podejście do sprawy.wesol pisze:Nie ma że do ilu. Majstruje się przy wyprzedzeniu kąta wtrysku, zwiększa doładowanie do granicy bezpieczeństwa ( tyle ile to turbo może pompować bez uszczerbku na jego żywotności) i też odpowiednio zwiększa do tego dawkę paliwa by nie kopcił czy też nadmiernie podnosiła się temperatura na wydechu i jeszcze parę innych rzeczy. Ile wyjdzie tyle wyjdzie.
Najczęściej jak jest problem to mówią .... proszę usunąć usterkę to będziemy robić i często nawet tej usterki nie sprecyzują . Jedz , badaj sprawę i podejmuj decyzje
Jacek V-TEC Łowicz
tel.509963064
tel.509963064
- wesol
- Władca postów
Trzeba jeszcze mieć wolny podnośnik i czas. Nie znam tunera który dysponuje i czasem i akurat nic nie jest robione. Zawsze coś tam się dzieje. Jak ma ktoś umówione ze dwa trzy auta na dany dzień to przecież nie odwoła następnych by robić jedna furę. Jak może coś drobnego to tak ale jak turbo przeładowuje to raczej 100 za hamownie i do domu.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC