Wymiana licznika (zachodniopomorskie)

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
[mArCin]
Przeglądacz
Auto:: Touran '05 BKC
Imię:: MARCIN
Podziękował: 5 razy

Wymiana licznika (zachodniopomorskie)

Post autor: [mArCin] »

Witam :piwo:

Przymierzam się do wymiany swojego licznika gdyż gubi piksele po dłuższej jeździe, dlatego jeśli mam już wymieniać licznik to chciałbym założyć lepszy..
W związku z czym poszukuje osoby z zachodniopomorskiego która ogarnie za opłatnoscią wymianę licznika z MAŁYM fis na DUŻY.

Chodzi mi głównie o elektronikę czyli zgranie danych ze starego, wgranie do nowego, kodowanie itp.
● KLIKNIĘCIE w obrazek przekieruje do mojego tematu ●
Obrazek
grzegorzes
Kandydat
Auto:: Touran 1.9 TDI AVQ
Imię:: Grzegorz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Wymiana licznika (zachodniopomorskie)

Post autor: grzegorzes »

Kolego ogarniesz sam. Ja dopiero sam to robiłem i nie jest to nic trudnego. Jest tu taki post jak się wymienia licznik. Są tam podane numery jakie potrzeba. Mała szansa że ci ktoś to ogarnie. To forum jest już prawie martwe. Jest kilka osób ale rzadko wchodzą i powiem ci że ja prosiłem o pomoc i... sam ogarnąłem temat. Obecnie wymieniłem licznik na pełny FIS, kierownicę na multimedialną oraz bramkę can. W planie bordnetz i moduł komfortu.
Jeśli odrobinę znasz się na komputerach to zrobisz wszystko sam. Oczywiście niezbędny jest kabelek a nawet dwa. VCDS raczej jest ci znany a do kopiowania immo potrzeba k+can kommander. O ile za pierwszy musisz więcej dać to ten drugi nawet za rozsądne pieniądze dostaniesz.
Pochodzę z zachodniopomorskiego również ale już od wielu lat w UK mieszkam. Jeśli byś się zdecydował na zakup tych kabelków to ci podpowiem co i jak bo pewnie na zmianie licznika się nie skończy...
Same kopiowanie immo to mniej niż minuta i tyle samo wgranie do nowego. Jeszcze szybciej przebieg zrobisz... Nic dziwnego ze kręcą!
Jakby co to pisz, pomogę.
ODPOWIEDZ