Problem z bordentz
-
Tunfan
- Początkujący
- Auto:: Vw touran 2.0 tdi 2010
- Imię:: Bartosz
- Podziękował: 1 raz
Problem z bordentz
Witajcie.
Zabrałem się za doposazanie Tourana. Miałem bordentz w wersji mid więc zmieniłem na high jednak pomimo przegrania ze starego całego kodowania niemam możliwości wykonania adaptacji według modów podanych na forum. Np chce aktywować halogeny lecz niema takiej opcji w bicie 0 tylko gdzieś dalej chyba 13 but a jak zaznaczam to od razu zaznacza mi lampy ksenon i raz przyjmuje kodowanie a raz nie. RozNe próby konfigurowania kodowania nic nie dały halogeny nie działają.
Bordentz ma numer zgodny z listą zalecanych w wersji high.
Zastanawiam się czy problem mógł się pojawić w skutek przepisania kodowania że starego jednak zamiast dopisać 00000 zaznaczyłem 1234.
Pomozcie
Zabrałem się za doposazanie Tourana. Miałem bordentz w wersji mid więc zmieniłem na high jednak pomimo przegrania ze starego całego kodowania niemam możliwości wykonania adaptacji według modów podanych na forum. Np chce aktywować halogeny lecz niema takiej opcji w bicie 0 tylko gdzieś dalej chyba 13 but a jak zaznaczam to od razu zaznacza mi lampy ksenon i raz przyjmuje kodowanie a raz nie. RozNe próby konfigurowania kodowania nic nie dały halogeny nie działają.
Bordentz ma numer zgodny z listą zalecanych w wersji high.
Zastanawiam się czy problem mógł się pojawić w skutek przepisania kodowania że starego jednak zamiast dopisać 00000 zaznaczyłem 1234.
Pomozcie
-
wojtas4589
- Początkujący
- Auto:: GOLF BKC 2004
- Imię:: Wojciech
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Problem z bordentz
Halogeny są w bajcie 0.
Pokaż jakieś screen y czy zdjęcia bo tak to skąd wiedzieć co tam się dzieje. Jak zrobiłeś to metodą kopiuj wklej i jeszcze dopisałeś jakieś wymyślone cyfry to nie dziw że taki cyrk
Pokaż jakieś screen y czy zdjęcia bo tak to skąd wiedzieć co tam się dzieje. Jak zrobiłeś to metodą kopiuj wklej i jeszcze dopisałeś jakieś wymyślone cyfry to nie dziw że taki cyrk
-
Tunfan
- Początkujący
Zrobiłem zgodnie z opisem całej procedury jednak za szybko kliknąłem i zamiast uzupełnić 0 kliknąłem żeby ciągiem liczb uzupełnić. Jutro zrobię zdjęcia jak będę na warsztacie. Ps w 00 mam tylko opis 1-7 regulacja jasności
-
wojtas4589
- Początkujący
Jak masz chiński klon to pomocnik kodowania może nie wyświetla wszystkich opcji mimo iż są dostępne, w manualu masz gotowe kodowania możesz je wkleić i powinno być ok.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
-
Tunfan
- Początkujący
Kolega ma bordentz i kolega ma vcdsa od Ross techa. A co do kodowań z manuala to rano na warsztacie będę to robił. Pozdrawiam
-- Pn mar 09, 2020 12:11 --
Siemanko. Wpisałem kodowanie z manuala zgodne z moim wyposażeniem i halogeny działają ale dalej w bajcie 00 niema opcji halogenów
-- Pn mar 09, 2020 12:35 --
A powiedzcie mi czy jeśli działają halogeny a kontrolka na liczniku nie działa to jeszcze jakieś kodowanie czy brak żarowy?
-- Pn mar 09, 2020 12:11 --
Siemanko. Wpisałem kodowanie z manuala zgodne z moim wyposażeniem i halogeny działają ale dalej w bajcie 00 niema opcji halogenów
-- Pn mar 09, 2020 12:35 --
A powiedzcie mi czy jeśli działają halogeny a kontrolka na liczniku nie działa to jeszcze jakieś kodowanie czy brak żarowy?
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Kolego podaj no nr tego modułu
A lampka od przednich przeciwmgielnych na liczniku nie ma tylko tył.
Lampka włącza się tylko na przełączniku.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
Tunfan
- Początkujący
Ok to temat lampki ogarnięty. Nr sterownika to 3C0-937-049-AJ. I właśnie zastanawia mnie brak tego pierwszego bajtaTomasz_W-wa pisze:Kolego podaj no nr tego modułu
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-- Pn mar 09, 2020 14:23 --
Ogólnie to wszystko lata w sumie tylko np jak kliknę zakładkę tylne podnośniki zainstalowane to prEstaje działać klapa ale czy tak czy tak szyby chodzą. Zagadkowe auto
-
wojtas4589
- Początkujący
AJ ma całkiem inaczej bajty, chyba masz ten bordnetz zepsuty, albo tylko jakieś problem z pomocnikiem kodowania skoro przyjęło kodowanie i wszystko działa.
Bajt który Ci pokazuje jest bajtem 11 a u Ciebie pokazuje w Bajt0
-
Tunfan
- Początkujący
No wszystko hula. Na starym bordentz ie też miałem tak z tymi szybami że jak kliknąłem to klapa nie chodziła.wojtas4589 pisze:AJ ma całkiem inaczej bajty, chyba masz ten bordnetz zepsuty, albo tylko jakieś problem z pomocnikiem kodowania skoro przyjęło kodowanie i wszystko działa.
Szczerze mówiąc to kolejność bajtów mnie zbytnio nie interesuje byle działało. Jak skręcę wnętrze to zobaczę czy lata doświetlanie zakrętów.
Brak kontrolki na liczniku od ppm jest dość denerwujący bo do tej pory w octavia paliła się kontrolka i to chyba kwestia przyzwyczajenia.
Musze jeszcze ogarnąć rozjaśnienie postojowe bo teraz ledwo je widac
-
wojtas4589
- Początkujący
Nie wiem czy znasz te stronę, możesz tam podejrzeć wszystkie bajty w swoim module http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2018 ... z.html?m=1
-
Tunfan
- Początkujący
Znam znam. Mimo że wszystko hula to właśnie koleś pojechał po kolejnego bordentz ale z e na końcu
-- Pn mar 09, 2020 21:11 --
wszystko juz działa, dzieki kolego za naprowadzenie na wlasciwy trop odnosnie problemu z pomocnikiem kodowania, reinstalka vcdsa pomogla !
-- Pn mar 09, 2020 21:11 --
wojtas4589 pisze:AJ ma całkiem inaczej bajty, chyba masz ten bordnetz zepsuty, albo tylko jakieś problem z pomocnikiem kodowania skoro przyjęło kodowanie i wszystko działa.
wszystko juz działa, dzieki kolego za naprowadzenie na wlasciwy trop odnosnie problemu z pomocnikiem kodowania, reinstalka vcdsa pomogla !