Witajcie,
przeglądałem forum być może słabo, ale nie znalazłem podobnego lub podobnie brzmiącego wątku.
W moim autku (Touran 1.6 BGU 2004 Trendline) climatronic w trybie AUTO nie potrafi utrzymać stałej temperatury tj. ustawiam np. 20 stopni C na początku climatronic zaczyna schładzać po czym nie osiągając zadanej temperatury w kabinie działa ale jakby słabiej a w kabinie jest 23-24 stopnie (mierzone termometrem). Dobrze chłodzi w trybie ręcznym ustawionym na ciągłe chłodzenie, czy ktoś może spotkał się już z takim działaniem? Dysponuję VCDS ale nie posiadam doświadczenia, czy ktoś ma może jakiś manual mogący pomóc w diagnostyce climatronica? Dodam, że czynnik jest, kompresor sprawny( tak twierdzi koleś od przeglądu klimatyzacji), filtr nowy.
Climatroinic - Utrzymywanie temperartury
- wojtek2626
- Zaawansowany
- Auto:: Touran
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Re: Climatroinic - Utrzymywanie temperartury
Wejdz w bloki pomiarowe i sprawdz jaka temp widzi climatronik w kabinie i jakie temp sa na parowniku i w kanałanach nawiewowych, moze którys oszukuje i dlatego nie działą tak jak powinien
Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra

-
- Auto:: Touran 1T1 Trendline 1.6
- Imię:: Piotr
Wykonałem diagnostykę, w załączeniu screen, zadana temperatura 20 stopni C. Proszę o analizę. Tryb AUTO.
-- N maja 24, 2020 17:01 --
Witam, czy ktoś na podstawie podanych danych z wątku wyżej mógłby ewentualnie coś doradzić gdzie może być przyczyna problemu ?
-- N maja 24, 2020 17:01 --
Witam, czy ktoś na podstawie podanych danych z wątku wyżej mógłby ewentualnie coś doradzić gdzie może być przyczyna problemu ?
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 170KM 2007
- Imię:: Krystian
- Podziękował: 14 razy
Witam,
mam podobny problem, ale zwróciłem na to uwagę dopiero zimą, czyli:
Ustawiam 22 st. auto i nie puszcza ciepłego powietrza tzn kabina nie może się nagrzać nawet po 20km. Auto normalnie grzeje się i dochodzi do 90 st. po kilku km. Chodzi mi tu głównie o temperatury 0 lub minus. Jak włącze manualne dmuchanie 22st to normalnie dmucha ciepłym powietrzem i kabina sie nagrzewa. Podgrzewacz jako tako działa. Jedyny błąd jaki mi pokazuje vcds to że klima pusta. Reset kalap robiłem kilka razy. Co jeszcze mogę zobaczyć sprawdzić?
mam podobny problem, ale zwróciłem na to uwagę dopiero zimą, czyli:
Ustawiam 22 st. auto i nie puszcza ciepłego powietrza tzn kabina nie może się nagrzać nawet po 20km. Auto normalnie grzeje się i dochodzi do 90 st. po kilku km. Chodzi mi tu głównie o temperatury 0 lub minus. Jak włącze manualne dmuchanie 22st to normalnie dmucha ciepłym powietrzem i kabina sie nagrzewa. Podgrzewacz jako tako działa. Jedyny błąd jaki mi pokazuje vcds to że klima pusta. Reset kalap robiłem kilka razy. Co jeszcze mogę zobaczyć sprawdzić?