Climatroinic - Utrzymywanie temperartury

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
esik1982
Auto:: Touran 1T1 Trendline 1.6
Imię:: Piotr

Climatroinic - Utrzymywanie temperartury

Post autor: esik1982 »

Witajcie,
przeglądałem forum być może słabo, ale nie znalazłem podobnego lub podobnie brzmiącego wątku.
W moim autku (Touran 1.6 BGU 2004 Trendline) climatronic w trybie AUTO nie potrafi utrzymać stałej temperatury tj. ustawiam np. 20 stopni C na początku climatronic zaczyna schładzać po czym nie osiągając zadanej temperatury w kabinie działa ale jakby słabiej a w kabinie jest 23-24 stopnie (mierzone termometrem). Dobrze chłodzi w trybie ręcznym ustawionym na ciągłe chłodzenie, czy ktoś może spotkał się już z takim działaniem? Dysponuję VCDS ale nie posiadam doświadczenia, czy ktoś ma może jakiś manual mogący pomóc w diagnostyce climatronica? Dodam, że czynnik jest, kompresor sprawny( tak twierdzi koleś od przeglądu klimatyzacji), filtr nowy.
Awatar użytkownika
wojtek2626
Zaawansowany
Auto:: Touran
Imię:: Wojtek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Climatroinic - Utrzymywanie temperartury

Post autor: wojtek2626 »

Wejdz w bloki pomiarowe i sprawdz jaka temp widzi climatronik w kabinie i jakie temp sa na parowniku i w kanałanach nawiewowych, moze którys oszukuje i dlatego nie działą tak jak powinien
Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra :)
esik1982
Auto:: Touran 1T1 Trendline 1.6
Imię:: Piotr

Post autor: esik1982 »

Wykonałem diagnostykę, w załączeniu screen, zadana temperatura 20 stopni C. Proszę o analizę. Tryb AUTO.

-- N maja 24, 2020 17:01 --

Witam, czy ktoś na podstawie podanych danych z wątku wyżej mógłby ewentualnie coś doradzić gdzie może być przyczyna problemu ?
Załączniki
klima 1.jpg
Wino102
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 TDI 170KM 2007
Imię:: Krystian
Podziękował: 14 razy

Post autor: Wino102 »

Witam,
mam podobny problem, ale zwróciłem na to uwagę dopiero zimą, czyli:
Ustawiam 22 st. auto i nie puszcza ciepłego powietrza tzn kabina nie może się nagrzać nawet po 20km. Auto normalnie grzeje się i dochodzi do 90 st. po kilku km. Chodzi mi tu głównie o temperatury 0 lub minus. Jak włącze manualne dmuchanie 22st to normalnie dmucha ciepłym powietrzem i kabina sie nagrzewa. Podgrzewacz jako tako działa. Jedyny błąd jaki mi pokazuje vcds to że klima pusta. Reset kalap robiłem kilka razy. Co jeszcze mogę zobaczyć sprawdzić?
ODPOWIEDZ